نقشآفرینی زنان در جامعه و موانع پیش رو

ایستانیوز:اگر میخواهید درباره حوزه زنان و مسائل آنها در حوزه کنشگری مدنی بدانید، خواندن این مقاله به شما توصیه میشود.
۱۴۰۲/۱/۲۸

ایستانیوز:شکاف بین زنان و مردان به نابرابری در دستیابی به فرصتهای شغلی، اقتصادی، اجتماعی، سیاسی، آموزشی و بهداشتی برای زنان و مردان اطلاق میشود. شاخص جهانی شکاف جنسیتی از سال ۲۰۰۶ توسط مجمع جهانی اقتصاد منتشر میشود.
۱۴۰۱/۸/۸

ایستانیوز:پاسخ به این سوال که چه میزان از تحولات اخیر در سراسر کشور به زنان و سیاستگذاری ناصحیح درمورد آنان مرتبط است، نیاز به بررسی مطالبات مطرحشده دارد. محتوای مطالبات میتواند بیانگر آنچه جامعه به دنبال تحقق آن است، باشد، ولی بیشک نقطه شروع و تداوم اعتراضات حول محور زنان و دختران ایرانی میچرخد.
۱۴۰۱/۸/۸

ایستانیوز:زنان ایرانی با بیش از ۶۰درصد نرخ ورود به دانشگاه، از تحصیلکردهترین افراد خاورمیانه هستند. تعدادشان در دانشگاه، ۲۰هزار نفر بیشتر از مردان است، اما با نرخ بیکاری ۱۳درصد، سالهاست دو برابرِ مردان طعم تلخ ماندن پشت درهای بسته بازار کار را میچشند.
۱۴۰۱/۸/۸

ایستانیوز:در کشور ما، شکاف جنسیتی در دستیابی به بسیاری از فرصتهای اقتصادی، سیاسی و حتی اجتماعی به چشم میخورد و با نیمنگاهی به آمار و ارقام نیز میتوان آن را دید. از بازار کار و دستمزد گرفته تا عالم سیاست، از عقد ازدواج گرفته تا دیه تصادفات، از حق خاک برای فرزند گرفته تا حق داشتن گذرنامه، در تمامی این ابعاد زندگی اجتماعی و حرفهای شاهد هستیم که تجربه زیست زنان ایرانی از آنچه یک مرد ایرانی تجربه میکند متفاوت است.
۱۴۰۱/۸/۸
۵راهی که تجارت می تواند از برابری جنسیتی حمایت کند

ایستانیوز:همه گیری کووید ۱۹ ارتباط مدل های تجاری با مکان های فیزیکی را به چالش کشیده است. این وضعیت، نیاز به دیجیتالی شدن کسب و کارها برای بقا و مقاوم بودن در برابر شوک های اقتصادی را تسریع کرده است. در واقع براساس برخی برآوردها، ۶۰ درصد از تولید ناخالص داخلی جهانی تا سال ۲۰۲۲ دیجیتالی خواهد شد.
۱۴۰۰/۹/۱۷
روند صعودی طلاق و کاهش تمایل به بچه دار شدن

ایستانیوز:رشد شهرنشینی همچنان ادامه دارد و نسبت جمعیت شهرنشین از ۷۴.۴درصد در سال۱۳۹۶ به ۷۵.۸درصد در بهار امسال افزایش یافته است.
۱۴۰۰/۸/۲۶

ایستانیوز: طبق اعلام سازمان تامین اجتماعی، همه زنان ۱۸ تا ۵۰ سال سراسر کشور میتوانند از حمایتهای مقرر در قانون بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد بهرهمند شوند و برخورداری از این حمایتها نیازمند تأهل و سابقه بیمهپردازی نیست.
۱۴۰۰/۸/۱۰

ایستانیوز:عضو هیات رئیسه اتاق تهران با اشاره به آسیب و تنگناهای پیشآمده برای کسبوکارها در ایران از محل تحریمهای خارجی، فشار تورمی و چالشهایی که طی دو سال گذشته به دنبال پاندمی کرونا ایجاد شده، وضعیت کسبوکار زنان کارآفرین را بحرانیتر توصیف کرد و این هشدار را جدی دانست که نیمی از زنان کارآفرین در ایران دستکم در دوران شیوع کرونا، ورشکسته شده و از بازار و اقتصاد خارج شدهاند.
۱۴۰۰/۸/۵
روایت آمارهای رسمی از ترکیب جمعیتی ایران در ۳۰ سال آینده

ایستانیوز:در ۳۰ سال آینده نه تنها نزدیک به نیمی از جمعیت کشور در سنین ۶۰ سال به بالا قرار خواهند داشت بلکه با پدیده زنانه شدن سالمندی نیز مواجه خواهیم شد.
۱۴۰۰/۵/۱۶
جزئیات ریزش نیروی کار؛

ایستانیوز:در حالی که جمعیت غیرفعال کشور در سال ۹۸ برابر با ۳۴ میلیون و ۴۹۸ هزار و ۴۱۱ نفر بود، در سال ۹۹ به ۳۶ میلیون و ۶۳۸ هزار و ۶۲۵ نفر افزایش یافت؛ یعنی شاهد خروج ۲ میلیون و ۱۴۰ هزار و ۲۱۴ نفر از جمعیت فعال (شاغل و بیکار) از بازار کار بودیم که از این تعداد، سهم زنان یک میلیون و ۲۸۴ هزار و ۶۷۴ نفر بوده است.
۱۴۰۰/۴/۱
وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی گزارش داد؛

ایستانیوز:طبق دادههای آماری تعداد زنان سرپرست خانوار طی سالهای ۹۰ تا ۹۸ رشد ملایم ۲۶.۸ درصدی داشته است که ۵۰.۴ درصد این زنان باسواد هستند.
۱۴۰۰/۲/۲۵
کرونا با کسب کارهای زنان شاغل چه کرده است؟

ایستانیوز:آمارهای رسمی میگوید نسبت زنان به مردان سرپرست خانوار در سال ۹۸، یعنی تا قبل از اوج گیری پاندمی کرونا، ۱۳.۷درصد بوده، این نسبت در استانهای سیستان و بلوچستان در جنوب شرقی ایران و گیلان در شمال ایران رکورد شکسته و به ۲۰.۱درصد رسیده و پس از آن استانهای همدان، خراسان جنوبی، چهارمحال و بختیاری، خراسان شمالی، زنجان، اردبیل، خراسان رضوی، گلستان، کرمان، فارس، کرمانشاه، قزوین، البرز و آذربایجان شرقی قرار دارند.
۱۴۰۰/۲/۱۳
طی سالهای ۹۳ تا ۹۸ ۳.۵ میلیون نفر به جمعیت فعال افزوده شده است

ایستانیوز:بررسیهای انجام شده نشان میدهد افزایش جمعیت فعال و نرخ مشارکت طی این بازه زمانی، تحولی است که زنان، جمعیت دارای تحصیلات دانشگاهی و متولدین دهه ۷۰ نقش پُررنگی در ایجاد آن داشتهاند، همچنین تحول یاد شده پدیدهای عمدتاً شهری است که با وجود فراگیر بودن آن درکل کشور، در برخی استانها شدت این تغییرات بهمراتب بیش از استانهای دیگر بوده است.
۱۴۰۰/۲/۶
چرا تبعیض جنسیتی اثری بر رشد اقتصادی کشورهای درحال توسعه ندارد؟

ایستانیوز:با کمبود و مشکلات در زیرساخت های آموزشی و فرهنگی کشورهای درحال توسعه، برابری جنسیتی نمی تواند به ایجاد سرمایه انسانی و در نتیجه تسریع رشد اقتصادی منجر شود.
۱۳۹۹/۱۲/۱۹