RSS
امروز پنج شنبه ، ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳
آخرین اخبار

برگزاری نشست تحلیلی صنعت فولاد با محوریت فولاد ارفع

پرداخت بیش از ۲۲۷ میلیارد ریال وام قرض الحسنه ازدواج و فرزندآوری

قیمت بیت کوین کجا به کف می‌رسد؟

بانک سپه ۹۹ ساله شد

مردم کدام استان ها بیشترین شاخص فلاکت را دارند؟

پشت سر سکه دولتی چه می‌گویند؟

جدیدترین تمهیدات بانک صادرات برای پشتیبانی از دانش‌بنیان‌ها

بانک شهر عضو متولی ریال دیجیتال شد

چک‌های ۱ میلیارد ریالی به دست برندگان وین‌کارت رسید

تبریک مدیرعامل بانک سپه به مناسبت «روز معلم»

دلایل بازنگری مصوبه جدید بازارگردانی تشریح شد

جمعیت خانه‌ندار‌ها

علی ابدالی سرپرست بانک سینا شد

رفتار مشکوک بانک مرکزی و صدای دیوان محاسبات

پیشرفت جامعه در گرو نظام آموزشی پویا و معلمان فرهیخته و متعهد است

آیین تجلیل از بازنشستگان بیمه آسیا برگزار شد

بانک مرکزی شرط صدور چک را اعلام کرد

برات سپامی به تأمین مالی کسب‌و‌کار‌ها کمک می‌کند

پرداخت عوارض آزادراهی دیگر شرط صدور بیمه‌نامه نیست

حضور اثربخش بانک رفاه کارگران در نمایشگاه ایران اکسپو

تقدیر نخبگان شاهد و ایثارگر از خدمات شرکت بیمه دی

جزئیات قانون جدید بانک مرکزی

پرداخت بدهی دولت به تامین اجتماعی در لایحه بودجه تصویب شد

آشِ شورِ دلار چند نرخی

استراتژی بهینه رشد تولید

با حذف ارز فرزین؛

بهار جذاب در انتظار بورس

۹:۴۵ - ۱۴۰۱/۱۲/۲کد خبر: 347986
ایستانیوز:ماه پایانی سال برای بورس خوش‌یمن بود. هرچند باید رشد قابل توجه شاخص را مدیون حذف ارز فرزینی و البته بالا رفتن قیمت دلار طی روزهای گذشته دانست.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)، معاملات بورس روز دوشنبه در حالی رقم خورد که اهالی بازار سرمایه شاهد گام بلند نماگر اصلی تالار شیشه‌ای بودند. به‌طوری که شاخص کل بورس با افزایش حدود ۶۱ واحدی که معادل ۳.۹۷ درصد این شاخص است رو‌به‌رو شد. بر این اساس شاخص کل در پایان معاملات دیروز در سطح یک میلیون و ۵۹۴ هزار واحدی ایستاد.
دلار فرزین رفت
 
همزمان با معاملات بازار سهام، بانک مرکزی اعلام کرد که مرکز مبادله ارز و طلای ایران از روز دوم اسفند فعالیت رسمی خود را آغاز می‌کند. این به معنای پایان عمر دلار ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومانی فرزین است.
 
به این ترتیب ارز صنایعی نظیر شیمیایی، فلزی و نفتی، از این پس براساس مکانیسم عرضه و تقاضا کشف قیمت و عرضه خواهد شد. موضوعی که کارشناسان بارها نسبت به آن هشدار داده بودند. البته شاید این یکی از درست‌ترین تصمیم‌های بانک مرکزی در دوره جدید بوده است.
از سوی دیگر بالا رفتن همزمان قیمت دلار سیگنال قوی به بازار سرمایه برای رشد است. هرچند می‌توان گفت که رونق بازار سرمایه و بورس می‌تواند در کوتاه‌مدت حتی به کنترل بازار ارز نیز کمک کند.
بلندمدتی های بورس
 
کارشناسان بازار سرمایه معتقدند بازار سرمایه از نوسان‌‌گیران و سرمایه‌گذاران میان‌‌مدت و بلندمدت تشکیل شده است. هر یک از این گروه‌ها نیز منافع گاهی متضاد‌ دارند که می‌تواند روند بورس را با اختلال مواجه کند.
 
سرمایه‌گذاران میان‌‌مدت و بلندمدت با تکیه بر تحلیل‌‌های بنیادی و پیشینه‌ سودآوری شرکت‌های بورسی اقدام به سرمایه‌گذاری در بورس می‌کنند. این افراد به دنبال تشکیل روندهای ثابت در بازار سرمایه هستند. این افراد قادر به کسب بازدهی‌های معقول نسبت به سایر بازارهای موازی خواهند بود.
رشد شاخص کل می تواند ادامه داشته باشد
 
در همین زمینه نیما غلامرضایی کارشناس بازار سرمایه در گفت‌و‌گو با «جهان‌صنعت» ‌گفت: بازار سرمایه همواره از نرخ‌های دستوری رنج برده است. نرخ ارز ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان همان سرنوشت ارز ۴۲۰۰ تومانی در انتظارش بود که خوشبختانه از این تصمیم صرف‌نظر شد.
 
وی ‌افزود: واکنش بورس روز دوشنبه طبیعی بود و این روند رشد می‌تواند ادامه داشته باشد. چرا که شاخص بورس و بسیاری از سهم‌ها عقب‌ماندگی بسیاری از سایر بازارهای موازی دارند. چنانکه ارزش دلاری بازار سرمایه اکنون به سال‌های ۹۸ و ۹۹ رسیده است.
 
این کارشناس بازار سرمایه تاکید ‌کرد: کشف قیمت دلار در سامانه نیما اگر با مکانیسم عرضه و تقاضا به درستی انجام گیرد، اتفاق بسیار مهمی برای کل بازار سرمایه به‌شمار می‌آید.
ریسک های بورس سرعت گیر بازار هستند
 
غلامرضایی تصریح ‌کرد: البته باید توجه کرد که ریسک دیگری متوجه بازار نشود. ریسک‌های سیستماتیک سیاسی یا تصمیم‌های مخرب می‌تواند روند صعودی بازار را متوقف کند.
 
وی یادآور ‌شد: شاخص بورس احتمالا این هفته روزهای خوبی را سپری می‌کند. اگر اتفاق ویژه‌ای رخ ندهد بهار سال ۱۴۰۲ با سقف‌شکنی بازار سرمایه روبه‌رو خواهیم شد. به نظر می‌رسد اعتماد به بازار سرمایه طی هفته‌های آینده تا حدودی احیا خواهد شد.
 

خبرهای مرتبط:



» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *