RSS
امروز شنبه ، ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
آخرین اخبار

افشای ارزبگیران بزرگ

از جیب حقوق بگیران سرقت می‌کنند‌

وام خواری شرکت های کاغذی بانک ها

رشد ۶۴ درصدی منابع بانک سینا در دو سال گذشته

سفته الکترونیکی بانک کشاورزی، نسل جدید خدمات بانکی

تلاش شبکه فروش، اعتبار و اعتماد به صنعت بیمه را در جامعه افزایش می دهد

نرخ بهره بین بانکی چند درصد شد؟ + جدول

این تازه آغاز راه است...

بزرگترین رویداد فناورانه و نوآورانه چادرملو به ایستگاه آخر رسید

ضرب الاجل یک هفته‌ای قالیباف به بانک مرکزی

روش جایگزینی موبایل با کارت بانکی اعلام شد

دو کارگزاری جدیدالتاسیس مجوز فعالیت دریافت کردند

ظرفیت تامین مالی از محل اوراق جدید برای بازار سرمایه

هشدار درباره نفت ۱۰۰ دلاری و تورم جهانی

نخستین برات الکترونیکی شبکه بانکی صادر شد

زمان بیست و یکمین جلسه حراج شمش طلا

پیش‌بینی جدید درباره قیمت طلا و سکه در بازار

ریال ایران بر لبه پرتگاه

شرایط دریافت سود سهام عدالت

جزئیات نقل و انتقال پول اعلام شد

بحران در کمین اقتصاد جهان

چاپ پول روی کاغذ بانک‌ها

ثبت نام وام مستاجران چگونه است؟

فروش بیشتر برای فروشندگان، بازگشت وجه برای خریداران از طریق "طرح ماندگار" بانک رفاه کارگران

پیام مدیرعامل بیمه تجارت‌نو به مناسبت سالروز تاسیس شرکت

کاهش قدرت خریداران حقیقی با دو پله صعود

سیدعلی رضوی
۸:۴۷ - ۱۴۰۲/۸/۱۵کد خبر: 357189
ایستانیوز: بورس تهران روز یکشنبه با افزایش تراز شاخص‌های اصلی و کاهش ارزش معاملات خرد مواجه بود. خروج پول از سهام در معاملات روز یکشنبه پس از مثبت شدن این معیار در روزه شنبه بیانگر تداوم ضعف خریداران حقیقی در بین فعالان بازار سهام است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)، بازار سهام در روند معاملات روز گذشته شاهد رشد تراز بیشتر شاخص کل هم‌وزن به نسبت افزایش تراز شاخص کل بود. ریزش تراز شاخص‌های اصلی بازار سهام در معاملات روز ابتدایی هفته قبل شدید بود و حتی روز چهارشنبه بازار سهام شاهد تراز 1 میلیون و 970 هزار واحدی شاخص کل بود. روند معاملات روز شنبه با کاهش احتمال گسترش تنش‌های سیاسی شدیدا صعودی بود و شاخص کل با بیش از 28 هزار واحد رشد به سطح 2 میلیون واحدی نزدیک شد. روز گذشته اما با وجود خروج جریان پول حقیقی و کاهش ارزش صف‌های خرید سهام، بازار سهام مثبت شد و شاخص کل حدود 18 هزار واحد رشد کرد.
 
روز شنبه، شاخص‌های سهامی فرابورس ایران نیز مشابه شاخص‌های بورسی سبز پوش بودند. شکاف بازدهی شاخص کل و هم‌وزن که در بورس تهران نزدیک به 1 صدم درصد بود و رشد تراز بیشتر شاخص هم‌وزن را نشان می‌داد؛ در بازار فرابورس ایران با رقم 29 صدم درصدی نشان از رشد کمتر شاخص کل داشت. کمترین بازدهی را در میان شاخص‌های اصلی فرابورس، شاخص بازار دوم فرابورس با 51 صدم درصد رشد به ثبت رساند و بیشترین بازدهی نیز به شاخص کل هم‌وزن با 83 صدم درصد رشد تراز تعلق گرفت.
 
در بین شاخص صنایع نیز صنعت محصولات شیمیایی با 117.5 میلیارد تومان ورود پول حقیقی بالاترین میزان ورود پول حقیقی را در بین صنایع به ثبت رساند. صنعت سرمایه‌گذاری‌ها با 15.5 میلیارد تومان و صنعت کاشی و سرامیک با 9.5 میلیارد تومان در جایگاه‌های بعدی قرار گرفتند. از سوی دیگر صنعت بانک‌ها و مؤسسات اعتباری با 50.3 میلیارد تومان خروج پول حقیقی بیشترین میزان کاهش مالکیت حقیقی را به ثبت رساند و صنعت فلزات اساسی با 29.6 میلیارد تومان و صنعت شرکت‌های چند رشته‌ای صنعتی با 23.3 میلیارد تومان دیگر صنایعی بودند که میزان بیشتری از مالکیت حقیقی خود را از دست دادند.
ارزش معاملات خرد روزانه بازار سهام مدتی بود که در سطح 3 همتی قرار داشت. بورس تهران تا انتهای شهریور ماه معمولاً با خبر‌های حمایتی شاهد رشد ارزش معاملات بود اما در مهر و آبان ماه، شاهد ریزش ارزش معاملات خرد در روز‌های مثبت و رشد آن تا سطح 4 همتی در روز‌هایی منفی سنگین بوده‌ایم. روز شنبه هفته قبل نیز ریزش شاخص‌های اصلی بازار سهام موجب شد تا ارزش معاملات خرد به 4 هزار و 780 میلیارد تومان برسد. با این اوصاف روند طلسم روز‌های مثبت در روز شنبه این هفته شکسته شد و با رشد شاخص‌های سهامی، ارزش معاملات خرد افزایش یافت.
 
روند جریان پول حقیقی در روز معاملاتی شنبه این هفته بار دیگر مثبت شد و روز گذشته نیز جریان خروج پول حقیقی از بازار سهام شدت بالایی نداشت. با مثبت شدن جریان پول حقیقی در بین صندوق‌های سرمایه‌گذاری درآمد ثابت احتمال تشدید روند خروجی جریان پول حقیقی وجود دارد.
روز شنبه، بازار سهام تغییر خاصی به نسبت روز چهارشنبه داشت و تغییر روند روز چهارشنبه بدون زمان تنفس شکسته شد. صف‌های خرید که در روز چهارشنبه تا 52 میلیارد تومان نزول کرده بودند؛ روز شنبه صعودی شدند و صف‌های فروش 23 درصد ریزش کردند. روز یکشنبه ارزش صف‌های خرید با 38 درصد کاهش به نسبت روز شنبه به 154 میلیارد تومان رسید و ارزش صف‌های فروش با 14 درصد کاهش به نسبت 349 میلیارد تومان روز شنبه، تا 299 میلیارد تومان کاهش داشت.
 
روز معاملاتی گذشته سرانه خرید هر کد حقیقی از 25.8 میلیون تومان روز شنبه تا 22.7 میلیون تومان ریزش داشت. یکشنبه سرانه فروش هر کد حقیقی کاهش داشت و از 23.1 میلیون تومان به 21.7 میلیون تومان رسید. با این اوصاف همچنان شکاف سرانه خرید و فروش حاکی از قدرت بیشتر خریداران حقیقی است.
 
با توجه به روند معاملات روز‌های اخیر ، قیمت‌های جهانی و خبر‌های اثرگذار بر روند معاملات؛ معاملات روز دوشنبه در تداوم روند رکودی و روند صعودی شاخص‌ها در معاملات روز شنبه آغاز خواهد شد. بازار سهام همچنان با افزایش ریسک سیاسی که به رشد ریسک سیستماتیک منجر شده مواجه است و تحلیل‌گران بازار سهام درگیر صورت‌های مالی نیم ساله شرکت‌ها هستند. در این روزها که نوسانات قیمت‌های حامل‌های انرژی و فلزات گران‌بها در بازار‌های جهانی افزایش پیدا کرده است؛ اثرپذیری بازار سهام از این تغییرات و خبر‌های بین‌الملل خاورمیانه رشد داشته است. با این تفاسیر، یکی از عوامل مؤثر در رکود بازار سهام، عدم تحرک در بازارهای موازی شناخته می‌شود که در صورت تغییر، می‌تواند معاملات سهامی را دستخوش تغییرات کند.
 
با این منوال پیش بینی می‌شود که بازار سهام امروز ارزش معاملات خردی در سطح 3 تا 5 همتی داشته باشد. بورس تهران احتمالاً معاملات امروز را با افت تراز شاخص‌های اصلی آغاز کند. احتمال بازدهی مثبت و اندک شاخص‌های اصلی بازار سهام و عملکرد ضعیف‌‌‌تر شاخص کل هم‌وزن به نسبت شاخص کل در انتهای معاملات امروز بالا است. جریان پول حقیقی در سهام برای معاملات امروز منفی ولی اندک پیش بینی می‌شود و ورود پول حقیقی به صندوق‌های درآمد ثابت محتمل است. صفوف خرید سهام اندکی افزایش می‌یابد و در سمت صفوف فروش سهام نیز احتمال رشد اندکی وجود دارد. احتمالاً در انتهای معاملات امروز سرانه خرید هر کد حقیقی در سطح 23 میلیون تومانی قرار گیرد و سرانه فروش نیز در بالای 22 میلیون تومان قرار گیرد. فرابورس تهران احتمالاً رشد تراز بیشتری در شاخص‌های اصلی خود به نسبت بورس داشته باشد؛ اما احتمالاً شکاف بازدهی در بین شاخص کل و هم‌وزن بورس و فرابورس کاهش یابد.



برچسب‌ها:شاخص بورس
» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *