RSS
امروز یکشنبه ، ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
آخرین اخبار

۵ دلیل بازگشت و افزایش دوباره قیمت ارزهای دیجیتال

بیمه پارسیان، سرمایه جدیدش را ثبت کرد

نوسان قیمت بیمه ملت ناشی از شرایط عرضه و تقاضا بوده است

جرایم رانندگی به اعتبارسنجی بانکی اضافه می‌شود

« استقرار حاکمیت شرکتی» برای پذیرش در فرابورس الزامی شد

سقف روزانه تراکنش‌های بانکی چقدر شد؟

کوچ سپرده‌ها به سمت سپرده‌های بلندمدت؛ چرا؟

سکه صعود می کند یا سقوط؟

یارانه این افراد حذف می‌شود

۷ قانون پس انداز پول نجات بخش

روزگار سپری شده اسکناس ایرانی

طلا ۳۰۰۰ دلار را می بیند؟

بازار سهام پشت سد نیما و مالیات

تورم یازدهم یا سیزدهم؟

معرفی سه محصول جدید بیمه‌ای توسط بیمه ایران

پایتخت خادمین سیدالشهدا(ع) میزبان مدیرعامل بیمه کوثر

تخصیص ارز تاکسی‌های برقی تهران توسط بانک مرکزی

جزئیات و نحوه دریافت ارز دانشجویی

پیش‌بینی صعودی رشد اقتصادی جهان

توصیه بلومبرگ به سرمایه گذاری در بورس ایران

معمای بنزین در ایران

طلا و سکه چه قیمت‌هایی را تجربه می‌کنند؟

دانستن، خواستن و توانستن، شعار و رمز موفقیت شرکت در تحقق اهداف است

ارزش آفرینی برای مشتریان، جریان پایدار رشد صنعت بیمه است

شروع پرقدرت بیمه پارسیان در سال ۱۴۰۳

رشدکشورهای دیگرعامل کاهش رتبه ایران در شاخص توسعه انسانی است

کاهش ۲ پله ای ایران در شاخص توسعه انسانی

۱۶:۳۱ - ۱۳۹۸/۱/۲۵کد خبر: 274296
ایستانیوز:از سال ۱۹۹۰ تاکنون رتبه ایران رو به بهبود بوده و از رتبه ۸۹ در سال ۱۹۹۰ به رتبه ۶۰ در سال ۲۰۱۷ (گزارش ۲۰۱۸) ارتقا یافته است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)،در گزارش‌های مربوط به شاخص توسعه انسانی عموماً کشورها در 4 دسته قرار می‌گیرند: توسعه انسانی «اندک»، «متوسط» ، «زیاد» و «بسیار زیاد». جمهوری اسلامی ایران در صدر دسته «زیاد» قرار دارد. مرکز پژوهش های مجلس در گزارشی به بررسی موضوع «تبیین وضعیت جمهوری اسلامی ایران در گزارش شاخص توسعه انسانی 2018» پرداخته است.
 
شاخص توسعه انسانی برای نخستین بار در سال 1990 به مقایسه کشورها از منظر شاخص‌های سه‌گانه شامل سلامت (امید به زندگی)، آموزش (سال‌های آموزش و سال‌های قابل‌انتظار آموزش) و درآمد سرانه پرداخت و بدین ترتیب حیات انسانی به‌جای ثروت اقتصادی صرف مورد تأکید قرار گرفت.
 
*بررسی روند طولی رتبه و امتیاز ایران در شاخص توسعه انسانی
 
از سال 1990 تاکنون رتبه ایران رو به بهبود بوده و از رتبه 89 در سال 1990 به رتبه 60 در سال 2017 (گزارش 2018) ارتقا یافته است. در این بازه چند جهش قابل‌توجه وجود دارد؛ بهبود 6 پله‌ای در سال 1991 و 1992، افت 10 پله‌ای در سال 2000 و بهبود 6 پله‌ای در سال 2001، بهبود 17 پله‌ای در سال 2006 و بهبود 7 پله‌ای در سال 2012. بیشترین جهش در زیرشاخص سلامت نیز 17 رتبه‌ای بوده است. زیرشاخص درآمد، 10 رتبه و زیرشاخص آموزش نیز 8 رتبه ارتقا داشته است. بررسی زیرشاخص‌ها نشان می‌دهد که مهم‌ترین عامل در بهبود رتبه ایران در سال‌های آغازین به دلیل بهبود امید زندگی به دنبال راه‌اندازی سیستم شبکه‌های بهداشتی و کاهش مرگ‌ومیر مادران و کودکان است و بهبود شاخص پایه سلامت و تا حدی ناشی از بهبود درآمد سرانه کشور در آن سال‌ها بوده است. از سویی تنزل 14 رتبه‌ای ایران در بازه 2005-1999، در حالی صورت گرفته که دو زیرشاخص سلامت و درآمد به ترتیب رشد مثبت 6 و 3 رتبه‌ای داشته‌اند، اما زیرشاخص آموزش 28 رتبه تنزل یافته است. به‌بیان‌دیگر در این بازه زمانی، آموزش تنها عامل تنزل رتبه جهانی ایران در شاخص توسعه انسانی بوده است. حتی در سال‌های تضعیف رتبه ایران، امتیاز شاخص توسعه انسانی ایران روند آرام صعودی داشته است و کاهش رتبه ایران، به دلیل فزونی رشد دیگر کشورهای بوده است.
 

 

 

بهبود قابل‌توجه جایگاه ایران در سال 2006 (صعود 17 پله‌ای) بیش از همه ناشی از ارتقای جایگاه شاخص آموزش (نسبت به سایر کشورها) بوده است و اغلب تغییرات (مثبت یا منفی) وضعیت کشور در شاخص توسعه انسانی در همه سال‌های دهه اول قرن بیست‌ویکم در تناسبی آشکار با تغییرات وضعیت آموزش قرار داشته است.

 

 

رتبه جهانی ایران در شاخص توسعه انسانی 60 و رتبه منطقه‌ای آن 8 است. در سال 2010 امتیاز شاخص توسعه انسانی جمهوری اسلامی ایران، 0.755 بوده که با متوسط رشد سالیانه (0.79 درصد) درصد تا سال 2017 به امتیاز 0.798 ارتقا یافته است. بااین‌حال، جایگاه کشورمان بین سال‌های 2012-2017 به میزان 2 رتبه کاهش‌یافته است.

در میان کشورهای منطقه، ترکیه با میزان متوسط رشد سالیانه 1.06 درصد بیشترین رشد را بین سال‌های 2010 تا 2017 داشته است و جایگاه این کشور بین سال‌های 2017-2017 به میزان 8 رتبه ارتقا یافته است.

 




» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *