RSS
امروز شنبه ، ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
آخرین اخبار

بیمه پارسیان آماده دستیابی به قله های موفقیت در سال جاری

بسته تأمین مالی غیر نقدی زنجیره تأمین بانک صادرات ایران در خدمت تولید است

رشد ۱۰۳ درصدی حق بیمه تولیدی بیمه ملت در فروردین ۱۴۰۳

برات الکترونیک بهترین روش تأمین مالی غیرنقدی است

دوراهی سخت دولت سیزدهم در بازار ارز

جهش نرخ ارز در راه است؟

کدام بانک ها بیشترین سود را داشتند

شیبا اینو و دوج کوین در حال سقوط!

بانک های متخلف چگونه منحل می شوند؟

حساب‌ بانکی که مشمول مالیات می‌شود

زمان و مبلغ واریز سود سهام عدالت مرحله سوم

مبلغ وام ازدواج براساس سن اعلام شد

پیش بینی تحلیلگر وال استریت از قیمت طلا

افشای ارزبگیران بزرگ

از جیب حقوق بگیران سرقت می‌کنند‌

وام خواری شرکت های کاغذی بانک ها

رشد ۶۴ درصدی منابع بانک سینا در دو سال گذشته

سفته الکترونیکی بانک کشاورزی، نسل جدید خدمات بانکی

تلاش شبکه فروش، اعتبار و اعتماد به صنعت بیمه را در جامعه افزایش می دهد

نرخ بهره بین بانکی چند درصد شد؟ + جدول

این تازه آغاز راه است...

بزرگترین رویداد فناورانه و نوآورانه چادرملو به ایستگاه آخر رسید

ضرب الاجل یک هفته‌ای قالیباف به بانک مرکزی

روش جایگزینی موبایل با کارت بانکی اعلام شد

دو کارگزاری جدیدالتاسیس مجوز فعالیت دریافت کردند

نوسانات شدید طلای سیاه خبرساز شد

تاثیر توافق ایران و عربستان بر قیمت نفت

۱۲:۷ - ۱۴۰۱/۱۲/۲۱کد خبر: 349331
ایستانیوز:عربستان سعودی و ایران به دنبال احیای روابط دیپلماتیک خود هستند، اتفاقی که رقابت ژئوپولیتیک در خلیج فارس را کاهش خواهد داد و تاثیر بسزایی بر بازار نفت خواهد گذاشت.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)، همان‌طور که علی شمخانی، دبیر شورای عالی امنیت ملی، اعلام کرد، این توافق امنیت منطقه را توسعه می‌دهد و همکاری‌های کشورهای حاشیه خلیج فارس را افزایش می‌دهد؛ توافقی که بازارهای جهانی به خصوص بازار نفت را به شدت تحت تاثیر قرار می‌دهد.
 
تولید شیل آمریکا در حال کاهش است، اتفاقی که می‌تواند بار دیگر فرمان هدایت بازار نفت را به دست اوپک بیاندازد و با توافق ایران و عربستان سعودی این کارتل بین‌المللی می‌تواند به تاثیرگذارترین نیرو در عرضه جهانی نفت بدل شود.
 
روزهای رشد تصاعدی عرضه نفت ایالات متحده از قبل از همه‌گیری در حال پایان است و در پس پرده توقف عرضه، بازگشت اقتصاد به سهامداران، تنگناهای زنجیره تامین، تورم افسارگسیخته و کاهش ظرفیت چاه‌ها قرار گرفته‌است. در طول سال‌های ۲۰۱۰، صنعت شیل آمریکا رونق بی‌سابقه‌ای را تجربه کرد زیرا اغلب شرکت‌ها حتی بیشتر از توانشان ظرفیت‌های تولید خود را افزایش دادند و همسو با افزایش تقاضا در بازارهای جهانی، عرضه خود را افزایش دادند. اما پاندمی کرونا روند تولید را متحول کرد و با وجود آنکه صنعت شیل آمریکا در سال‌های ۲۰۱۹ و ۲۰۲۰ رو به بهبود گذاشت اما نتوانست به سطح قبل از همه‌گیری باز گردد.
 
اداره اطلاعات انرژی ایالات متحده در آخرین چشم انداز انرژی کوتاه مدت خود تخمین می زند که تولید نفت خام آمریکا از ۱۱.۸۸ میلیون بشکه در روز در سال ۲۰۲۲ به ۱۲.۴۴ میلیون بشکه در روز در سال جاری افزایش خواهد یافت؛ رشد مورد انتظار ۵۶۰۰۰۰ بشکه در روز در سال نیمی از سرعت رشد قبل از همه گیری است. برای چندین سال، تولید نفت ایالات متحده تا سال ۲۰۱۹ هر سال بیش از ۱ میلیون بشکه در روز افزایش یافت.
 
طبق برآورد اداره اطلاعات انرژی آمریکا، رشد در سال ۲۰۲۴ کندتر خواهد شد و طبق برآورد آن، تولید سال آینده به طور متوسط ‌۱۲.۶۳ میلیون بشکه در روز خواهد بود. این رشد کمتر از ۲۰۰۰۰۰ بشکه در روز از سطح متوسط ‌تخمین زده شده برای سال ۲۰۲۳ است.
 
با وجود انتقادات کاخ سفید، صنعت نفت ایالات متحده اکنون بازده سهامداران را در اولویت قرار داده است. نرخ تخلیه سریعتر در بسیاری از چاه‌ها با نیروی کار و موانع زنجیره تامین مواجه شده‌است تا رشد را متوقف کند.
 
زور توافق به بازار نفت می‌چربد؟
 
قیمت نفت خام این هفته با اعلام خبر توافق نزولی شد اما بلافاصله روند قیمت‌ها دوباره صعودی شد و در واقع، قیمت نفت دائما در نوسان است، تا حدی که پیش بینی دقیق روند قیمت نفت بسیار دشوار است، به خصوص در یک دوره زمانی کوتاه تر. با این حال باید به این نکته اشاره کرد که به نظر می‌رسد اکثر پیش‌بینی‌کنندگان انتظار قیمت‌های بالاتر نفت را در اواخر سال جاری دارند و به نظر می‌رسد اجماع گسترده‌ای در این مورد وجود دارد.
 
برخی، مانند بیل ساروبی از فوربس، به داده های فنی معاملات نفت اشاره می کنند که نشان می دهد قیمت‌ها در حال افزایش است. ساروبی در یک یادداشتی که اخیرا منتشر شده‌است گفت که داده‌های تاریخی نشان می‌دهد که قیمت نفت در بیشتر مواقع بین ماه‌های مارس و مه افزایش می‌یابد، بنابراین منطقی است که انتظار داشته باشیم که قیمت نفت در سال جاری نیز افزایش یابد.
 
Refinitiv نیز محل بحث‌های داغ حول محور قیمت نفت بوده‌است، این شرکت‌ ارائه‌دهنده داده دو عامل را که به ترتیب باعث افزایش قیمت‌ها در طرف عرضه و تقاضا می‌شوند، مشخص کرده‌است؛ روسیه و چین. این شرکت تحلیل داده انتظار دارد که نفت برنت تا پایان سال به بالای ۱۰۰ دلار در هر بشکه و میانگین ۹۰ دلار برای کل سال ۲۰۲۳ برسد.
 
این شرکت تحلیل داده در یکی از رویدادهای صنعتی اخیر گفت که تقاضای نفت در سال جاری به میزان ۲ میلیون بشکه در روز افزایش خواهد یافت و چین نیمی از آن را به خود اختصاص خواهد داد. از سوی دیگر، عرضه روسیه در این ماه کاهش می‌یابد و ممکن است همچنان محدود بماند و فشار صعودی به قیمت‌ها بیافزاید.
 

خبرهای مرتبط:



» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *