RSS
امروز دوشنبه ، ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
آخرین اخبار

چرا میلیاردرها از مالیات بر عایدی سرمایه هراس دارند؟

افزایش ۲۰۰ میلیون دلاری دارایی‌های ارزی

شاخص رشد پول کاهش یافت

به مردم وام نمی‌دهید،پول‌ها را بین دولتی‌ها پخش می‌کنید

دیدار هیئت‌رئیسۀ کانون بازنشستگان بانک صادرات با مدیرعامل بیمه سرمد

روزگاه سیاه بازار سهام در سالگرد تاریک‌ترین روز!

ارزش سهام عدالت چقدر شد ؟

۵ دلیل بازگشت و افزایش دوباره قیمت ارزهای دیجیتال

بیمه پارسیان، سرمایه جدیدش را ثبت کرد

نوسان قیمت بیمه ملت ناشی از شرایط عرضه و تقاضا بوده است

جرایم رانندگی به اعتبارسنجی بانکی اضافه می‌شود

« استقرار حاکمیت شرکتی» برای پذیرش در فرابورس الزامی شد

سقف روزانه تراکنش‌های بانکی چقدر شد؟

کوچ سپرده‌ها به سمت سپرده‌های بلندمدت؛ چرا؟

سکه صعود می کند یا سقوط؟

یارانه این افراد حذف می‌شود

۷ قانون پس انداز پول نجات بخش

روزگار سپری شده اسکناس ایرانی

طلا ۳۰۰۰ دلار را می بیند؟

بازار سهام پشت سد نیما و مالیات

تورم یازدهم یا سیزدهم؟

معرفی سه محصول جدید بیمه‌ای توسط بیمه ایران

پایتخت خادمین سیدالشهدا(ع) میزبان مدیرعامل بیمه کوثر

تخصیص ارز تاکسی‌های برقی تهران توسط بانک مرکزی

جزئیات و نحوه دریافت ارز دانشجویی

رشد خالص منفی عملکرد دولت در هفته های اخیر

زیان ۸۳ هزار میلیاردی دولت در یک بازار مهم

۸:۲۷ - ۱۴۰۱/۱۱/۴کد خبر: 347511
ایستانیوز:خالص جذب نقدینگی در بازار اولیه اوراق بدهی از سوی دولت منفی بوده و در هفته های اخیر منفی تر نیز شده است. در همین رابطه در هفته منتهی به ۲۸ دی ماه خالص جذب نقدینگی دولت در بازار اولیه برابر با منفی ۸۳ همت بوده که از هفته قبل خود ۱۳ همت منفی تر شده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)، روند خرید  اوراق بدهی دولتی  در سال جاری مسیر پرنوسانی داشته است. دولت در این بازار به منظور کسب درآمدهای خود از مسیری غیر ترومی اقدام به خرید و فروش اوراق با مشتریان خود می کند. تحلیل گران معتقدند خرید و فروش بیشتر دولت در این بازار می تواند کسری بودجه را از مسیری امن تر محقق سازد. این در حالی است اگر دولت تنظیمی میان معوقات سیال خود از این مسیر و در آمدهای فروش اوراق انجام ندهد، می تواند عملی که خود قرار بود موجب بهبود اوضاع اقتصادی کشور شود، خود با رشد بدهی ها تورم زایی در بر داشته باشد.
 
در همین رابطه طبق آمار و ارقام منتشر شده از سوی وزارت اقتصاد و دارایی در هفته های متوالی مشاهده می شود، خالص نقدینگی جذب شده از این طریق در دولت هر هفته منفی تر شده است.
 
براساس داده های وزارت اقتصاد و دارایی در هفته پایانی دی ماه حدودا 560 میلیارد تومان اوراق از سوی بانک ها خریداری شده و مجموع درآمدهای دولت در این بازار را به کانال 67 همت رساند. اتفاقی که البته بیشتر درهفته های اخیر از سوی بانک ها رخ داده و بورسی ها در نه هفته اخیر هیچ خریدی را از دولت نداشته اند.
 
تاریخ سررسید اوراق فروخته شده در این بازار که در سال های اخیر به صورت جدی تری برگزار شده غابا بالاتر از دو سال بوده است. بنابراین بخشی از فعالیت دولت در بازار بدهی پرداخت معوقات در نتیجه فروش اوراق به مشتریان در سال های قبل بوده است.
 
در همین رابطه در هفته اخیر، حجم درآمد دولت در بازار اولیه برابر با 67 همت بوده است. در این میان سهم بانک ها برابر با 22 هزار و 780 میلیارد تومان بوده و این سهم در بازار سرمایه برابر با 44 هزار و 310 میلیارد تومان به ثبت رسیده است. بنابراین در هفته های متوالی بازار اولیه حراج  اوراق بدهی دولتی  تاکنون، 40.5 درصد از اوراق در بازار پول فروخته شده و مابقی یعنی 59.5 درصد از سمت بورسی ها خریداری شده است.
با سیگنال های خرید و فروش سبد پیشنهادی انیگما بازدهی بالاتری کسب کنید
 
با سیگنال های خرید و فروش سبد پیشنهادی انیگما بازدهی بالاتری کسب کنید
ثبت نام
yektanet-logo-sign
تبلیغ
 
این در حالی است که وضعیت بدهی های دولت در هفته های اخیر صعودی بوده و خالص عملکرد دولت در این بازار مسیر منفیِ جدی تری را پیموده است.
 
اوراق بدهی
رشد خالص منفی عملکرد دولت در هفته های اخیر
 
برای یافتن خالص عملکرد دولت در این بازار باید درآمدهای دولت را از بدهی های آن کسر کنیم. در همین رابطه تا پایان دی ماه امسال، اصل بدهی های دولت در رابطه اوراق خریداری شده در سال های قبل برابر با 112 هزار و 470 میلیارد تومان بوده است. این بدهی بابت سود اوراق خریداری شده تا مقطع مورد بررسی معادل با 38 هزار و 150 میلیارد تومان محاسبه شده و در مجموع بدهی دولت در این تاریخ را به 150 هزار و 620 میلیارد تومان رسانده است.
 
بنابراین تا آخرین هفته دی ماه، مجموع درآمد دولت در بازار اولیه برابر با 67 همت و بدهی دولت معادل با 150.6 همت بوده است. بنابراین محاسبه می شود خالص نقدینگی جذب شده در بازار اولیه یا به عبارتی خالص عملکرد دولت در این معاملات منفی بوده و برابر با منفی 83 هزار و 520 میلیارد تومان رسیده است.
 
بررسی آمارهای درج شده از سوی وزارت اقتصاد و دارایی نشان می دهد مسیر خالص جذب نقدینگی دولت دراین بازار منفی تر شده است. این رقم در هفته های قبل برابر با منفی 70 همت بوده که در این هفته = 13 همت منفی تر شده است. این همان موضوعی است که می تواند تورم زایی را برای اقتصاد به همراه داشته باشد چرا که در صورت رشد بدهی ها و برداشت از تنخواه بانک مرکزی می تواند از کانال  پایه پولی  منجر به رشد تورم در کشور شود.
 
» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *