RSS
امروز چهارشنبه ، ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
آخرین اخبار

شرط صعود بازار سهام چیست؟

چرا بازار ارز آرام نمی‌شود؟

روش دریافت وام های کسب و کار اعلام شد

تقدیر از اقدام برجسته بانک سپه در مدیریت یارانه پرداختی دولت در حوزه آرد و نان

درخشش تیم کاراته بیمه تعاون در مسابقات گرندپری جمهوری چک ۲۰۲۴

تامین مالی شرکت‌های بورسی تسهیل می‌شود

خرید و فروش طلا مشمول مالیات بر عایدی سرمایه می‌شود؟

گزارش جدیداز قیمت مسکن در تهران

فروش دلار سهمیه ای متوقف شده است؟

۱۱.۵ درصد از چک‌ ها نقد نشد

آخرین جزییات از تغییر سن بازنشستگی

تاریخ صنعت بیمه با بیمه ایران گره خورده است

صعود قیمت بیت‌کوین به بالای ۶۵ هزار دلار

تورم نقطه به نقطه در فروردین ۱۴۰۳ چقدر شد؟

پیش بینی بورس ؛ روزهای فرسایشی ادامه دارد؟

بنگاه‌های تولیدی گرفتار معضل مواد اولیه

حضور بیمه ملت در نمایشگاه بین‌المللی انرژی تهران

ورود بیمه میهن به باشگاه هزار میلیارد تومانی ها با رشد تاریخی ۱۳۷درصدی حق‌ بیمه تولیدی

چه رازی پشت تورم ۳۱ درصدی مخفی شده است

خبر مهم رئیس سازمان امور مالیاتی/این مشاغل ملزم به ارائه ترازنامه نیستند

ماجرای صف میلیونی متقاضیان وام ودیعه مسکن چیست؟

قیمت طلا امروز سه شنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳

چاپیدن پول!

چرا پول ها از بورس فرار می‌کنند؟

واکاوی پرونده «روز سیاه بورس»

مدیر بازار مشتقه و صندوق های کالایی بورس کالا خبر داد:

راه اندازی قراردادهای آتی و آپشن شمش طلا تا پایان سال

۱۰:۰ - ۱۴۰۱/۴/۱۳کد خبر: 337941
ایستانیوز:مدیر بازار مشتقه و صندوق های کالایی بورس کالا با ابراز امیدواری نسبت به راه اندازی قرادادهای آتی و آپشن شمش طلا تا پایان سال جاری از اخذ مجوز دو صندوق چند کالایی خبر داد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)به نقل از کالاخبر، رحمان آراسته، مدیر بازار مشتقه و صندوق های کالایی بورس کالای ایران در نشست بازار مشتقه در ایران، چالش ها و راهکارها با بیان اینکه می توان به معاملات بازار مشتقه امیدوار بودT گفت: معاملات خوبی که در حوزه آپشن به ویژه در بورس کالا در حال وقوع است ما را به آینده این بازار امیدوار کرده است؛ چرا که رصد قیمت ها و حجم معاملات انجام شده نشان می دهد بازار به بلوغ رسیده است.
 
وی تصریح کرد: در بحث کالایی بورس کالا معاملات آتی را از سال ۸۷ و با آتی طلا آغاز کرد و اگرچه در ابتدای امر این بازار گمنام و ناشناخته بود اما به مرور نقدینگی وارد این بازار شد و توانستیم رکورد معاملات بازار سرمایه را به لحاظ ارزش بشکنیم.
 
وی ادامه داد: بورس کالا خود را مکلف می دانست که به سمت دارایی های مختلف و ابزارهای متنوع در حوزه بازار مشتقه برود و در همین راستا و به موازات سکه به سمت فیوچرز زعفران رفتیم و زنجیره ای از ابزارهای مالی را در این دارایی پایه راه اندازی کردیم و به لحاظ حجم معاملات تجربه موفقی بود که شکل گرفت و حتی رکوردهای خوبی به ثبت رسید. برای نمونه در بحث آپشن زعفران بیش از ۶۰۰ هزار موقعیت باز وجود دارد.
 
آراسته با تاکید دوباره این موضوع که ابزارهایی نظیر فیوچرز، آپشن، سوآپ یا فوروارد به تنهایی در کشور موفق نخواهد بود.
 
وی با بیان اینکه یکی از محاسن بورس کالا نبود محدودیت در بحث سامانه و زیرساخت ها است، اظهار کرد: سامانه های بورس کالا یک سامانه بومی است که تسویه و معاملات در همان فضا انجام می شود. از سوی دیگر در حوزه ریسک هم باید گفت ریسک بازار را تقریبا بورس کالا خودش مدیریت می کند.
 
مدیر بازار مشتقه و صندوق های کالایی بورس کالای ایران به طرحی که مطالعات آن انجام شده نیز اشاره کرد و گفت: این طرح همان تسویه لحظه ای است؛ به گونه‌ای که در بازار فیوچرز اکنون هر ۳۰ دقیقه یکبار تسویه لحظه ای انجام می شود که به این ترتیب حاشیه سود مشتریان حفظ شود. این طرح در حال بروزرسانی است که تسویه را هر ۱۰ دقیقه یکبار به صورت خودکار داشته باشیم. با اجرای شدن این طرح چیزی به اسم صف یا بازار جبرانی نخواهیم داشت. با اجرای این روش دستمان برای کالاها و دارایی های جدید که در بازارهای جهانی نوسان زیادی دارند باز خواهد بود.
 
وی در بخش دیگری از صحبت های خود عنوان کرد: بازار اهرمی در همه جای دنیا ریسک های خود را دارد و توسعه زیرساخت و سامانه می تواند آنرا کاهش دهد و به گونه ای بازار پویایی را رقم می زند.
 
آراسته با اشاره به راه اندازی صندوق های سرمایه گذاری طلا و موفقیت این ابزار در بازار اظهار کرد: ارزش معاملات و بلوغ مشتریان نوید آینده ای روشن برای این ابزار را می دهد. برنامه هایی برای گواهی سپرده و فیوچرز شمش طلا داریم و انتظار می رود بازار خوبی برای آن شکل بگیرد.
 
وی با تاکید این نکته که مشکل مالیاتی گواهی سپرده تقریبا حل شده است، افزود: برنامه ریزی شده گواهی سپرده پیوسته مس کاتد و آتی آن راه اندازی شود. همچنین راه اندازی معاملات گواهی سپرده و آتی محصولاتی نظیر آلومینیوم، قیر، محصول‌های پتروشیمی و فلزات و همینطور صندوق های فلزات اساسی از دیگر برنامه هاست و با راه اندازی آن‌ها انتظار بازار پویایی را خواهیم داشت. کما اینکه صندوق های کالایی در چند وقت اخیر بازدهی خوبی را نصیب سرمایه گذاران کرده اند.
 
آراسته ادامه داد: مجوز دو صندوق چند کالایی از سازمان بورس و اوراق بهادار اخذ شده است که به نوعی به بازار آتی کمک شود. درمجموع برنامه ما این است که از ابزارها برای حمایت و رونق بخشی به بازار آتی استفاده کنیم.
 
وی به قراردادهای اختیار معامله و آپشن نیز پرداخت و گفت: علت اصلی اقبال کم سرمایه گذاران به معاملات آپشن، آنلاین نبودن این معاملات در ابتدا راه اندازی بود اما به مرور به موفقیت هایی دست یافت و اگرچه بازار اختیار معامله پیچیدگی های خود را دارد اما می توان به این بازار خوش بین بود چون بلوغ خوبی در میان فعالان طی چند سال اخیر شکل گرفته است.
 
به گفته آراسته با راه اندازی قراردادهای آتی شمش طلا، قراردادهای آپشن را روی فیوچرز شمش طلا اعمال خواهیم کرد و به این ترتیب به پویایی بازار کمک خواهد شد و امیدواریم این طرح ها تا آخر سال این طرح ها اجرایی شوند.
 
وی در بخش پایانی صحبت هایش، بزرگترین چالش بازار مشتقه را عدم شناخت حتی برای خواص بازار سرمایه عنوان کرد.

خبرهای مرتبط:



» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *