RSS
امروز شنبه ، ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
آخرین اخبار

ضرب الاجل یک هفته‌ای قالیباف به بانک مرکزی

روش جایگزینی موبایل با کارت بانکی اعلام شد

دو کارگزاری جدیدالتاسیس مجوز فعالیت دریافت کردند

ظرفیت تامین مالی از محل اوراق جدید برای بازار سرمایه

هشدار درباره نفت ۱۰۰ دلاری و تورم جهانی

نخستین برات الکترونیکی شبکه بانکی صادر شد

زمان بیست و یکمین جلسه حراج شمش طلا

پیش‌بینی جدید درباره قیمت طلا و سکه در بازار

ریال ایران بر لبه پرتگاه

شرایط دریافت سود سهام عدالت

جزئیات نقل و انتقال پول اعلام شد

بحران در کمین اقتصاد جهان

چاپ پول روی کاغذ بانک‌ها

ثبت نام وام مستاجران چگونه است؟

فروش بیشتر برای فروشندگان، بازگشت وجه برای خریداران از طریق "طرح ماندگار" بانک رفاه کارگران

پیام مدیرعامل بیمه تجارت‌نو به مناسبت سالروز تاسیس شرکت

امضاء تفاهم‌نامه همکاری بانک مسکن و بیمه مرکزی

معاملات بورس از مالیات بر عایدی سرمایه معاف شد

غافلگیرکننده؛ مدیریت پرسپولیس به شهرداری تهران رسید

تشریح برنامه راهبردی بیمه ایران

آیا تابستان ۱۴۰۳ با شوک تورمی آغاز می‌شود؟

طرح «زوج و فرد» حذف شد؟

سناریو‌های پیش‌روی مستاجران در سال ۱۴۰۳

قیمت‌ جهانی غذا در سال ۲۰۲۴ به پایین ترین حد می رسد

جهان ثروتمند ۵۰۰ میلیارد دلار «بدهی اخلاقی» به کشورهای فقیر دارد

اقتصاد ایران، ظرفیت‌ها و چالش‌ها

عباس آرگون
۱۲:۴۴ - ۱۴۰۱/۱/۱۷کد خبر: 333194
ایستانیوز:با وجود آنکه اقتصاد ایران توانست از سال‌های سخت تحریم عبور کند اما قطعا ظرفیت‌ها و امکاناتی نیز وجود داشت که نادیده گرفته شدند و همین موضوع ما در دستیابی به اهداف کلان اقتصادی ناکام گذاشت.
با وجود آنکه اقتصاد ایران توانست از سال‌های سخت تحریم عبور کند اما قطعا ظرفیت‌ها و امکاناتی نیز وجود داشت که نادیده گرفته شدند و همین موضوع ما در دستیابی به اهداف کلان اقتصادی ناکام گذاشت. اینکه در شرایط دشوار 1400، میزان تجارت کشور از مرز 100 میلیارد دلار عبور کرد، نشان می‌دهد که تنها با کنار رفتن بخشی از محدودیت‌های کرونا تا چه میزان امکان افزایش مبادلات بین‌المللی وجود دارد. حال اگر بنا باشد این محدودیت‌ها در حوزه تحریم‌های بین‌المللی نیز اجرایی شود، قطعا اوضاع متفاوت خواهد شد.  آنچه که در برنامه‌ریزی برای آینده اقتصادی کشور بیشترین اهمیت را دارد، درس گرفتن از دوران تحریم و به کارگیری ظرفیت‌هایی است که تاکنون کمتر به آن توجه شده است. در سال‌هایی که دست دولت در تامین منابع ارزی بسته بود، بخش خصوصی توانست با عبور از مشکلات و محدودیت‌ها، بخشی از ارز مورد نیاز کشور را تامین کند. ما باید این درس را در حوزه فعالیت‌های اقتصادی بگیریم که از تصدی‌گری دولت چیزی عاید ما نمی‌شود و باید تلاش کرد که حتی در دوران بدون تحریم نیز فعالیت‌های مستقیم اقتصادی دولت به حداقل کاهش پیدا کند. در صورتی که برجام بار دیگر اجرایی شود، قطعا همانند سال‌های قبل، تعداد زیادی از شرکت‌های خارجی بار دیگر به ایران باز خواهند گشت و اگر شرایط لازم را فراهم کنیم، قطعا امکان جذب سرمایه‌گذار و فعال کردن اقتصاد کشور در حوزه‌های مختلف وجود خواهد داشت. این موضوع در بلندمدت نیز به نفع ما خواهد بود. اگر از کشورهای مختلف، شرکت‌های متنوعی وارد ایران شوند و سرمایه‌گذاری‌های گسترده‌ای انجام دهند، قطعا تحریم کردن دوباره اقتصاد ایران کاری دشوارتر خواهد بود، زیرا همین شرکت‌ها به دولت‌هایشان فشار می‌آورند و اجازه این کار را نمی‌دهند. 
عبور از سال‌های سخت تحریم برای ما این نتیجه‌گیری را در بر داشت که اقتصاد ایران ظرفیت بسیار زیادی دارد اما در عین حال چالش‌ها و مشکلات بین‌المللی و داخلی، راه ما در فعال کردن تمام این ظرفیت‌ها را بسته است. با یک برنامه‌ریزی دقیق می‌توان انتظار داشت که دستیابی به آمارهای گذشته ممکن شده و حتی امکان ثبت رکوردهای تازه و بسیار بزرگ‌تر نیز فراهم شود.
 



» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *