RSS
امروز جمعه ، ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
آخرین اخبار

ضرب الاجل یک هفته‌ای قالیباف به بانک مرکزی

روش جایگزینی موبایل با کارت بانکی اعلام شد

دو کارگزاری جدیدالتاسیس مجوز فعالیت دریافت کردند

ظرفیت تامین مالی از محل اوراق جدید برای بازار سرمایه

هشدار درباره نفت ۱۰۰ دلاری و تورم جهانی

نخستین برات الکترونیکی شبکه بانکی صادر شد

زمان بیست و یکمین جلسه حراج شمش طلا

پیش‌بینی جدید درباره قیمت طلا و سکه در بازار

ریال ایران بر لبه پرتگاه

شرایط دریافت سود سهام عدالت

جزئیات نقل و انتقال پول اعلام شد

بحران در کمین اقتصاد جهان

چاپ پول روی کاغذ بانک‌ها

ثبت نام وام مستاجران چگونه است؟

فروش بیشتر برای فروشندگان، بازگشت وجه برای خریداران از طریق "طرح ماندگار" بانک رفاه کارگران

پیام مدیرعامل بیمه تجارت‌نو به مناسبت سالروز تاسیس شرکت

امضاء تفاهم‌نامه همکاری بانک مسکن و بیمه مرکزی

معاملات بورس از مالیات بر عایدی سرمایه معاف شد

غافلگیرکننده؛ مدیریت پرسپولیس به شهرداری تهران رسید

تشریح برنامه راهبردی بیمه ایران

آیا تابستان ۱۴۰۳ با شوک تورمی آغاز می‌شود؟

طرح «زوج و فرد» حذف شد؟

سناریو‌های پیش‌روی مستاجران در سال ۱۴۰۳

قیمت‌ جهانی غذا در سال ۲۰۲۴ به پایین ترین حد می رسد

جهان ثروتمند ۵۰۰ میلیارد دلار «بدهی اخلاقی» به کشورهای فقیر دارد

تحلیل کارشناسی از ریزش این روزهای شاخص بورس

۱۱:۲۰ - ۱۳۹۹/۳/۵کد خبر: 306640
ایستانیوز:حدود ۱۰ روز است که بازار سرمایه با روزهایی که پی در پی صعودی بود، خداحافظی کرده و شاهد کاهش‌ چشم‌گیر شاخص این بازار در روزهای اخیر بودیم. کاهش‌هایی که باعث شد شاخص کل که قله یک میلیون واحد را فتح کرده بود، دوباره به زیر یک میلیون واحد بازگردد. کارشناسان دلایل مختلفی را برای این کاهش شاخص می شمارند و وجود ابهام در بازار به دلیل نحوه آزادسازی سهام عدالت را مهم‌ترین آن می‌دانند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی (ایستانیوز)،روزبه شریعتی- کارشناس بازار سرمایه - در گفت‌وگو با ایسنا، با اشاره به اینکه مشمولان سهام عدالت می توانند از روز سه‌شنبه، سهام خود را بفروشند، اظهار کرد: پیش از این اعلام کرده بودند سهام‌داران سهام عدالت طی حدود شش ماه می‌توانند ۲۰ درصد سهام خود را بفروشند اما ناگهان اعلام می‌کنند که این افراد می‌توانند از روز سه‌شنبه با مراجعه به بانک، ۳۰ درصد سهام خود را بفروشند.
 
وی ادامه داد: در این شرایط یک سهام‌دار در بازار سرمایه  حساب می‌کند اگر از ۵۰ میلیون نفر مشمول سهام عدالت، ۱۰ میلیون نفر درخواست فروش دهند، نزدیک به ۳۰ میلیون فروش در بازار رخ می‌دهد و امکان ندارد بازار بتواند این حجم از سهم را خریداری کند.
 
این کارشناس بازار سرمایه با تاکید بر اینکه این بازار در حال حاضر هیجانی است، گفت: باید گفت بازار از ابهام، عدم شفافیت و بی ثباتی می ترسد. اگر برای مثال قرار باشد برای سهمی مانند شتران، هزار میلیارد تومان فروش انجام شود، حتی اگر مدیر سرمایه‌گذاری حقوقی پول داشته باشد و بر این باور باشد که این سهم ارزنده است، اکنون نمی‌خرد و تا اواخر خردادماه صبر می‌کند تا ببیند تکلیف سهام عدالت چه می‌شود. این‌که در بازار برنامه مشخصی وجود ندارد و هر لحظه تصمیمات مختلفی گرفته می‌شود، خریدار عقب می‌کشد.
 
شریعتی با تاکید بر این‌که پول در بازار سرمایه زیاد است، اظهار کرد: روز شنبه سهام سایپا و ایران خودرو با هم ۸۰۰ میلیارد تومان معامله شده است. درحالی که این سهم‌ها زیان‌ده هستند و با این ۸۰۰ میلیارد تومان امکان جمع آوری صف فروش فروش شپنا، شبندر، فولاد و... وجود داشت اما این‌که سهام‌دار ترجیح می‌دهد به جای سهام فولادی که در جهان رو به رشد است، دلار ۱۸ هزار تومان است و سود بانکی ۱۵ درصد که رو به کاهش است، سهام زیان‌ده سایپا و ایران خودرو را بخرد، جای سوال است.
 
وی ادامه داد: برخی سهام‌داران درمورد این‌که فولاد مبارکه و ایران خودرو چه فرقی با یکدیگر دارند، هیچ اطلاعی ندارد. درواقع درکی از سودآوری ندارد به همین خاطر شاهد پنیک عصبی توده وار بسیاری در بازار هستیم.



برچسب‌ها:شاخص بورس
» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *