RSS
امروز شنبه ، ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
آخرین اخبار

رشد ۶۴ درصدی منابع بانک سینا در دو سال گذشته

سفته الکترونیکی بانک کشاورزی، نسل جدید خدمات بانکی

تلاش شبکه فروش، اعتبار و اعتماد به صنعت بیمه را در جامعه افزایش می دهد

نرخ بهره بین بانکی چند درصد شد؟ + جدول

این تازه آغاز راه است...

بزرگترین رویداد فناورانه و نوآورانه چادرملو به ایستگاه آخر رسید

ضرب الاجل یک هفته‌ای قالیباف به بانک مرکزی

روش جایگزینی موبایل با کارت بانکی اعلام شد

دو کارگزاری جدیدالتاسیس مجوز فعالیت دریافت کردند

ظرفیت تامین مالی از محل اوراق جدید برای بازار سرمایه

هشدار درباره نفت ۱۰۰ دلاری و تورم جهانی

نخستین برات الکترونیکی شبکه بانکی صادر شد

زمان بیست و یکمین جلسه حراج شمش طلا

پیش‌بینی جدید درباره قیمت طلا و سکه در بازار

ریال ایران بر لبه پرتگاه

شرایط دریافت سود سهام عدالت

جزئیات نقل و انتقال پول اعلام شد

بحران در کمین اقتصاد جهان

چاپ پول روی کاغذ بانک‌ها

ثبت نام وام مستاجران چگونه است؟

فروش بیشتر برای فروشندگان، بازگشت وجه برای خریداران از طریق "طرح ماندگار" بانک رفاه کارگران

پیام مدیرعامل بیمه تجارت‌نو به مناسبت سالروز تاسیس شرکت

امضاء تفاهم‌نامه همکاری بانک مسکن و بیمه مرکزی

معاملات بورس از مالیات بر عایدی سرمایه معاف شد

غافلگیرکننده؛ مدیریت پرسپولیس به شهرداری تهران رسید

تورم امروز،ایران آینده را تهدید می کند

۸:۴۲ - ۱۴۰۲/۱۰/۱۶کد خبر: 358143
ایستانیوز: کاهش سرانه مصرف کالاهای اساسی هماند گوشت قرمز نتایج اقتصادی و اجتماعی متعددی دارد که معضلات مربوط به سلامت یکی از مهم‌ترین آن‌ها است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)، طی سالیان اخیر و با تشدید شرایط تورمی در کشور، مصرف کالاهای خوراکی با ارزش غذایی بالا تنزل پیدا کرده و مصرف کالاهای جایگزین با ارزش غذایی کم‌تر شتاب بیشتری به خود گرفته است.
 
همچنین بر اساس داده‌های مرکز آمار، میانگین قیمت کالاهای خوراکی و آشامیدنی از ابتدای سال ۱۳۹۷ تا آذر امسال یعنی در کم‌تر از ۶ سال حدود ۱۰ برابر شده‌است.
 
به نوشته جهان صنعت، سهم خوراکی‌ها در هزینه‌ پایین‌ترین دهک جامعه بیش از ۴۲ درصد است اما در نقطه مقابل خوراکی‌ها تنها ۲۰ درصد هزینه بالاترین دهک جامعه را شامل می‌شود.
رتبه چهارم ایران در بالاترین تورم خوراکی
 
به گواه آمارهای بین المللی، تورم مواد خوراکی در سال گذشته میلادی در ایران، در رتبه چهارم بالاترین تورم خوراکی در جهان قرار داشته است.
 
به بیان دیگر این اعداد و ارقام نشان می‌دهد که افزایش هزینه‌های خوراکی‌ها مستقیما ضعیف‌ترین خانوارهای کشور را تخت تاثیر قرار می‌دهد و نتیجه آن چیزی جز تشدید فقر،‌ کاهش سرانه مصرف و آسیب‌های اقتصادی و اجتماعی نیست.
 
بر اساس گزارش‌های موجود میانگین سرانه مصرف گوشت قرمز در ایران از ۱۲ کیلوگرم در سال ۱۳۹۷ به کم‌تر از ۶ کیلوگرم در سال جاری رسیده‌است.
 
این در حالی است که این عدد در مقیاس جهانی بیش از ۶۸ کیلوگرم است. حتی در آرژانتین نیز که تورم بسیار بیشتری نسبت به ایران دارد ۸۸ کیلوگرم سرانه مصرف گوشت قرمز برای سال ۲۰۲۳ به ثبت رسیده است.
 
سرانه مصرف گوشت پرندگان که در ایران عمدتا با مصرف مرغ اندازه‌گیری می‌شود نیز مطابق با آمارهای فائو، ۱۷ کیلوگرم از میانگین جهانی کمتر است. این در شرایطی است که در سال ۹۶، سرانه مصرف مرغ در ایران ۵۵ درصد بالاتر از میانگین جهانی بود.
نتایج اقتصادی و اجتماعی تورم
 
کاهش سرانه مصرف کالاهای اساسی هماند گوشت قرمز نتایج اقتصادی و اجتماعی متعددی دارد که معضلات مربوط به سلامت یکی از مهم‌ترین آن‌ها است.
 
مطابق با بررسی‌های پژوهشگران فائو، کاهش مصرف گوشت قرمز در بزرگسالان با اختلالات روحی و روانی و کاهش توانایی فعالیت‌های جسمی و شغلی همراه خواهد بود و در کهنسالان باعث تشدید بیماری‌های مغزی و حرکتی می‌شود.
 
همچنین در کودکان نیز کاهش مصرف گوشت قرمز با اختلالات شدید در رشد جسمی و ذهنی همراه خواهد بود و با کاهش بهره هوشی، نظام آموزشی را به چالش خواهد کشید.
 

خبرهای مرتبط:



» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *