RSS
امروز جمعه ، ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
آخرین اخبار

ثبت نام وام مستاجران چگونه است؟

فروش بیشتر برای فروشندگان، بازگشت وجه برای خریداران از طریق "طرح ماندگار" بانک رفاه کارگران

پیام مدیرعامل بیمه تجارت‌نو به مناسبت سالروز تاسیس شرکت

امضاء تفاهم‌نامه همکاری بانک مسکن و بیمه مرکزی

معاملات بورس از مالیات بر عایدی سرمایه معاف شد

غافلگیرکننده؛ مدیریت پرسپولیس به شهرداری تهران رسید

تشریح برنامه راهبردی بیمه ایران

آیا تابستان ۱۴۰۳ با شوک تورمی آغاز می‌شود؟

طرح «زوج و فرد» حذف شد؟

سناریو‌های پیش‌روی مستاجران در سال ۱۴۰۳

قیمت‌ جهانی غذا در سال ۲۰۲۴ به پایین ترین حد می رسد

جهان ثروتمند ۵۰۰ میلیارد دلار «بدهی اخلاقی» به کشورهای فقیر دارد

فعلاً بازار سهام توان آغاز روند صعودی ندارد

روزگار سخت حقوق بگیران

این حساب ها تجاری محسوب می شود

یورو رکورد زد

پرویزیان از بانک پارسیان خداحافظی کرد/ جواد شکرخواه سرپرست شد

عرضه صکوک مرابحه ۲۰۰ میلیارد تومانی

فصل شگفت‌انگیز بیمه‌های مسئولیت بیمه پارسیان با تسهیلات و طرح‌های متنوع

دستور دادستانی لرستان درباره رفع توقیف وسایل نقلیه فاقد بیمه شخص ثالث

افزایش دوبرابری سقف تراکنش غیرحضوری در شبکه بانکی

آغاز پذیره‌نویسی چهارمین صندوق سرمایه‌گذاری املاک و مستغلات

تأخیر بانک مرکزی در تأمین ارز دارو محرز است

دهن‌کجی به اصول معماری از سوی بانک‌های تجارت و ملت

کم‌ اثرترین کار رئیس کل بانک مرکزی

۲۹ کالا بیش از ۱۰۰ درصد افزایش قیمت داشته است

باز هم گرانی

۱۵:۲۳ - ۱۴۰۱/۸/۱۴کد خبر: 342242
ایستانیوز:وزارت صمت جدیدترین آمار تغییر قیمت‌ها را منتشر کرد که براساس آن، قیمت ۲۹ کالا، از جمله انواع روغن و برنج بیش از ۱۰۰ درصد، ۲۸ کالا بین ۵۰ تا ۱۰۰ درصد و ۳۰ کالا زیر ۵۰ درصد افزایش یافته است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)،در شرایطی که مسئولان دولتی از تلاش برای مهار تورم می گویند ولی آمارها نشان می دهد که دولت در مهار قیمت ها هنوز موفقیتی به دست نیاورده اند.  وزارت صمت جدیدترین آمار تغییر قیمت‌ها را منتشر کرد که براساس آن، قیمت ۲۹ کالا، از جمله انواع روغن و برنج بیش از ۱۰۰ درصد، ۲۸ کالا بین ۵۰ تا ۱۰۰ درصد و ۳۰ کالا زیر ۵۰ درصد افزایش یافته است.
 
وزارت صمت جدیدترین آمار تغییر قیمت‌ها را منتشر کرد که براساس آن، قیمت ۲۹ کالا، از جمله انواع روغن و برنج بیش از ۱۰۰ درصد، ۲۸ کالا بین ۵۰ تا ۱۰۰ درصد و ۳۰ کالا زیر ۵۰ درصد افزایش یافته است. جزییات آمار منتشر شده از قیمت کالا‌های اساسی حاکی از این است که روغن مایع ۳۷۷ درصد و برنج ۲۰۷ درصد نسبت به سال گذشته گران شده است. در همین حال، تازه‌ ترین گزارش مرکز آمار ایران از متوسط قیمت اقلام خوراکی در مهرماه نشان می ‌دهد قیمت برنج ایرانی درجه یک و ماکارونی 138 درصد و قیمت شیر و پنیر نزدیک به 90 درصد نسبت به مهر سال گذشته گران‌تر شده است. بیشترین افزایش قیمت مربوط به انواع روغن بوده، به ‌طوری که روغن مایع سرخ‌ کردنی معمولی ۸۱۰ گرمی بوده که قیمت آن در مدت یاد شده ۳۷۷.۵ درصد، روغن مایع آفتابگردان معمولی ۸۱۰ گرمی ۳۷۱.۸ درصد و روغن نیمه جامد معمولی ۴.۵ کیلویی ۳۲۰.۲ درصد افزایش یافته و بیش از چهار برابر شده است.
 
بعد از این گروه، انواع برنج بیشترین افزایش قیمت را داشته، به‌طوری‌که برنج داخلی طارم اعلا ۲۰۶.۹ درصد، برنج هاشمی ۲۰۰.۵ و برنج خزر ۱۹۴.۲ درصد افزایش داشته است. همچنین در تیر امسال برنج پاکستانی باسماتی ۶۱.۲ درصد، برنج هندی ۵۹.۴ درصد و برنج تایلندی ۱۲.۱ درصد افزایش داشته است.
 
همچنین در این مدت ذرت خارجی ۲۰۳.۹ درصد نسبت به تیر سال قبل افزایش یافته و از ۴۰۰۰ تومان به ۱۲ هزار و ۳۰۰ تومان رسیده است. جو خارجی با ۱۶۱.۵ درصد، ذرت داخلی با ۱۴۸.۴، کنجاله سویا وارداتی با ۱۱۷.۷، جو داخلی وبا ۱۰۸.۸ و۱۰۹.۷ دیگر کالاهای مشابه با افزایش قیمت بیش از ۱۰۰ درصدی هستند. این کالاها نیز به عنوان خوراک دام و طیور بر قیمت مرغ، گوشت، تخم مرغ و لبنیات تاثیرگذارند. از بین این اقلام قیمت گوشت مرغ تازه، تخم مرغ و مرغ زنده درب مرغداری به ترتیب ۱۱۷.۷، ۱۱۰ و ۱۰۵.۷ درصد افزایش داشته و بیش از دو برابر شده است.
 
در این میان برخی از کالاهای دیگری که قیمت آنها طی یک سال بیش از دو برابر شده شامل برخی از انواع ماکارونی، لبنیات، سیب زمینی، روغن موتور، لاستیک جینیو کامیونی و اتوبوسی و سیمان سفید است؛ به‌طوری که در تیر امسال قیمت انواع ماکارونی ۱۵۷.۵ تا ۱۷۸.۸ درصد، شیر خام ۱۴۷، انواع ماست ۱۲۵.۲ تا ۱۴۸.۱، کره ۱۰۶.۴ و سیب زمینی ۱۶۴ درصد نسبت به تیر سال قبل افزایش یافته است. در این میان ۲۸ کالا هم بین ۵۰ تا ۱۰۰ درصد افزایش قیمت داشتند که از جمله مهم‌ترین آنها انواع حبوبات با ۵۲.۹ تا ۹۲.۳ درصد، انواع خرما با ۶۸.۵ تا ۷۶.۷، گوساله زنده با ۶۱.۱ و گوشت گوساله با ۶۲.۶ درصد افزایش قیمت بوده است.همچنین پیاز با ۷۳.۵ درصد، گوجه فرنگی با ۷۳، سیب زرد با ۷۷.۴پنیر تتراپک با ۹۸.۵، شیر استریل پاکتی با ۷۵.۴، قند شکسته با ۹۷.۵، شکر سفید فله با ۷۷.۷ کاغذ چاپ و کاغذ روزنامه با ۵۴.۸ و ۸۹.۸، سیمان خاکستری با ۶۷.۳ تا ۹۶.۵ و انواع روغن موتور با ۸۸.۵ تا ۹۳ درصد افزایش قیمت، دیگر کالاهایی هستند که در مدت یاد شده بیش از ۵۰ درصد افزایش قیمت داشته‌اند.
 
بر اساس این آمار ۳۰ کالا نیز زیر ۵۰ درصد افزایش قیمت داشته‌اند که از جمله مهم‌ترین آنها گوسفند زنده و گوشت گوسفندی با ۴۱.۴ و ۴۰.۱ درصد، چای خارجی با ۲۴.۵ تا ۲۵.۷، شیر خشک اطفال با ۳۱.۶، موز با ۳۴.۴ و جوجه یک روزه با ۱۹.۱ درصد بوده است. همچنین در این مدت قیمت انواع شوینده شامل دستمال کاغذی ۴۵.۳ تا ۴۸.۵ درصد، مایع دستشویی ۳۲.۴ درصد، پودر دستی و ماشینی ۴۳.۳ تا ۴۵.۳، مایع ظرفشویی ۴۳.۳ تا ۴۴.۱ و صابون ۲۹.۲ درصد افزایش یافته است. تیرآهن، میلگرد و ورق با ۹.۳ تا ۱۶.۴ درصد، انواع لاستیک خودرو با ۱۵.۵ تا ۴۲.۸ درصد و یخچال و فریزر با ۲۴.۴ تا ۳۳.۸ درصد از جمله دیگر کالاهایی هستند که قیمت آنها از تیر ۱۴۰۰ تا ماه مشابه امسال، کمتر از ۵۰ درصد افزایش یافته است. در این میان فقط قیمت تیرآهن نمره ۲۷ سنگین ذوب آهن طی یک سال مورد بررسی ۳.۷ درصد کاهش قیمت داشته است.
 
گزارش مرکز آمار چه می گوید؟
 
در این بین جزییات تازه‌ ترین گزارش مرکز آمار ایران از متوسط قیمت اقلام خوراکی در مهرماه نیز نشان می‌دهد قیمت برنج ایرانی درجه یک و ماکارونی 138 درصد و قیمت شیر و پنیر نزدیک به 90 درصد نسبت به مهر سال گذشته گران ‌تر شده است. جزییات تازه‌ترین گزارش مرکز آمار ایران از متوسط قیمت اقلام خوراکی در مهرماه نشان می‌دهد قیمت برنج ایرانی درجه یک و ماکارونی 138 درصد و قیمت شیر و پنیر نزدیک به 90 درصد نسبت به مهر سال گذشته گران‌تر شده است. مرکز آمار ایران در گزارشی متوسط قیمت اقلام خوراکی در مهرماه را منتشر کرده است. جزییات این گزارش نشان می‌دهد 9 قلم از این اقلام بیش از 100 درصد و 18 قلم نیز بیش از 50 درصد نسبت به مهر سال گذشته گران‌تر شده‌اند.
 
بر این اساس روغن مایع با 289.1 درصد، روغن جامد با 265.4 درصد، سیب‌زمینی 153.2 درصد، برنج درجه یک ایرانی و ماکارونی هر کدام با 138 درصد، سس مایونز 128.3 درصد، مرغ ماشینی با 121 درصد، کره با 109.7 درصد افزایش و رشته‌اش با 106 درصد افزایش قیمت نسبت به مهر سال گذشته در ردیف 9 قلم خوراکی هستند که بیش از 100 درصد رشد قیمت داشته‌اند. همچنین شیرینی خشک با 93.5 درصد، پنیر پاستوریزه ایرانی با 89.8 درصد، شیر پاستوریزه با 86.1 درصد، رب گوجه‌فرنگی با 83.2 درصد، قند با 83.1 درصد، دوغ پاستوریزه با 81.1 درصد، ماست پاستوریزه با 77.2 درصد، کشمش پلویی با 75.3 درصد، تخم مرغ با 66.6 درصد، سیب با 65.3 درصد، شکر با 62.2 درصد، سس گوجه‌فرنگی با 61.3 درصد، پسته با 59.7 درصد، خامه با 59.2 درصد، عدس با 58.9 درصد، پیاز با 58.2 درصد، نخود با 55.7 درصد و برنج خارجی با 51 درصد در ردیف اقلام خوراکی با بیش از 50 درصد افزایش قیمت نسبت به مهر سال گذشته قرار دارند. مرکز آمار پیش از این نرخ تورم در مهرماه را 42.9 درصد اعلام کرده بود.

خبرهای مرتبط:



برچسب‌ها:گرانی، تورم
» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *