RSS
امروز چهارشنبه ، ۱۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
آخرین اخبار

تقدیر از اقدام برجسته بانک سپه در مدیریت یارانه پرداختی دولت در حوزه آرد و نان

درخشش تیم کاراته بیمه تعاون در مسابقات گرندپری جمهوری چک ۲۰۲۴

تامین مالی شرکت‌های بورسی تسهیل می‌شود

خرید و فروش طلا مشمول مالیات بر عایدی سرمایه می‌شود؟

گزارش جدیداز قیمت مسکن در تهران

فروش دلار سهمیه ای متوقف شده است؟

۱۱.۵ درصد از چک‌ ها نقد نشد

آخرین جزییات از تغییر سن بازنشستگی

تاریخ صنعت بیمه با بیمه ایران گره خورده است

صعود قیمت بیت‌کوین به بالای ۶۵ هزار دلار

تورم نقطه به نقطه در فروردین ۱۴۰۳ چقدر شد؟

پیش بینی بورس ؛ روزهای فرسایشی ادامه دارد؟

بنگاه‌های تولیدی گرفتار معضل مواد اولیه

حضور بیمه ملت در نمایشگاه بین‌المللی انرژی تهران

ورود بیمه میهن به باشگاه هزار میلیارد تومانی ها با رشد تاریخی ۱۳۷درصدی حق‌ بیمه تولیدی

چه رازی پشت تورم ۳۱ درصدی مخفی شده است

خبر مهم رئیس سازمان امور مالیاتی/این مشاغل ملزم به ارائه ترازنامه نیستند

ماجرای صف میلیونی متقاضیان وام ودیعه مسکن چیست؟

قیمت طلا امروز سه شنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳

چاپیدن پول!

چرا پول ها از بورس فرار می‌کنند؟

واکاوی پرونده «روز سیاه بورس»

بازنشستگان نقش مهمی در تمدن سازمانی بیمه ایران دارند

پذیرش شرکت‌ها در فرابورس مشروط شد

مهم‌ترین هدف بانک سینا در سال ۱۴۰۳ جذب منابع و افزایش سهم بازار است

مرکز پژوهش‌های اتاق ایران

کووید-۱۹ و کاهش شدید میزان اشتغال در جهان

۱۲:۴۱ - ۱۳۹۹/۱/۲۷کد خبر: 304205
ایستانیوز:بر اساس برآورد سازمان بین‌المللی کار بحران کووید-۱۹ از طریق اختلال اقتصادی گسترده، ۳.۳ میلیارد نیروی کار جهانی را تحت تأثیر قرار می‌دهد. کاهش‌های شدید و پیش‌بینی ‌نشده در فعالیت اقتصادی، کاهش شدید در میزان اشتغال هم از لحاظ تعداد شغل و هم کل ساعات کار را در پی دارد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)،مرکز پژوهش‌های اتاق ایران اقدام به ترجمه تازه‌ترین گزارش سازمان بین‌المللی کار درباره بحران ویروس کرونا و تاثیر آن در حوزه اشتغال گذاشته است. طبق این گزارش، بحران کووید-19 از طریق اختلال اقتصادی گسترده، 3.3 میلیارد نیروی کار جهانی را تحت تأثیر قرار می‌دهد. کاهش‌های شدید و پیش‌بینی ‌نشده در فعالیت اقتصادی، کاهش شدید در میزان اشتغال هم از لحاظ تعداد شغل و هم کل ساعات کار را در پی دارد.این سازمان معتقد است که واکنش‌های سیاستی باید چهار رکن را در نظر داشته باشند: تحریک اقتصاد و اشتغال، پشتیبانی از بنگاه‌ها، مشاغل و درآمد، حمایت از کارکنان در محیط کار و  اتکا به گفتگوی اجتماعی برای حل مسائل.
 
در این گزارش تاکید شده که اثرات اشتغال کووید-19 عمیق، فراگیر و بی‌سابقه است. تعدیل اشتغال نوعاً با کمی تأخیر، رکود اقتصادی را در پی دارد .در بحران فعلی، اشتغال در نتیجۀ قرنطینه‌ها و تعطیلی‌ها و سایر اقدامات، مستقیماً تحت تأثیر قرار گرفته و میزان این تأثیر نیز بیشتر از آن است که در شروع همه‌گیری پیش‌بینی شده بود. به همین دلیل، ویرایش دوم دیده‌بان سازمان بین‌المللی کار، برآوردهای جدید جهانی، منطقه‌ای و بخشی را ارائه می‌کند که هدف از آنها، بررسی اثرات بحران در زمان فعلی است (به خصوص از لحاظ اثراتِ اقدامات بازدارنده و کنترلی). با این وجود، نااطمینانی دربارۀ سیر تکامل بحران متضمن آن است که این برآوردها بهترین شاخص‌های ممکن از اثر فعلی بر بازار کار بر اساس داده‌های در دسترس هستند.
 
برآوردهای جهانی از مدل مورد بررسی سازمان بین‌المللی کار نشان می‌دهد که این بحران باعث یک کاهش بی‌سابقه در فعالیت اقتصادی و زمان کاری می‌شود. تا 1 آوریل 2020، برآوردها حاکی از آن است که ساعات کاری در فصل جاری (فصل دوم) تا 6.7 درصد کاهش پیدا خواهد کرد که معادل 195 میلیون کارگر تمام‌وقت است. این نتیجه دلالت بر آن دارد که بسیاری از این کارکنان با کاهش درآمد و فقر شدیدتر مواجه خواهند بود، حتی اگر فعالیت‌های جایگزین هم پیدا شود (به عنوان مثال، بازگشت به کشاورزی در مناطق روستایی). بیشترین کاهش در کشورهای با درآمد متوسط به بالا انتظار می‌رود، اما این اثر در کل گروه‌های درآمدی مشابه است.
 
افزایش نهایی در بیکاری جهانی در سال 2020 اساساً به این بستگی خواهد داشت که اقتصاد در نیمۀ دوم سال چقدر سریع می‌تواند خود را بازیابی کند و اینکه میزان اثربخشی اقدامات در تقویت تقاضای نیروی کار چقدر خواهد بود. با این شرایط، این ریسک بالا وجود دارد که افزایش در بیکاری جهانی در انتهای سال 2020 به طور چشمگیری بالاتر از پیش‌بینی‌های اولیه (25 میلیون) در دیده‌بان اول سازمان بین‌المللی کار باشد.
 
در این گزارش همچنین مهم‌‎ترین بخش‌هایی که در معرض ریسک ابتلا به ویروس کرونا قرار دارند نیز مورد توجه قرار گرفته و علاوه بر این مهم‌ترین واکنش‌هایی که از سوی سیاست‌گذاران باید اجرا شود، بررسی شده است. بر این اساس، واکنش‌های سیاستی باید بر دو هدف فوری متمرکز باشند: اقدامات حمایت بهداشتی و پشتیبانی اقتصادی از هر دو طرف عرضه و تقاضا.
 

 

سازمان بین‌المللی کار  پیشنهاد می‌دهد سپشتیبانی فوری از بخش‌ها و گروه‌های جمعیتی که بیشترین تأثیرپذیری را دارند، به خصوص بنگاه‌ها و کارکنانی که در اقتصاد غیررسمی فعالیت می‌کنند. اقدامات خاص و هدفمند در کشورهای با سطح بالای فعالیت‌های اقتصادی غیررسمی باید انجام پذیرد که از آن جمله پرداخت‌های نقدی به منظور پشتیانی از افراد متأثر از قرنطینه و تغییر کاربری تولید جهت فراهم نمودن اشتغال جایگزین (مثلاً تغییر به سمت تولید تجهیزات محافظت شخصی) است. این نیازها باید با تلاش‌ها به منظور تضمین عرضۀ کافی مواد غذایی و سایر اقلام ضروری تکمیل شود. اقدامات محلی و مبتنی بر جامعه می‌توانند سریعاً عمل کرده و نیازهای خاص را فراهم کنند، و باید شامل سازمان‌های باشند که افراد شاغل در اقتصاد غیررسمی را نمایندگی می‌کنند.

در کنار پشتیبانی از افراد شاغل در اقتصاد غیررسمی، تلاش‌هایی نیز باید برای حمایت از کارگران و بنگاه‌های رسمی صورت پذیرت تا تضمین کند که بحران باعث افتادن آنها به ورطه مشاغل غیررسمی نمی‌گردد و عواید آنها را که در سال‌های گذشته به دست آورده‌اند، از بین نمی‌برد

ویرایش دوم دیده‌بان سازمان بین‌المللی کار: کووید-19 و دنیای کار که توسط مرکز پژوهش‌های اتاق ایران ترجمه شده است از اینجا دانلود کنید.

 




برچسب‌ها:کووید، 19
» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *