RSS
امروز شنبه ، ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
آخرین اخبار

ضرب الاجل یک هفته‌ای قالیباف به بانک مرکزی

روش جایگزینی موبایل با کارت بانکی اعلام شد

دو کارگزاری جدیدالتاسیس مجوز فعالیت دریافت کردند

ظرفیت تامین مالی از محل اوراق جدید برای بازار سرمایه

هشدار درباره نفت ۱۰۰ دلاری و تورم جهانی

نخستین برات الکترونیکی شبکه بانکی صادر شد

زمان بیست و یکمین جلسه حراج شمش طلا

پیش‌بینی جدید درباره قیمت طلا و سکه در بازار

ریال ایران بر لبه پرتگاه

شرایط دریافت سود سهام عدالت

جزئیات نقل و انتقال پول اعلام شد

بحران در کمین اقتصاد جهان

چاپ پول روی کاغذ بانک‌ها

ثبت نام وام مستاجران چگونه است؟

فروش بیشتر برای فروشندگان، بازگشت وجه برای خریداران از طریق "طرح ماندگار" بانک رفاه کارگران

پیام مدیرعامل بیمه تجارت‌نو به مناسبت سالروز تاسیس شرکت

امضاء تفاهم‌نامه همکاری بانک مسکن و بیمه مرکزی

معاملات بورس از مالیات بر عایدی سرمایه معاف شد

غافلگیرکننده؛ مدیریت پرسپولیس به شهرداری تهران رسید

تشریح برنامه راهبردی بیمه ایران

آیا تابستان ۱۴۰۳ با شوک تورمی آغاز می‌شود؟

طرح «زوج و فرد» حذف شد؟

سناریو‌های پیش‌روی مستاجران در سال ۱۴۰۳

قیمت‌ جهانی غذا در سال ۲۰۲۴ به پایین ترین حد می رسد

جهان ثروتمند ۵۰۰ میلیارد دلار «بدهی اخلاقی» به کشورهای فقیر دارد

۱۰ شهری که تا سال ۲۰۳۰ تبدیل به مگاشهر می شوند را بشناسید

تهران، مگاشهر آینده

۹:۳۶ - ۱۳۹۷/۱۱/۲۳کد خبر: 271049
ایستانیوز:این شهرها در میان ۱۰ شهر قرار دارند که براساس پیش بینی سازمان ملل، از حالا تا سال ۲۰۳۰ بیش از ۱۰ میلیون نفر را در خود جای خواهند داد. به این ترتیب تعداد مگاشهرهای جهان به ۴۳ عدد می رسد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)، جمعیت همین طور رو به افزایش است و شهرنشینی هم به تبع آن رشد می کند. مجمع جهانی اقتصاد در گزارشی ده شهری که تا سال 2030 به مگاشهر تبدیل می شوند را بررسی کرده است.
 
این گزارش می نویسد: به شهرهای بزرگ جهان فکر کنید. به مگاشهرها. غول های واقعی با جمعیتی بیش از 10 میلیون نفر.
 
البته که توکیو حتما در لیست شما قرار دارد. دهلی، شانگهای، مکزیکو سیتی، نیویورک و قاهره هم جز این لیست خواهند بود. احتمالا اگر شما دانش خود را به روز کرده باشید، شهرهایی مانند لاگاس، جاکارتا و چونگ کینگ هم در لیست قرار خواهد داد. اما چنگدو، حیدرآباد و لواندا چطور؟
 
این شهرها در میان 10 شهر قرار دارند که براساس پیش بینی سازمان ملل، از حالا تا سال 2030 بیش از 10 میلیون نفر را در خود جای خواهند داد. به این ترتیب تعداد مگاشهرهای جهان به 43 عدد می رسد.
 
در واقع رشد تعداد مگاشهرها قابل مشاهده ترین شاهد در تشدید روند جهانی شهرنشینی است. در سال 1950، شهرها خانه 751 ملیون نفر بودند، یعنی چیزی حدود کمتر از یک سوم از جمعیت جهان. آن زمان تنها دو شهر نیویورک و توکیو بیش از 10 میلیون نفر جمعیت داشتند. اما امروز 55 درصد درصد از مردم جهان در مناطق شهری زندگی می کنند، یعنی 4.2 میلیارد نفر.
 
در سال های آینده، این نسبت به 68 درصد افزایش می یابد، یعنی 2.5 میلیارد نفر دیگر به شهرهای پرجمعیت اضافه خواهند شد.

 

 

 

90 درصد تغییرات به مناطق شهرنشینی در آسیا و آفریقا رخ خواهد داد. بخشی دیگر از سطح های بالای شهرنشینی به مناطق دیگر می رسد. به طور مثال 4 نفر از 5 نفر از جمعیت امریکا درشهرها زندگی می کنند و در اروپا این نسبت به سه چهارم جمعیت برمی گردد.

در مقابل شهرها خانه نیمی از جمعیت آسیا است و بیشتر مردم آفریقا هنوز در روستا زندگی می کنند. اما این روند به سرعت در حال تغییر است. در حال حاضر 22 شهر از 33 شهر جهان با جمعیتی بالای 10 میلیون نفر در آسیا و آفریقا قرار دارد.

هند بیشترین رشد را شاهد خواهد بود و 416 میلیون ساکن جدید شهری تا سال 2050 خواهد داشت. دهلی تا سال 2028 پرجمعیت ترین شهر جهان خواهد شد و جمعیتش تا سال 2030 به 39 میلیون نفر می رسد.

دو شهر دیگر چین هم به مگاشهرهای این کشور اضافه خواهند شد. اما رشد آسیا به هیچ وجه به هند و چین محدود نمی شود. پیش بینی می شود که تا سال 2030، داکا، پایتخت بنگلادش، چهارمین شهر بزرگ جهان خواهد شد و 28 میلیون ساکن خواهد داشت.

شهرهای کراچی و لاهور رشد خواهند کرد. مگاسیتی های جدید هم شامل سئول، هوشی مین می شود. تهران هم مرز 10 میلیون نفر ساکن را رد خواهد کرد.

با اینکه روند رو به رشد دیده می شود، اما استثناهایی هم دیده می شود. 20 سال پیش، اوساکا، دومین شهر بزرگ ژاپن بعد از توکیو بود، اما حالا جمعیت این شهر رو به کاهش است. به طوری که تا سال 2030 به کمتر از 10 میلیون نفر خواهد رسید.

چالش های بزرگی در جهان برای حرکت میلیونی مردم به شهرها ایجاد خواهد شد. جمعیتی که در تلاش برای حمایت های بیشتر هستند. مسکن، آلودگی، حمل و نقل، زیرساخت ها، نابرابری و انسجام اجتماعی همه نیاز به راه حل های خلاقانه دارد.

 

 

خبرهای مرتبط:



برچسب‌ها:تهران، مگا شهر
» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *