RSS
امروز سه شنبه ، ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
آخرین اخبار

تاریخ صنعت بیمه با بیمه ایران گره خورده است

صعود قیمت بیت‌کوین به بالای ۶۵ هزار دلار

تورم نقطه به نقطه در فروردین ۱۴۰۳ چقدر شد؟

پیش بینی بورس ؛ روزهای فرسایشی ادامه دارد؟

بنگاه‌های تولیدی گرفتار معضل مواد اولیه

حضور بیمه ملت در نمایشگاه بین‌المللی انرژی تهران

ورود بیمه میهن به باشگاه هزار میلیارد تومانی ها با رشد تاریخی ۱۳۷درصدی حق‌ بیمه تولیدی

چه رازی پشت تورم ۳۱ درصدی مخفی شده است

خبر مهم رئیس سازمان امور مالیاتی/این مشاغل ملزم به ارائه ترازنامه نیستند

ماجرای صف میلیونی متقاضیان وام ودیعه مسکن چیست؟

قیمت طلا امروز سه شنبه ۱۸ اردیبهشت ۱۴۰۳

چاپیدن پول!

چرا پول ها از بورس فرار می‌کنند؟

واکاوی پرونده «روز سیاه بورس»

بازنشستگان نقش مهمی در تمدن سازمانی بیمه ایران دارند

پذیرش شرکت‌ها در فرابورس مشروط شد

مهم‌ترین هدف بانک سینا در سال ۱۴۰۳ جذب منابع و افزایش سهم بازار است

۵ میلیارد سهم به نام کارگران شد

تصمیم‌گیری مهم ۲ بانک برای آینده پرسپولیس

آینده صنعت خودرو ایران؛ ارزخوری یا خودروسازی؟

چرا سود سهام عدالت کامل واریز نشد؟

ارز مسافرتی اربعین چقدر است؟

چرا ناترازی تجاری در سال ۱۴۰۲ رکورد زد؟

چگونه ارزش پول خود را در برابر تورم حفظ کنیم؟

جزییات دریافت وام حرکت بانک رفاه

رتبه‌بندی محرمانه بانک‌ها در دستور کار بانک مرکزی

۱۴:۲۲ - ۱۳۹۸/۷/۶کد خبر: 287939
ایستانیوز:بانک مرکزی رتبه‌بندی بانک‌ها را آغاز کرده اما خبرها حاکی از این است که فعلاً قرار نیست فهرست بانک‌های خوب و بد اطلاع‌رسانی شود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)،عملکرد بانک‌ها طی سال‌های گذشته از جمله دغدغه‌های اصلی سیاست‌گذاران پولی و ارزی کشور بوده است. واقعیت آن است که نظام بانکی در ایران، اگرچه بار اصلی تأمین مالی اقتصاد را بر دوش می‌کشد، اما هنوز هم با استانداردهای دنیا در حوزه بانکداری فاصله بسیاری داشته و حتی در حوزه نظارت و تدوین صورت‌های مالی نیز، اگرچه تلاش شده تا گام‌هایی برای نزدیک سازی به استانداردهای روز جهانی بردارد، اما این فاصله زیاد همچنان زیاد است.
 
در این میان بانک مرکزی به‌عنوان سیاست‌گذار پولی و ارزی کشور، در دوره‌های مختلف زمانی تلاش کرد تا رتبه‌بندی بانک‌ها را در دستور کار قرار دهد و شاخص‌هایی برای آن طراحی و اجرا کند، اما هر بار به دلایلی نامعلوم، این رتبه‌بندی‌ها به کنار گذاشته شد و بانک‌ها بازهم به روالی که خود دوست داشتند و طبیعت بنگاهداری آنها می‌طلبید، بازگشتند.
 
آخرین باری که بانک مرکزی برای طبقه‌بندی و رتبه‌بندی بانک‌ها گام‌های جدی برداشت، زمان ریاست ولی‌الله سیف بود که در آن دوران، معاونت نظارت بانک مرکزی مأمور شد تا سیستمی را برای رتبه‌بندی بانک‌ها طراحی کند. در واقع، اداره کل نظارت بر بانک‌ها و مؤسسات اعتباری بانک مرکزی باید شرایطی را فراهم می‌کرد تا بانک‌ها بر اساس استانداردهای تعریف شده از سوی بانک مرکزی حرکت کرده و در چارچوب‌های استاندارد در بازار بین‌بانکی، تعیین نرخ سود سپرده‌ها برای سپرده‌گذاران، ورود به مسائل بنگاهداری یا نظایر آن حرکت نمایند.
 
اما این رتبه‌بندی به سرانجام مشخصی نرسیده و یا اگر هم رسیده، بانک مرکزی ترجیح داده تا در مورد آن صحبتی به میان نیاورد. پس هنوز هم سهامداران و سپرده‌گذاران بانک‌ها نمی‌دانند که کدام بانک‌ها در فهرست بانک‌های خوب یا بد قرار می‌گیرند.
 
یک مقام مسئول در نظام بانکی گفت: طبقه‌بندی بانک‌ها در حال انجام است و بانک مرکزی بنا به دستور رئیس‌کل بانک مرکزی فعلاً اجازه اطلاع‌رسانی در مورد آن را ندارد؛ ولی کار در حال انجام است و با جدیت از سوی عبدالناصر همتی، پیگیری می‌شود و گزارش‌های مرتبط با آن از بانک‌ها گرفته می‌شود.
 
وی افزود: بنا بر نقشه راهی که برای رتبه‌بندی بانک‌ها در نظر گرفته شده است، تدبیر عام برای بانک‌ها و حل مشکلات مرتبط با آنها از سوی بانک مرکزی وجود ندارد و برای هر بانک، با توجه به مسائل، مشکلات و تنگناهای موجود و پیش روی آن، روش خاصی در نظر گرفته شده است.
 
این مقام مسئول در نظام بانکی خاطرنشان کرد: هدف اصلی بانک مرکزی این است که از اعطای سودهای موهومی جلوگیری شود.
 
به گزارش مهر ،رتبه‌بندی بانک مرکزی برای نظام بانکی ایران، علاوه بر اینکه می‌تواند تکلیف بانک‌ها را برای اصلاحات درونی مشخص کند، برای سهامداران و سپرده‌گذاران نیز به معنای شناسایی ریسک خواهد بود.
 



» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *