RSS
امروز دوشنبه ، ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
آخرین اخبار

۵ دلیل بازگشت و افزایش دوباره قیمت ارزهای دیجیتال

بیمه پارسیان، سرمایه جدیدش را ثبت کرد

نوسان قیمت بیمه ملت ناشی از شرایط عرضه و تقاضا بوده است

جرایم رانندگی به اعتبارسنجی بانکی اضافه می‌شود

« استقرار حاکمیت شرکتی» برای پذیرش در فرابورس الزامی شد

سقف روزانه تراکنش‌های بانکی چقدر شد؟

کوچ سپرده‌ها به سمت سپرده‌های بلندمدت؛ چرا؟

سکه صعود می کند یا سقوط؟

یارانه این افراد حذف می‌شود

۷ قانون پس انداز پول نجات بخش

روزگار سپری شده اسکناس ایرانی

طلا ۳۰۰۰ دلار را می بیند؟

بازار سهام پشت سد نیما و مالیات

تورم یازدهم یا سیزدهم؟

معرفی سه محصول جدید بیمه‌ای توسط بیمه ایران

پایتخت خادمین سیدالشهدا(ع) میزبان مدیرعامل بیمه کوثر

تخصیص ارز تاکسی‌های برقی تهران توسط بانک مرکزی

جزئیات و نحوه دریافت ارز دانشجویی

پیش‌بینی صعودی رشد اقتصادی جهان

توصیه بلومبرگ به سرمایه گذاری در بورس ایران

معمای بنزین در ایران

طلا و سکه چه قیمت‌هایی را تجربه می‌کنند؟

دانستن، خواستن و توانستن، شعار و رمز موفقیت شرکت در تحقق اهداف است

ارزش آفرینی برای مشتریان، جریان پایدار رشد صنعت بیمه است

شروع پرقدرت بیمه پارسیان در سال ۱۴۰۳

ارزش‌افزوده در صنعت نفت به‌شدت کاهش‌یافته است

صنعت نفت زیر فشار تحریم‌ها

۱۲:۸ - ۱۳۹۹/۴/۳۱کد خبر: 308921
ایستانیوز:جذب سرمایه‌گذاری و به‌روز نبودن تکنولوژی یکی از مشکلات مهم کنونی صنعت نفت و گاز ایران است
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)،گزارش اخیر بانک مرکزی از نماگرهای فصلی که بعد از دو سال منتشرشده است نشان می‌دهد که اقتصاد ایران به دلیل فشار گسترده تحریم‌های آمریکا در رکود فرورفته است تا جایی که رشد اقتصادی مثبت ایران در سال‌های 95 و 96 با شروع تحریم‌ها در سال 97 و 98 منفی شده است. طبق این آمارها اقتصادی ایران در سال 1395 با 12.5 درصد و در سال 96 با 3.7 درصد رشد مثبت مواجه بوده است، اعدادی که در سال 97 به منفی 5.4 و در سال 98 به منفی 6.5 درصد تغییر پیدا کرد. دراین‌بین گزارش‌ها بانک مرکزی نشان می‌دهد که صنعت نفت بیشترین آسیب را از تحریم‌ها دیده و جدای از کاهش شدید تولید و کاهش صادرات که البته در گزارش آماری از آن منتشرنشده، نکته مهم کاهش شدید ارزش‌افزوده بخش نفت و گاز ایران از تابستان سال97 به بعد است که نشان می‌دهد روند سرمایه‌گذاری در این بخش استراتژیک اثر منفی گذاشته است. میزان ارزش‌افزوده صنعت نفت در سال‌های 95 تا 98 به ترتیب 61.6، 0.9، منفی 18.1 و منفی 38.7 است.
 
جذب سرمایه‌گذاری و به‌روز نبودن فنّاوری یکی از مشکلات مهم کنونی صنعت نفت و گاز ایران است، بیژن زنگنه وزیر نفت ایران صبح امروز نکته بسیار مهمی درباره برداشت از میدان مشترک آزادگان بیان کرد. او گفت:« با ضریب بازیافت فعلی در میدان آزادگان جنوبی، از مجموع حدود 27 میلیارد بشکه ذخیره نفت درجای این میدان، تنها یک و نیم میلیارد بشکه قابل برداشت است؛ یعنی 25.5 میلیارد بشکه بدون استفاده می‌ماند و این ناشی از ضعف تکنولوژی است.» علاوه بر این شاخص تشکیل سرمایه ثابت بخش دولتی در بخش ماشین‌آلات در سال97 حدود 19.6درصد کمتر از سال96 و در سال98 نیز 10.8درصد کمتر از سال97 بوده است.
 
بیژن زنگنه وزیر نفت وزیر نفت گفت: قراردادی از سوی میدان مشترک گازی فرزاد B به‌زودی با شرکتی ایرانی امضا می‌شود. الان هیچ کشوری حاضر به امضای قرارداد با ما نیست.» او درباره اثرات توافق 25 ساله ایران و چین روی صنعت نفت هم گفت:« این‌یک قرارداد نیست بلکه یک توافق بلندمدت است و همکاری در توسعه صنعت نفت در بخش بالادستی و پایین‌دستی است و ایران با هر کشور دیگری به‌جز رژیم اشغالگر قدس در این حوزه حاضر به همکاری است.
 
البته دراین‌بین شیوع ویروس کرونا هم شرایط را نه‌تنها در ایران که در صنعت انرژی جهان وخیم‌تر کرده است تا جایی که مرکز تحقیقات مشاوره‌ای ریستاد انرژی در گزارش جدید خود اعلام کرد پروژه‌های جدید بخش نفت و گاز بیش از 75 درصد در 2020 کاهش‌یافته و به 47 میلیارد دلار رسیده است چون شرکت‌های انرژی هزینه‌های خود را در اکتشاف و تولید به خاطر همه‌گیری ویروس کرونا پایین آورده‌اند. همچنین فاتح بیرول رئیس آژانس بین‌المللی انرژی از آینده سرمایه‌گذاری در حوزه انرژی ابراز نگرانی کرده است و گفته:« سرمایه‌گذاری در بخش انرژی به میزان ٢٠ درصد و معادل ۴٠٠ میلیارد دلار کاهش‌یافته است.»
 



» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *