RSS
امروز پنج شنبه ، ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳
آخرین اخبار

برگزاری نشست تحلیلی صنعت فولاد با محوریت فولاد ارفع

پرداخت بیش از ۲۲۷ میلیارد ریال وام قرض الحسنه ازدواج و فرزندآوری

قیمت بیت کوین کجا به کف می‌رسد؟

بانک سپه ۹۹ ساله شد

مردم کدام استان ها بیشترین شاخص فلاکت را دارند؟

پشت سر سکه دولتی چه می‌گویند؟

جدیدترین تمهیدات بانک صادرات برای پشتیبانی از دانش‌بنیان‌ها

بانک شهر عضو متولی ریال دیجیتال شد

چک‌های ۱ میلیارد ریالی به دست برندگان وین‌کارت رسید

تبریک مدیرعامل بانک سپه به مناسبت «روز معلم»

دلایل بازنگری مصوبه جدید بازارگردانی تشریح شد

جمعیت خانه‌ندار‌ها

علی ابدالی سرپرست بانک سینا شد

رفتار مشکوک بانک مرکزی و صدای دیوان محاسبات

پیشرفت جامعه در گرو نظام آموزشی پویا و معلمان فرهیخته و متعهد است

آیین تجلیل از بازنشستگان بیمه آسیا برگزار شد

بانک مرکزی شرط صدور چک را اعلام کرد

برات سپامی به تأمین مالی کسب‌و‌کار‌ها کمک می‌کند

پرداخت عوارض آزادراهی دیگر شرط صدور بیمه‌نامه نیست

حضور اثربخش بانک رفاه کارگران در نمایشگاه ایران اکسپو

تقدیر نخبگان شاهد و ایثارگر از خدمات شرکت بیمه دی

جزئیات قانون جدید بانک مرکزی

پرداخت بدهی دولت به تامین اجتماعی در لایحه بودجه تصویب شد

آشِ شورِ دلار چند نرخی

استراتژی بهینه رشد تولید

۵ عامل ایجاد تورم در ایران

۱۱:۲۹ - ۱۴۰۱/۸/۲۳کد خبر: 342408
ایستانیوز:یک کارشناس اقتصادی با بیان اینکه پنج عامل ایجاد تورم در کشور داریم، گفت: مهار این عوامل و کاهش آنها می‌تواند به مدیریت تورم و کاهشی شدن روند آن کمک کند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)، «وحید شقاقی‌شهری» با تشریح عوامل تورم‌زا به شادا اظهار کرد: چهار عامل مربوط به ناترازی و یک عامل هم مربوط به انتظارات تورمی است. کارشناس اقتصادی افزود: ناترازی ارزی، ناترازی نظام بانکی، ناترازی بودجه‌‌ای و ناترازی عرضه و تقاضا در کنار انتظارات تورمی پنج عاملی هستند که موجب ایجاد تورم می‌شوند.
 
او با بیان اینکه اگر بخواهیم ریشه تورم را خشک کنیم باید روی این چهار ناترازی متمرکز باشیم، گفت: در موضوع کسری‌‌های بودجه، باید تلاش شود برای سال آینده یک بودجه با کسری حداقلی، شفاف با انضباط بالا داده شود که می‌تواند علامت مثبت باشد. شقاقی‌شهری به ناترازی نظام بانکی اشاره کرد و ادامه داد: موضوع انضباط بانک‌ها، کنترل ترازنامه، کاهش دارایی‌‌ها، مقایسه فنی و دارایی‌‌های منجمد می‌تواند اثرگذار باشد و علامت مثبت مخابره کند. این اقدامات نشان می‌دهد که نظام بانکی در راستای رفع ناترازی عمل می‌کند که باید وزارت اقتصاد و بانک مرکزی به آنها توجه کنند. اقداماتی هم در این زمینه شروع شده است که باید شدت بگیرد و تقویت شود تا ما شاهد روند کاهنده ناترازی در نظام بانکی باشیم.
 
کارشناس اقتصادی درباره ناترازی ارزی کشور بیان کرد: این موضوع از دو زاویه، کاهش کسری‌‌های تجاری و کاهش کسری‌‌های حساب سرمایه، قابل تحلیل است. او خاطرنشان کرد: افزایش قیمت نفت، افزایش صادرات نفتی در سال جاری و همچنین افزایش قیمت فرآورده‌های نفتی و به تبع آن افزایش صادرات غیر نفتی موجب شده است کسری تجاری کشور کاهش پیدا کند، اگر نفت را هم اضافه کنیم امسال مازاد تجاری داریم که می‌تواند علامت مثبت را برای تراز ارزی کشور ایجاد کند. اما در موضوع حساب سرمایه همچنان خروج سرمایه داریم و این می‌تواند علامت منفی را برای بحث حساب ارزی ایجاد کند.
 
شقاقی‌شهری با بیان اینکه شکاف عرضه و تقاضا باید پر و تعادل بازار عرضه و تقاضا در اقتصاد ایجاد شود، تصریح کرد: باید با عرضه به موقع و بهنگام و همچنین با کنترل شکاف عرضه و تقاضا سعی شود مازاد تقاضا در اقتصاد شکل نگیرد. او درباره انتظارات تورمی نیز گفت: در هفته‌های اخیر عاملی که موجب شد قیمت دلار صعودی شود انتظارات تورمی بوده است، انتشار برخی اخبار موجب شد که التهاب در بازار ایجاد شود و قیمت دلار افزایش پیدا کند.
 
شقاقی‌شهری اظهار کرد: پنج عاملی که اعلام شد هر کدام سهم و نقشی در اقتصاد ایران ایفا می‌کند که بخشی از این مدیریت با وزارت اقتصاد، بخشی با بانک مرکزی و بخشی هم فرابخشی است و دیگر سازمان‌ها نیز در این اجزای تورمی نقش دارند. او خاطرنشان کرد: اگر این ریشه‌ها را بتوانیم کاهش دهیم یا مدیریت کنیم، قادر خواهیم بود که از شدت التهابات و نااطمینانی‌ها بکاهیم و اجازه ندهیم روند تورم افزایشی باشد.
 
 
 
 



» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *