RSS
امروز پنج شنبه ، ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳
آخرین اخبار

برگزاری نشست تحلیلی صنعت فولاد با محوریت فولاد ارفع

پرداخت بیش از ۲۲۷ میلیارد ریال وام قرض الحسنه ازدواج و فرزندآوری

قیمت بیت کوین کجا به کف می‌رسد؟

بانک سپه ۹۹ ساله شد

مردم کدام استان ها بیشترین شاخص فلاکت را دارند؟

پشت سر سکه دولتی چه می‌گویند؟

جدیدترین تمهیدات بانک صادرات برای پشتیبانی از دانش‌بنیان‌ها

بانک شهر عضو متولی ریال دیجیتال شد

چک‌های ۱ میلیارد ریالی به دست برندگان وین‌کارت رسید

تبریک مدیرعامل بانک سپه به مناسبت «روز معلم»

دلایل بازنگری مصوبه جدید بازارگردانی تشریح شد

جمعیت خانه‌ندار‌ها

علی ابدالی سرپرست بانک سینا شد

رفتار مشکوک بانک مرکزی و صدای دیوان محاسبات

پیشرفت جامعه در گرو نظام آموزشی پویا و معلمان فرهیخته و متعهد است

آیین تجلیل از بازنشستگان بیمه آسیا برگزار شد

بانک مرکزی شرط صدور چک را اعلام کرد

برات سپامی به تأمین مالی کسب‌و‌کار‌ها کمک می‌کند

پرداخت عوارض آزادراهی دیگر شرط صدور بیمه‌نامه نیست

حضور اثربخش بانک رفاه کارگران در نمایشگاه ایران اکسپو

تقدیر نخبگان شاهد و ایثارگر از خدمات شرکت بیمه دی

جزئیات قانون جدید بانک مرکزی

پرداخت بدهی دولت به تامین اجتماعی در لایحه بودجه تصویب شد

آشِ شورِ دلار چند نرخی

استراتژی بهینه رشد تولید

کفش و پوشاک از سبد مصرفی خانوارها حذف می‌شود؟

تورم بی‌سابقه در آستانه عید

۸:۴۶ - ۱۴۰۱/۱۲/۱۳کد خبر: 349175
ایستانیوز:بررسی متوسط هزینه درآمد خانوارهای کشور نشان می‌دهد که خانواده‌ها طی چند سال گذشته، از یکسو به دلیل رشد شدید قیمت کالاهای مصرفی ضروری از جمله خوراک و مسکن و از سوی دیگر افزایش نرخ بلیط هواپیما، اتوبوس و قطار و همچنین افزایش قیمت هتل‌ها و رستوران‌ها، مجبور به کنار گذاشتن یا کاهش چشمگیر تفریح و گردش شده‌اند و سبک زندگی‌شان تغییر یافته است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)، تورم سه دسته از کالاها در شب عید به مرز بی‌سابقه‌ای رسیده است. در آمارهای تورمی کفش و پوشاک، هتل و رستوران در بهمن امسال رکوردهای بالایی به ثبت رسیده است و به باور برخی موجب کاهش سهم مصرف این کالاها از سبد هزینه خانوار شده است، اتفاقاتی که رنگ و بوی عید سال‌های اخیر را کمرنگ‌تر کرده است.
 
چند سالی است که اسفند دیگر رنگ و بوی گذشته را ندارد. بر خلاف گذشته که مردم شور و شوق زیادی برای خرید کفش و لباس نو و آجیل شب عید و سفر رفتن در ایام نوروز داشتند، چند سالی است که استقبال از عید نوروز رونق گذشته را ندارد.
 
شکاف تورمی فقیر و غنی در نیمه دوم 1401
 
برخی می‌گویند این اسفند بی‌رونق، عیدی تورم به مردم بوده است. افزایش افسارگسیخته قیمت‌ها موجب تغییرات در مسیر خرید مردم شده است. آن‌طور که گزارش بهمن 1401 نشان می‌دهد، شاخص قیمت‌ها در تمامی گروه‌های عمده نسبت به سال گذشته افزایش یافته‌اند.
 
در آستانه سال 1402، بررسی سه شاخص مهم در کشور نشان می‌دهد هزینه‌های شب عید بیشتر از قبل شده و سبد مصرفی این کالاها کمتر شده است.
هتل و رستوران، 600 درصد گران‌تر!
 
بررسی‌های مرکز آمار نشان می‌دهد که بالاترین  تورم نقطه‌ای  ثبت‌شده در بهمن امسال مربوط به گروه هتل و رستوران بوده است.  شاخص قیمت مصرف‌کننده  در این گروه 791.5 بوده و تورم نقطه‌ای آن به حدود 79 درصد رسیده است. منظور از نرخ تورم نقطه‌ای، درصد تغییر عدد شاخص قیمت، نسبت به ماه مشابه سال قبل است.
 
این بدان معناست که هزینه خانوارهای کشور برای استفاده از هتل و رستوران به طور میانگین 79 درصد بیشتر از بهمن 1400 شده است. این افزایش در شاخص قیمت یک سال منتهی به نیمه زمستان امسال در حالیست که تورم نقطه‌ای گروه هتل و رستوران در بهمن سال 1396 تنها 6.8 درصد تخمین زده شده و شاخص قیمت در آن مقطع برابر با 109.1 بوده است. این یعنی 625 درصد افزایش در پنج سال.
 
در گروه «تفریح و فرهنگ» نیز تورم نقطه‌ای در بهمن امسال، 32.6 درصد ثبت شده که بیشترین مقدار از ابتدای 1401 بوده است.
 
بررسی متوسط هزینه درآمد خانوارهای کشور نشان می‌دهد که خانواده‌ها طی چند سال گذشته، از یکسو به دلیل رشد شدید قیمت کالاهای مصرفی ضروری از جمله خوراک و مسکن و از سوی دیگر افزایش نرخ بلیط هواپیما، اتوبوس و قطار و همچنین افزایش قیمت هتل‌ها و رستوران‌ها، مجبور به کنار گذاشتن یا کاهش چشمگیر تفریح و گردش شده‌اند و سبک زندگی‌شان تغییر یافته است.
 
به عبارت دیگر، چون غذا و مسکن، کالاهایی ضروری و غیرقابل جایگزین هستند، خانوارها ناچار شده‌اند هزینه‌های دیگر زندگی خود را از سبد مصرفی‌شان حذف کنند.
 
طبق داده‌های مرکز آمار در خصوص سهم هزینه‌های خانوار در بخش‌های مختلف مشاهده می‌شود نسبت فعالیت‌های مربوط به «تفریح، سرگرمی و خدمات فرهنگی» از متوسط هزینه خانوار شهری در سال گذشته تنها حدود 2 درصد بوده که در مقایسه با سال‌ 93 حدود 2 واحد درصد کاهش یافته است. 
کفش و پوشاک از سبد مصرفی مردم حذف می‌شود؟
 
در گروه کفش و پوشاک، تورم نقطه‌ای در بهمن امسال 46.5 درصد بوده که از ماه گذشته روندی صعودی به خود گرفته است. 
 
کارشناسان معتقدند این رشد در هزینه‌های پوشاک و کفش در سال‌های اخیر موجب شده تا طی دهه 1390 سهم مصرف کفش و پوشاک به طور قابل توجهی کاهش پیدا کند. به عبارت دیگر، خانواده‌ها به پوشاکِ حداقلی بسنده می‌کنند و بیشتر درآمدشان را صرف خوراک و مسکن کرده‌اند.
 
براساس داده‌های مرکز آمار ایران، سهم «کفش و پوشاک» از هزینه خانوارهای شهری از 6 درصد در سال 93 با 2 واحد درصد کاهش به 4 درصد در سال 1400 رسیده است. روند نزولی سهم مصرف پوشاک از هزینه‌های خانوارهای روستایی مسیر پررنگ‌تری داشته و 6 واحد درصد افت را در این سال‌ها رقم زده است.
 

خبرهای مرتبط:



» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *