RSS
امروز جمعه ، ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
آخرین اخبار

ثبت نام وام مستاجران چگونه است؟

فروش بیشتر برای فروشندگان، بازگشت وجه برای خریداران از طریق "طرح ماندگار" بانک رفاه کارگران

پیام مدیرعامل بیمه تجارت‌نو به مناسبت سالروز تاسیس شرکت

امضاء تفاهم‌نامه همکاری بانک مسکن و بیمه مرکزی

معاملات بورس از مالیات بر عایدی سرمایه معاف شد

غافلگیرکننده؛ مدیریت پرسپولیس به شهرداری تهران رسید

تشریح برنامه راهبردی بیمه ایران

آیا تابستان ۱۴۰۳ با شوک تورمی آغاز می‌شود؟

طرح «زوج و فرد» حذف شد؟

سناریو‌های پیش‌روی مستاجران در سال ۱۴۰۳

قیمت‌ جهانی غذا در سال ۲۰۲۴ به پایین ترین حد می رسد

جهان ثروتمند ۵۰۰ میلیارد دلار «بدهی اخلاقی» به کشورهای فقیر دارد

فعلاً بازار سهام توان آغاز روند صعودی ندارد

روزگار سخت حقوق بگیران

این حساب ها تجاری محسوب می شود

یورو رکورد زد

پرویزیان از بانک پارسیان خداحافظی کرد/ جواد شکرخواه سرپرست شد

عرضه صکوک مرابحه ۲۰۰ میلیارد تومانی

فصل شگفت‌انگیز بیمه‌های مسئولیت بیمه پارسیان با تسهیلات و طرح‌های متنوع

دستور دادستانی لرستان درباره رفع توقیف وسایل نقلیه فاقد بیمه شخص ثالث

افزایش دوبرابری سقف تراکنش غیرحضوری در شبکه بانکی

آغاز پذیره‌نویسی چهارمین صندوق سرمایه‌گذاری املاک و مستغلات

تأخیر بانک مرکزی در تأمین ارز دارو محرز است

دهن‌کجی به اصول معماری از سوی بانک‌های تجارت و ملت

کم‌ اثرترین کار رئیس کل بانک مرکزی

بلاتکلیفی در برنامه ریزی پولی

آیا تورم قابل کنترل است؟

۱۱:۵۹ - ۱۳۹۹/۸/۵کد خبر: 312455
ایستانیوز:روند نرخ تورم در مهر‌ماه یک زنگ خطر جدی است و در این بین باتوجه به گسترش کرونا، افزایش تحریم های نفتی و بانکی، کاهش درآمدهای ارزی و افزایش کسری بودجه دولت به اعتقاد کارشناسان شرایط نگران کننده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)،در شرایطی که مسئولان بانک مرکزی و در راس آن ها رئیس کل بانک مرکزی وعده داده بودند که نرخ تورم تا پایان سال در محدوده 22 درصدی حفظ شود؛ آخرین گزارش مرکز آمار نشان می دهد که دولت مردان در این زمینه نه تنها با موفقیت رو به رو نیستند بلکه ممکن است تورم امسال با شیبی تند در سال جاری نسبت به چند سال گذشته رکورد شکنی کند. طبق گزارش مرکز آمار ایران، شاخص قیمت مصرف‌ کننده در مهر ماه به 261.5 واحد رسید که به معنای آن است که تورم ماهانه در این ماه به 7.04 درصد رسیده‌است. این میزان تورم ماهانه نکته نگران کننده ‌ای به همراه دارد؛ بالاترین تورم ماهانه طی دو سال اخیر. اگر تورم ماهانه مهر سال 1397 با  7.05 درصد را در نظر نگیریم، تورم ماهانه ثبت شده در اولین ماه فصل پاییز امسال، بالاترین تورم ماهانه از ابتدای دهه 90 به شمار می‌رود. همچنین در مهر ماه تورم نقطه به نقطه، 41.4 درصد ثبت شده‌است؛ به بیان دیگر میانگین قیمت‌ها در مهر امسال نسبت ماه مشابه سال گذشته بیش از 41 درصد افزایش یافته‌است. تورم نقطه به نقطه در ماه گذشته برابر با 31.4 درصد گزارش شده‌ بود.
 
پیش‌بینی می‌شود درصورت استمرار همین روند رشد ماهانه میانگین قیمت کالاها و خدمات مصرفی در ماه‌های آینده، نرخ تورم سالانه ایران تا پاییز سال آینده حتی 3 رقمی شود. بانک مرکزی تصمیم دارد نرخ تورم را تا پایان امسال در محدوده 22درصد حفظ کند. افزون بر این دولت هم بر این اصرار دارد که بودجه سال 1400ایران با تورم 22درصدی بسته شود. اما سوال اصلی این است که با چه برنامه ریزی این اتفاق خواهد افتاد؟
 
روند نرخ تورم در مهر‌ماه یک زنگ خطر جدی است و در این بین باتوجه به گسترش کرونا، افزایش تحریم های نفتی و بانکی، کاهش درآمدهای ارزی و افزایش کسری بودجه دولت به اعتقاد کارشناسان شرایط نگران کننده است و اگر برنامه ای مشخص و عملیاتی وجود نداشته باشد، تورم به شدت رشد خواهد کرد. طبق گزارش مرکز آمار ایران رشد قیمت ارز باعث شده شتاب روند صعودی نرخ تورم افزایش یابد. در این بین رئیس‌کل بانک مرکزی هم از منتفی شدن افزایش نرخ سود سپرده‌های بانکی خبر داد و اعلام کرد: بانک مرکزی به خوبی واقف است که با توجه به‌ وجود شوک منفی عرضه، ناترازی بانک‌ها و نیاز مالی دولت، امروز افزایش نرخ سود بانکی سیاستی نیست که توفیق قطعی داشته باشد و برهمین اساس به‌دنبال روش‌های دیگری برای کاهش فشار تورمی در بازارهاست. عبدالناصر همتی در اطلاعیه‌ای که منتشر شد، تأکید کرد: البته با ابزارهای در اختیار، روند نرخ سود بین‌بانکی نیز تعدیل خواهد شد.منتفی شدن افزایش نرخ سود بین‌بانکی به‌معنای استمرار نرخ بهره منفی بانکی است؛ درحالی‌که نرخ تورم در حال افزایش است و باید دید آیا ابزارهای محدود بانک مرکزی می‌تواند این نهاد را در دستیابی به نرخ تورمی 22درصدی موفق کند؟
 
پیش از این مرکز پژوهش‌های مجلس در تحلیلی با بررسی تحولات پولی و بی‌ثباتی در قیمت کالاها، خدمات و دارایی‌ها در ماه‌های اخیر پیشنهاد داده بود در افق کوتاه‌مدت نرخ سود بین‌بانکی افزایش یابد و جلوی انحراف در ترازنامه بانک‌ها گرفته شود و در بلندمدت بانک مرکزی تکلیف بانک‌های ناسالم را روشن، قانون پولی و بانکی را اصلاح و اقتدار نظارتی خود بر بانک‌ها را افزایش دهد.

خبرهای مرتبط:



» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *