RSS
امروز یکشنبه ، ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
آخرین اخبار

جزئیات و نحوه دریافت ارز دانشجویی

پیش‌بینی صعودی رشد اقتصادی جهان

توصیه بلومبرگ به سرمایه گذاری در بورس ایران

معمای بنزین در ایران

طلا و سکه چه قیمت‌هایی را تجربه می‌کنند؟

دانستن، خواستن و توانستن، شعار و رمز موفقیت شرکت در تحقق اهداف است

ارزش آفرینی برای مشتریان، جریان پایدار رشد صنعت بیمه است

شروع پرقدرت بیمه پارسیان در سال ۱۴۰۳

برگزاری همایش مدیران بیمه دی در شیراز

برنامه و نقشه راه؛ کلید واژه پیشرفت صنعت بیمه

واکنش طلافروشان به مالیات برعایدی سرمایه

خریدهایی که از بی ارزش شدن پول می کاهد

خبر مهم برای طلافروشان

منتظر صلح دلار کاغذی و دیجیتال باشید

چک دیجیتال ۱۲ بانک نقدپذیر شد

تقویت بورس، زمینه‌ساز ورود سرمایه‌های خرد مردم به سمت تولید

برگزاری نشست تحلیلی صنعت فولاد با محوریت فولاد ارفع

پرداخت بیش از ۲۲۷ میلیارد ریال وام قرض الحسنه ازدواج و فرزندآوری

قیمت بیت کوین کجا به کف می‌رسد؟

بانک سپه ۹۹ ساله شد

مردم کدام استان ها بیشترین شاخص فلاکت را دارند؟

پشت سر سکه دولتی چه می‌گویند؟

جدیدترین تمهیدات بانک صادرات برای پشتیبانی از دانش‌بنیان‌ها

بانک شهر عضو متولی ریال دیجیتال شد

چک‌های ۱ میلیارد ریالی به دست برندگان وین‌کارت رسید

علی صحرائی اعلام کرد؛

مطالعات بین المللی نشان از ارتباط مثبت ثروت خانوار و سطح سواد مالی دارد

۱۰:۳۸ - ۱۳۹۷/۱۲/۶کد خبر: 271713
ایستانیوز:توسعه فرهنگ سرمایه‌گذاری و افزایش دانش مالی عموم جامعه یکی از اهداف اصلی بورس تهران به شمار می‌رود و در راه تحقق آن از تمام پارامترهای آموزشی بهره می‌برد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)، علی صحرائی مدیرعامل بورس تهران در کنگره آسیب شناسی آموزشی در نظام پولی و مالی کشور سخنرانی می کرد سواد مالی را توانایی بهره‌برداری از دانش و مهارت‌ها برای مدیریت مؤثر منابع مالی برای رفاه مالی در طول عمر" دانست و به تجارب سایر کشور ها جهت افزایش دانش مالی  اشاره کرد و گفت: مؤسسه استاندارد و پورز در سال 2014 سطح سواد مالی بیش از 140 کشور را مورد بررسی قرار داد. در این بررسی 150000 نفر به صورت تصادفی انتخاب و با آنها مصاحبه شد. در این تحقیق 5 سؤال از افراد پرسیده شد و در صورتی که فردی دست‌کم به 3 پرسش پاسخ می‌داد، دارای سواد مالی ارزیابی می‌شد. این پرسش‌ها در زمینه توزیع ریسک، تورم، نرخ بهره و بهره مرکب بودند.
 
وی در ادامه به بررسی اقدامات برخی کشورها برای افزایش سطح سواد مالی پرداخت و نکاتی در ارتباط با فرآیندهای آموزش سواد مالی در دیگر کشورها را اینگونه بیان کرد: آموزش مالی در سطح ملی و توسط دولت و نهادهای ملی تعریف و اجرا می‌شود. آموزش مالی تنها منحصر به بازار سرمایه نیست و اصولاً از مبانی مدیریت پول شامل چگونگی مصرف، پس‌انداز و برنامه‌ریزی هزینه و درآمد تا مسائل پیچیده‌تر سرمایه‌گذاری را در برمی‌گیرد. در بسیاری از کشورها برای آموزش مالی قوانین خاصی وضع شده و مطابق با آن نهادهایی در سطح ملی تأسیس شده‌اند و بودجه آموزش مالی معمولاً از سوی دولت تأمین می‌شود و مبالغ درخور قابل ملاحظه‌ای را شامل می‌شود. بسیاری از دانشگاه‌ها در فرآیند آموزش مالی نقش فعال و مؤثر دارند و سطح سواد مالی در سطح ملی به طور پیوسته مورد سنجش و ارزیابی قرار می‌گیرد.
 
مدیرعامل بورس تهران به اقدامات بورس اوراق بهادار تهران در راستای افزایش سواد مالی اشاره و تصریح کرد: برگزاری دوره‌های فرهنگ سازی و آموزشی بورس به صورت دوره‌ای و مستمر در تهران و شهرستان‌ها، در محل بورس و یا در سازمان‌ها و شرکت‌های متقاضی از الویت های بورس تهران است. در این راستا بورس تهران اقدام به برگزاری دوره‌های تخصصی برای ارتقای سواد مالی کارگزاران، ناشران بورسی و فعالان بازار سرمایه،  تهیه بروشورهای آموزشی،  تدوین کتاب‌ها و کتابچه‌های آموزشی، تدوین کتاب‌های ویژه کودک و نوجوان، بازدیدهای گروهی (دانش‌آموزان، دانشجویان و ...) همراه با کارگاه آموزشی و برنامه ریزی برای بازدید از تالار معاملات کرده است.
 
وی افزود: در ضمن برگزاری همایش‌های تخصصی برای فعالان بازار سرمایه، برگزاری سمینارهای منطقه‌ای در شهرستان‌ها، همکاری در طراحی دوره کاردانی و کارشناسی ناپیوسته رشته بورس در دانشگاه علمی کاربردی و رشته بورس در هنرستان، طراحی استانداردهای آموزشی مرتبط با بازار سرمایه در سازمان فنی و حرفه‌ای، راه‌اندازی سایت آموزش بورس اوراق بهادار تهران، حمایت و راهبری پایان‌نامه‌ها و طرح‌های پژوهشی، همکاری در برگزاری نمایشگاه‌های بورس، بانک و بیمه و همچنین برگزاری دوره های آموزشی متعدد و متنوع در نمایشگاه، همکاری در برگزاری لیگ ستارگان بورس و انتشار ماهنامه بورس از دیگر اقدامات متنوع بورس تهران می توان برشمرد.
 
صحرائی در ادامه به خلاصه عملکرد آموزشی بورس اوراق بهادار تهران در سال 97 اشاره کرد و افزود: توسعه فرهنگ سرمایه گذاری و افزایش دانش مالی عموم جامعه همواره از اهداف اصلی بورس تهران بوده است. براین اساس بورس تهران اقدام به برگزاری 1049 نفر ساعت دوره‌های عمومی و فرهنگ‌سازی در تهران  و7209 نفر ساعت دوره‌های تخصصی برای فعالان بازارسرمایه در تهران  کرده است. همچنیین  141424 نفر ساعت دوره‌های برگزارشده درتالارهای مناطق است  و 680 نفر ساعت دوره‌های تخصصی برای ناشران بورسی برگزار کرده است.
 
مدیرعامل بورس تهران به بروشورهای آموزشی تهیه شده اشاره کرد و گفت:  بورس تهران برشورهای آموزشی را  در زمینه های ابزارهای مورد معامله،  انتخاب سهام برای سرمایه‌گذاری، ساختار قانونی بازار اوراق بهادار، معاملات اوراق بهادار در بورس تهران، راهنمای سرمایه‌گذاران جهت طرح شکایت، صندوق‌های سرمایه‌گذاری مشترک، صندوق‌های قابل معامله در بورس، معاملات برخط، قرارداد آتی سهام، روش‌های تامین مالی از طریق بورس اوراق بهادار، و .. تهیه و چاپ کرده است.
 
وی در پایان به موضوعات  کتاب‌های چاپ شده توسط بورس تهران اشاره کرد و افزود: کتاب و کتابچه‌هایی با موضوعات مقررات معاملاتی در بورس اوراق بهادار تهران، تامین مالی از طریق اوراق بهادار، راهنمای پذیرش در بورس اوراق بهادار تهران، قرارداد آتی سهام، قرارداد آتی سبد سهام (با کارکرد آتی شاخص) جزوه آموزشی، مجموعه کتاب‌های نگین و بورس، مجموعه سه جلدی کودک و بورس، قانون بازار اوراق بهادار جمهوری اسلامی ایران و قانون توسعه ابزارها و نهادهای مالی جدید،  آشنایی با قرارداد اختیار معامله و... تدوین و چاپ شده است.
 
شایان ذکر است "کنگره آسیب شناسی آموزش در نظام مالی پولی و مالی کشور" امروز یکشنبه مورخ 5 اسفند ماه، با همکاری بورس اوراق بهادار تهران و نهادهای معتبر علمی و پژوهشی کشور و با حضور آقایان دکتر علی صحرائی، دکترحسن قالیباف اصل، دکتر راعی، دکتر اسلامی بیدگلی و مرتضی کوشکی در دانشگاه الزهراء (س) برگزار شد.
 

خبرهای مرتبط:



برچسب‌ها:بورس، سواد مالی
» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *