RSS
امروز یکشنبه ، ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
آخرین اخبار

جزییات افزایش وام بازنشستگان و مبلغ اقساط

آمار جدید از فقر در کشور+ نمودار

شناسایی بالاترین نرخ سود در صندوق تداوم اطمینان تمدن

سمت وسوی آینده اقتصاد ایران

عوامل کاهنده قیمت دلار

بیمه مستمری باران با شاخص تورم رونمایی شد

روزهای درخشان بورس تکرار می‌شود؟

بیمه پارسیان آماده دستیابی به قله های موفقیت در سال جاری

بسته تأمین مالی غیر نقدی زنجیره تأمین بانک صادرات ایران در خدمت تولید است

رشد ۱۰۳ درصدی حق بیمه تولیدی بیمه ملت در فروردین ۱۴۰۳

برات الکترونیک بهترین روش تأمین مالی غیرنقدی است

دوراهی سخت دولت سیزدهم در بازار ارز

جهش نرخ ارز در راه است؟

کدام بانک ها بیشترین سود را داشتند

شیبا اینو و دوج کوین در حال سقوط!

بانک های متخلف چگونه منحل می شوند؟

حساب‌ بانکی که مشمول مالیات می‌شود

زمان و مبلغ واریز سود سهام عدالت مرحله سوم

مبلغ وام ازدواج براساس سن اعلام شد

پیش بینی تحلیلگر وال استریت از قیمت طلا

افشای ارزبگیران بزرگ

از جیب حقوق بگیران سرقت می‌کنند‌

وام خواری شرکت های کاغذی بانک ها

رشد ۶۴ درصدی منابع بانک سینا در دو سال گذشته

سفته الکترونیکی بانک کشاورزی، نسل جدید خدمات بانکی

معاون فناوری اطلاعات بانک ملی ایران:

تفکر نوآورانه از تکنولوژی مهم‌تر است

۱۱:۲۶ - ۱۴۰۱/۱۲/۱۶کد خبر: 349258
ایستانیوز:عضو هیات عامل و معاون فناوری اطلاعات و شبکه ارتباطات بانک ملی ایران در رویداد بذر امید که به میزبانی مرکز نوآوری این بانک (فینوداد) برگزار شد، درباره وضعیت بوم‌ها و بانکداری باز در اکوسیستم نوآوری گفت: مفهوم باز بودن اکوسیستم باید به درستی اعمال شود و انحصار طلبی محصولات و خدمات را بشکند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)  ، علیرضا ماهیار در این مراسم با تاکید بر اینکه امروزه  بسیاری از بوم‌ها به دنبال انحصار محصولات و خدمات هستند، تصریح کرد: گاهی از سوی برخی بوم ها که به دنبال انحصار محصولات و خدمات هستند؛  اعلام می شود که خدماتی که در اختیار دارند نباید به رقیبمان آنها ارائه شود؛ این شکل کار با مفهوم اصلی بانکداری باز در تضاد است چرا که تفکر نوآورانه از تکنولوژی بسیار مهم‌تر است.
 
مهران محرمیان معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی نیز در این نشست درباره شکل جدید اعتبارسنجی ها گفت: با داده‌هایی که به شرکت اعتبارسنجی ایرانیان داده شده، شکل جدیدی از اعتبارسنجی را شاهد خواهیم بود. در این شیوه، علاوه بر رتبه‌بندی، گزارش‌دهی نیز در دستور کار قرار گرفته و در شکل اعتبارسنجی جدید تلفیقی از روش کنونی و شیوه‌های جدید وجود دارد.
 
وی همچنین علت اصلی عقب ماندگی بانکداری باز در کشور را انتقال کامل ریسک‌ به بانک‌ها و در نهایت انتقال آن به بوم‌ها عنوان کرد و ادامه داد: این انتقال ریسک نتیجه‌ای جز محافظه‌کاری در پی ندارد. امروزه ریسک‌ها در بانکداری باز به تدریج افزایش یافته و بانک مرکزی برای کنترل و مدیریت ریسک در این حوزه وارد عمل شده است؛ اما هنوز مشخص نیست این ورود موجب محدودیت و یا آزادی عمل بوم‌ها خواهد شد؟! اما انتظار می‌رود این موضوع در نهایت منتج به رشد آنها  شود.
 
معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی در آخر عنوان کرد: تا حد امکان به سمت مجوزدهی پیش نخواهیم رفت. تلاش ما این است چارچوب‌ها را مشخص کنیم و در ادامه نیز رویکردمان به این شکل خواهد بود.
 
مجتبی توانگر رئیس کمیته اقتصاد دیجیتال مجلس هم درباره آخرین وضع حاکمیت داده گفت: در قانون مصوب سال 1401، تکلیف داده‌های ملی مشخص  و مالکیت آن با دولت مقرر شده است؛ اما در اینکه این قانون به انجام برسد یا خیر؛ این خود بحث دیگری است و هنوز همکاری لازم در تمام بخش‌های درگیر با این قانون، برای اجرا صورت نگرفته است. 
 
وی همچنین درباره ریسک‌های فین‌تک‌ها افزود: به نظرم مهم‌ترین ریسک انحصار، رگولاتوری بود که باعث جلوگیری از نوآوری می شد. اختلالات و وضعیت سرعت اینترنت نیز ریسک دیگر بود. امیدواریم با دستور رئیس جمهوری به رئیس جدید مرکز ملی فضای مجازی، اینترنت نیز به حالت عادی بازگردد. 
 
سید امیرحسین شبیری مدیرعامل مرکز نوآوری بانک ملی ایران (فینوداد) هم در بیان وضعیت کسب‌وکارهایی که در سال گذشته شکست خورده‌اند، گفت: بسیاری از کسب‌وکارها در سال جاری با مشکلات روبرو شدند. ما نباید تنها از کسب‌وکارهای موفق تقدیر کنیم بلکه باید از کارآفرینان کسب‌و کارهای شکست خورده نیز قدرانی کرد زیرا آن‌ها هم باعث شدند تا اقتصاد ما پادشکننده (مقاوم) شود. 
 
مجید حسامی مدیرعامل اسنپ پی به مقایسه وضعیت BNPL (سیستم الان بخر، بعدا پرداخت کن یا پرداخت قسطی) در ایران با کشورهای حاشیه خلیج فارس پرداخت و گفت: نسبت کل BNPL به تجارت الکترونیک در کشور حدود 10 تا 20 درصد است در حالی که این درصد در کشورهای حاشیه خلیج فارس چیزی حدود 20 تا 35 درصد برآورد شده است. برای ارتقایBNPL  در کشور باید سیستم اعتبارسنجی ما تغییر کند و سنجش بر اساس رفتار دیجیتالی مردم صورت گیرد. 
 
وی با بیان اینکه با برخورد بانک مرکزی در این حوزه به شکل دستوری مخالفم، تصریح کرد: مانع اصلی رشد BNPL   در کشور، تامین مالی است و تنها شبکه بانکی می‌تواند این تامین مالی را انجام دهد در حالی که در بسیاری از کشورها این شیوه‌های جدید هستند که تامین مالی را ممکن می‌کنند. همچنین باید این نکته را در نظر گرفت که بزرگ‌ترین ریسک فین‌تک‌ها، دخالت نهاد رگولاتوری است.
 
حسین محمودی عضو هیات مدیر شاپرک هم درباره اعتبارسنجی گفت: اعتبارسنجی باید به شکلی باشد که بتواند حدی از اعتبار را بر اساس رفتار و طبقه شهروندی برای هر شهروند به همراه آورد. اگر اعتبارسنجی ما به این سمت برود قطعا اتفاق‌های خوبی در خدمات مالی رقم می‌خورد.
 
وی در پایان سخنان خود درباره مهم‌ترین ریسک شبکه بانکی در سال جاری گفت: مهم‌ترین ریسک امسال، تامین مالی بود چراکه پیچیدگی‌های زیادی در این زمینه برای شبکه بانکی وجود دارد. رگولاتور نیز باید همواره به خلق نقدینگی غیر کنترل ‌شده بپرازد.
 

خبرهای مرتبط:



» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *