RSS
امروز شنبه ، ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
آخرین اخبار

ضرب الاجل یک هفته‌ای قالیباف به بانک مرکزی

روش جایگزینی موبایل با کارت بانکی اعلام شد

دو کارگزاری جدیدالتاسیس مجوز فعالیت دریافت کردند

ظرفیت تامین مالی از محل اوراق جدید برای بازار سرمایه

هشدار درباره نفت ۱۰۰ دلاری و تورم جهانی

نخستین برات الکترونیکی شبکه بانکی صادر شد

زمان بیست و یکمین جلسه حراج شمش طلا

پیش‌بینی جدید درباره قیمت طلا و سکه در بازار

ریال ایران بر لبه پرتگاه

شرایط دریافت سود سهام عدالت

جزئیات نقل و انتقال پول اعلام شد

بحران در کمین اقتصاد جهان

چاپ پول روی کاغذ بانک‌ها

ثبت نام وام مستاجران چگونه است؟

فروش بیشتر برای فروشندگان، بازگشت وجه برای خریداران از طریق "طرح ماندگار" بانک رفاه کارگران

پیام مدیرعامل بیمه تجارت‌نو به مناسبت سالروز تاسیس شرکت

امضاء تفاهم‌نامه همکاری بانک مسکن و بیمه مرکزی

معاملات بورس از مالیات بر عایدی سرمایه معاف شد

غافلگیرکننده؛ مدیریت پرسپولیس به شهرداری تهران رسید

تشریح برنامه راهبردی بیمه ایران

آیا تابستان ۱۴۰۳ با شوک تورمی آغاز می‌شود؟

طرح «زوج و فرد» حذف شد؟

سناریو‌های پیش‌روی مستاجران در سال ۱۴۰۳

قیمت‌ جهانی غذا در سال ۲۰۲۴ به پایین ترین حد می رسد

جهان ثروتمند ۵۰۰ میلیارد دلار «بدهی اخلاقی» به کشورهای فقیر دارد

روحانی و آدرس افزایش قیمت دلار

۸:۴۸ - ۱۳۹۶/۹/۱۳کد خبر: ۲۲۶۶۰۹
محمدصادق جنان‌صفت در روزنامه جهان صنعت نوشت: روسای دولت‌های ایران بدون تردید همه اختیارات مرتبط با سیاست خارجی و تنظیم قوای سه‌گانه را مطابق با مواد قانون اساسی در اختیار ندارند اما آنها در حوزه اقتصاد دست بازتری دارند. اطلاعاتی که در اختیار رییس‌جمهور قرار می‌گیرد می‌تواند به او بینش و دانش بدهد که متغیرهای اقتصادی در آینده کوتاه‌مدت به کدام سمت گرایش دارند.
این اختیارات به ویژه در برخی امور و کالاها که انحصار دولت در آن درجه بالایی دارد به وضوح دیده می‌شود. بازار ارز و تحولات آتی آن از جمله بازارهایی است که به دلیل داشتن عرضه انحصاری ارز از سوی بانک مرکزی، رییس دولت می‌تواند درباره آن به طور دقیق جواب دهد و پیش‌بینی کند. به این ترتیب است که بازیگران بازار ارز به ویژه بازیگران عمده در سمت تقاضای ارز بدون تردید در روزها و هفته‌های آینده همچنان متقاضی ارزهای معتبر خواهند بود و می‌دانند که قیمت ارز دست‌کم به روایت رییس‌جمهور، به سمت صعود میل دارد.
 
حسن روحانی رییس‌جمهور ایران و رییس دولت دوازدهم در روزی که گزارش 100‌روز نخست فعالیت دولت را ارائه می‌کرد درباره نرخ ارز حرفی زد که بازیگران عمده آن را گرفتند و براساس آدرس رییس دولت دست‌کم تا دی‌ماه دست از خرید برنمی‌دارند. رییس دولت گفت: «در این فصل یعنی ماه‌های آذر و دی همیشه قیمت ارز بالا می‌رود اما در ماه‌های بهمن و اسفند پایین می‌آید و این موضوع امسال هم مستثنی نیست.»‌ این آدرس رییس دولت را چه کسی به او داده است؟ آیا مجموعه گروه اقتصادی کابینه دوازدهم تصمیم گرفته‌اند نرخ دلار و سایر ارزهای معتبر را در دو ماه آذر و دی افزایش دهند؟
 
آیا رییس کل بانک مرکزی به روحانی گزارش کرده است که کاری از دستش برنمی‌آید و قیمت ارز در این دو ماه باید افزایش یابد؟ معاون و دستیار ویژه اقتصادی رییس‌جمهور در این‌باره به او مشورت داده‌اند؟ این رییس دولت اما چند دقیقه بعد می‌گوید: «درآمد ارزی ما خیلی بیشتر از نیاز ارزی ماست و در برخی کالاها اعم از نفت و میعانات گازی و کالاهای غیرنفتی در مجموع بالاست و تراز ارزی مثبت است.»‌ باید به رییس دولت یادآور شد اگر درآمد ارزی بیشتر از نیاز ارزی است، چرا باید قیمت دلار در آذر و دی‌ماه افزایش یابد؟ آیا تیم اقتصادی دولت نباید به رییس دولت یادآور شوند که در برابر دیدگان میلیون‌ها ایرانی این‌گونه درباره بازار ارز متناقض حرف نزند؟
 
به نظر می‌رسد قیمت ارز مطابق با آنچه در سخنان رییس دولت است از امروز 12 آذر‌ تا 30 دی‌ماه یعنی به مدت 48 روز به سمت پایین نمی‌آید، مگر اینکه دولت بخواهد. جدای از اینکه بازار ارز در روزهای آینده به کدام سو حرکت کند، باید به رییس‌جمهور هشدار داد که پیش از اینکه در برابر دیدگان میلیون‌ها ایرانی که بازیگران عمده ارز نیز بخشی از همین ایرانی‌ها هستند قرار گیرد و اسرار هویدا کند، بهتر است با مشاوران و معاونان خود درباره آنچه می‌گوید مشورت کند. مگر می‌شود که عرضه (درآمد ارزی) بیشتر از تقاضا (نیاز ارزی) باشد و بی‌جهت در دو ماه آذر و دی‌‌ قیمت‌ها در بازار صعودی شود و همه مرزهای روانی را بشکند و کابوس برگشت تورم را نوید دهد.
 



برچسب‌ها:بازار ارز
» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *