RSS
امروز شنبه ، ۱۵ اردیبهشت ۱۴۰۳
آخرین اخبار

برگزاری نشست تحلیلی صنعت فولاد با محوریت فولاد ارفع

پرداخت بیش از ۲۲۷ میلیارد ریال وام قرض الحسنه ازدواج و فرزندآوری

قیمت بیت کوین کجا به کف می‌رسد؟

بانک سپه ۹۹ ساله شد

مردم کدام استان ها بیشترین شاخص فلاکت را دارند؟

پشت سر سکه دولتی چه می‌گویند؟

جدیدترین تمهیدات بانک صادرات برای پشتیبانی از دانش‌بنیان‌ها

بانک شهر عضو متولی ریال دیجیتال شد

چک‌های ۱ میلیارد ریالی به دست برندگان وین‌کارت رسید

تبریک مدیرعامل بانک سپه به مناسبت «روز معلم»

دلایل بازنگری مصوبه جدید بازارگردانی تشریح شد

جمعیت خانه‌ندار‌ها

علی ابدالی سرپرست بانک سینا شد

رفتار مشکوک بانک مرکزی و صدای دیوان محاسبات

پیشرفت جامعه در گرو نظام آموزشی پویا و معلمان فرهیخته و متعهد است

آیین تجلیل از بازنشستگان بیمه آسیا برگزار شد

بانک مرکزی شرط صدور چک را اعلام کرد

برات سپامی به تأمین مالی کسب‌و‌کار‌ها کمک می‌کند

پرداخت عوارض آزادراهی دیگر شرط صدور بیمه‌نامه نیست

حضور اثربخش بانک رفاه کارگران در نمایشگاه ایران اکسپو

تقدیر نخبگان شاهد و ایثارگر از خدمات شرکت بیمه دی

جزئیات قانون جدید بانک مرکزی

پرداخت بدهی دولت به تامین اجتماعی در لایحه بودجه تصویب شد

آشِ شورِ دلار چند نرخی

استراتژی بهینه رشد تولید

سیگنال‌های افزایشی قدرتمندتر از کاهشی ها شد

بی توجهی بازار فیزیکی بورس کالا به مذاکرات وین

۱۵:۳۸ - ۱۴۰۰/۱۱/۱۷کد خبر: 331267
ایستانیوز:حفظ رونق در بازار فیزیکی بورس کالای ایران علی‌رغم سیگنال‌های کاهشی نرخ ارز به روند نوسان قیمت در بازارهای جهانی بازمی‌گردد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز) به نقل از  اکوایران، همچنان رینگ صنعتی و پتروشیمیایی بورس کالای ایران در معاملات فیزیکی پررونق است. پیش‌بینی قیمت عرضه محصولات در هفته‌های بعد مهم‌ترین سیگنال جهت‌دهنده به رفتار معامله‌گران در این بازار است؛  این پیش‌بینی نرخ نیز براساس سیگنال‌های بنیادی تعیین‌کننده نرخ یعنی نرخ ارز، نوسان قیمت جهانی یک محصول و البته تورم تولیدکننده در بازار داخل انجام می‌شود.
نوسان نرخ ارز بر بازار فیزیکی اثرگذار نشد
 
ظرف هفته‌های اخیر گمانه‌زنی‌های مثبتی از احتمال به نتیجه رسیدن مذاکرات وین منتشر شد که این گمانه‌زنی‌ها، به تعدیل نرخ ارز در بازار داخل منجر شد. اگرچه همواره عقبگرد نرخ ارز آزاد در بازار داخل، جهت‌دهنده به رفتار فعالان بازار فیزیکی بورس کالای ایران بوده و عموما تعدیل نرخ ارز به کاهش حجم خریدها منجر می‌شود  اما این مرتبه این افت نرخ به کاهش محسوسی در خرید از بازار فیزیکی بورس کالای ایران منجر نشد. بررسی روند معاملات در بازار فیزیکی بورس کالای ایران حتی از افزایش حجم معاملات در برخی گروه‌های کالایی از جمله فولاد، محصولات شیمیایی و برخی محصولات گروه پلیمری حکایت دارد.
 
بخشی از حفظ رونق در بازار فیزیکی بورس کالای ایران علی‌رغم سیگنال‌های کاهشی نرخ ارز به روند نوسان قیمت در بازارهای جهانی بازمی‌گردد. قیمت فلزات پایه، فولاد و بسیاری از محصولات گروه پلیمری و شیمیایی در بازارهای جهانی وارد مسیر رشد نرخ شده است که این موضوع سیگنالی خلاف جهت تعدیل نرخ ارز در بازار داخل است و اجازه تعدیل قیمت پایه با وجود افت نرخ ارز را برای عرضه در هفته‌های آینده نمی‌دهد. این پیش‌بین از جمله مهم‌ترین دلایلی است که باعث می‌شود متقاضیان محصول از رینگ صنعتی بورس کالای ایران خریدهای خود را به امید کاهش نرخ در هفته‌های بعد به تعویق نیندازند و به این ترتیب رونق در بخش فیزیکی بورس کالای ایران حفظ شود.
سیگنال‌های افزایشی قدرتمندتر از سیگنال‌های کاهشی
 
به شکل سنتی همواره هفته‌های پایانی سال زمان رونق در بازارهای کالایی است. رشد قابل ملاحظه تورم تولیدکننده با توجه به تورم عمومی و افزایش هزینه‌های جاری باعث می‌شود تا قیمت اغلب کالاها در سال جدید افزایشی شود. پیش‌بینی رشد قیمت مواد اولیه با شروع سال جدید باعث می‌شود تا به شکل سنتی بر حجم خرید در هفته‌های پایانی هر سال افزوده شود و این موضوع رونق بازار فیزیکی بورس کالا را در بهمن و اسفند به همراه دارد.
 
در این شرایط اگرچه نرخ ارز رو به کاهش گذاشته اما همچنان انتظارات تورمی به خصوص در بخش مواد اولیه افزایشی بوده و این موضوع باعث می‌شود تا اغلب صنایع تکمیلی خرید در هفته‌های پایانی سال و  ذخیره‌سازی مواد اولیه در انبار را به تعویق خرید برای سال بعد ترجیح دهند.
 
در عین حال تغییر فصل نیز بر رونق بازارها اثرگذار می‌شود. عموما با پایان فصل سرد سال تقاضا برای بسیاری از محصولات صنعتی از جمله فولاد، مس، آلومینیوم و حتی محصولات پلیمری و شیمیایی افزوده می‌شود. رونق فعالیت‌های ساخت‌وساز، صنعتی و حتی خدماتی با اتمام روزهای سرد سال مهم‌ترین دلیل افزایش تقاضای فصلی با شروع بهار است. این افزیاش تقاضای فصلی در بهار باعث می‌شود که تولیدکنندگان درصدد خرید مواد اولیه در هفته‌های پایانی سال برآیند.
 
 
 
 

خبرهای مرتبط:



» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *