RSS
امروز جمعه ، ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
آخرین اخبار

ضرب الاجل یک هفته‌ای قالیباف به بانک مرکزی

روش جایگزینی موبایل با کارت بانکی اعلام شد

دو کارگزاری جدیدالتاسیس مجوز فعالیت دریافت کردند

ظرفیت تامین مالی از محل اوراق جدید برای بازار سرمایه

هشدار درباره نفت ۱۰۰ دلاری و تورم جهانی

نخستین برات الکترونیکی شبکه بانکی صادر شد

زمان بیست و یکمین جلسه حراج شمش طلا

پیش‌بینی جدید درباره قیمت طلا و سکه در بازار

ریال ایران بر لبه پرتگاه

شرایط دریافت سود سهام عدالت

جزئیات نقل و انتقال پول اعلام شد

بحران در کمین اقتصاد جهان

چاپ پول روی کاغذ بانک‌ها

ثبت نام وام مستاجران چگونه است؟

فروش بیشتر برای فروشندگان، بازگشت وجه برای خریداران از طریق "طرح ماندگار" بانک رفاه کارگران

پیام مدیرعامل بیمه تجارت‌نو به مناسبت سالروز تاسیس شرکت

امضاء تفاهم‌نامه همکاری بانک مسکن و بیمه مرکزی

معاملات بورس از مالیات بر عایدی سرمایه معاف شد

غافلگیرکننده؛ مدیریت پرسپولیس به شهرداری تهران رسید

تشریح برنامه راهبردی بیمه ایران

آیا تابستان ۱۴۰۳ با شوک تورمی آغاز می‌شود؟

طرح «زوج و فرد» حذف شد؟

سناریو‌های پیش‌روی مستاجران در سال ۱۴۰۳

قیمت‌ جهانی غذا در سال ۲۰۲۴ به پایین ترین حد می رسد

جهان ثروتمند ۵۰۰ میلیارد دلار «بدهی اخلاقی» به کشورهای فقیر دارد

نگاهی به عملکرد صادرات و واردات ایران در ۷ ماهه ابتدایی سال

ایران با کدام کشورها بیشتر تجارت داشته است؟

۱۳:۳۷ - ۱۴۰۰/۸/۳۰کد خبر: 329571
ایستانیوز:طبق آمار گمرک ایران بیشترین حجم صادرات ایران به ترتیب به عراق، ترکیه، امارات، افغانستان و پاکستان صورت گرفته و بیشترین میزان واردات از کشورهای امارات، ترکیه، روسیه، عراق و عمان اتفاق افتاده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)،تغییر نگاه تجارت خارجی به سمت بازار کشورهای همسایه، که بعد از اعمال تحریم‌های ترامپ در سال97، به‌عنوان استراتژی اصلی دولت برگزیده شد، حالا به شرایطی رسیده که بیش از 50درصد کالاهای صادراتی ایران به 15کشور همسایه فروخته می‌شود. از سوی دیگر آمارهای رسمی از تجارت خارجی ایران در 7‌ماه امسال، حاکی است در مجموع 55 درصد صادرات کالایی ایران به مقصد 15کشور همسایه انجام شده و در مقابل 49درصد از کل واردات کالایی ایران نیز از مبدا این کشورها انجام گرفته است. طبق آمار گمرک ایران بیشترین حجم صادرات ایران به ترتیب به عراق، ترکیه، امارات، افغانستان و پاکستان صورت گرفته و بیشترین میزان واردات از کشورهای امارات، ترکیه، روسیه، عراق و عمان اتفاق افتاده است.
 
گزارش گمرک ایران بیانگر آن است که در 7‌ماه گذشته از مجموع تجارت ۹۸میلیون‌ و۶۸۷هزار و۵۸۱تنی کشور به ارزش ۵۴میلیارد و۸۱۲میلیون و ۴۵۰هزارو۴۹دلار، ۶۱‌میلیون ‌و۴۶۶هزار تن کالا به ارزش ۲۸میلیارد و319میلیون دلار به صادرات اختصاص داشته که از این میزان، 64درصد وزن 55درصد ارزش مربوط به کالاهای صادراتی به 15کشور همسایه بوده است. از نکات قابل توجه اینکه عربستان سعودی نیز وارد فهرست صادراتی ایران شده است. نکته دیگر اینکه از میان 15کشور همسایه، امارات به واسطه تبدیل شدن به پایگاه ایران در صادرات و واردات دوباره کالاها، به بزرگ‌ترین فروشنده کالا به ایران تبدیل شده اما واقعیت این است که این کالاها فقط از منظر بازرگانی از مبدا امارات وارد ایران می‌شوند و به فروش مستقیم کالا از امارات به ایران ربطی ندارد. در مقابل صادرات ایران به امارات نیز لزوما به بازار مصرف امارات تعلق ندارد و به واسطه خرید دفاتر نمایندگی خریداران در امارات، به مقصد این کشور ارسال می‌شوند.
 
بررسی اجمالی مبادلات کالایی ایران با کشورهای همسایه نشان می‌دهد مراوده ایران با اغلب همسایگان یکجانبه و فقط در حوزه صادرات فعال است و عملا بده ‌بستانی که قادر باشد تداوم تعامل 2طرف را تضمین کند، ایجاد نشده است. به‌عبارت دیگر به جز امارات که از نظر بازرگانی به بزرگ‌ترین صادرکننده کالا به ایران در منطقه تبدیل شده و صادرات آن به ایران 3برابر واردات از مبدا ایران است، در مابقی کشورها نسبت صادرات به واردات ایران ارقام بسیار عجیبی است. به‌عنوان مثال، ارزش صادرات ایران به عراق 8.7برابر واردات از این کشور است و در مورد افغانستان این نسبت به 120برابر می‌رسد. حتی در مورد ترکیه نیز نسبت صادرات به واردات به نفع ایران و 1.2برابر است. ممنوعیت طولانی‌مدت واردات تعداد قابل توجهی از اقلام کالایی به ایران در 3سال اخیر و سیاست محدودسازی واردات با تعرفه‌های بالا برای خودکفایی داخلی، ازجمله دلایلی است که صادرات کشورهای همسایه به ایران را به ‌‌صرفه می‌کند و این مسئله با یک طرفه کردن رابطه تجاری با همسایگان، به پایداری این رابطه آسیب می‌زند.
 
 

 


خبرهای مرتبط:



برچسب‌ها:ایران، تجارت
» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *