RSS
امروز یکشنبه ، ۱۶ اردیبهشت ۱۴۰۳
آخرین اخبار

۵ دلیل بازگشت و افزایش دوباره قیمت ارزهای دیجیتال

بیمه پارسیان، سرمایه جدیدش را ثبت کرد

نوسان قیمت بیمه ملت ناشی از شرایط عرضه و تقاضا بوده است

جرایم رانندگی به اعتبارسنجی بانکی اضافه می‌شود

« استقرار حاکمیت شرکتی» برای پذیرش در فرابورس الزامی شد

سقف روزانه تراکنش‌های بانکی چقدر شد؟

کوچ سپرده‌ها به سمت سپرده‌های بلندمدت؛ چرا؟

سکه صعود می کند یا سقوط؟

یارانه این افراد حذف می‌شود

۷ قانون پس انداز پول نجات بخش

روزگار سپری شده اسکناس ایرانی

طلا ۳۰۰۰ دلار را می بیند؟

بازار سهام پشت سد نیما و مالیات

تورم یازدهم یا سیزدهم؟

معرفی سه محصول جدید بیمه‌ای توسط بیمه ایران

پایتخت خادمین سیدالشهدا(ع) میزبان مدیرعامل بیمه کوثر

تخصیص ارز تاکسی‌های برقی تهران توسط بانک مرکزی

جزئیات و نحوه دریافت ارز دانشجویی

پیش‌بینی صعودی رشد اقتصادی جهان

توصیه بلومبرگ به سرمایه گذاری در بورس ایران

معمای بنزین در ایران

طلا و سکه چه قیمت‌هایی را تجربه می‌کنند؟

دانستن، خواستن و توانستن، شعار و رمز موفقیت شرکت در تحقق اهداف است

ارزش آفرینی برای مشتریان، جریان پایدار رشد صنعت بیمه است

شروع پرقدرت بیمه پارسیان در سال ۱۴۰۳

چرا سرمایه گذاران علاقه ای به سرمایه گذاری جدید در بازار مسکن ندارند؟

آمار ساخت مسکن به کمترین میزان خود رسیده است

۱۱:۰ - ۱۴۰۱/۷/۱۲کد خبر: 341642
ابیستانیوز:در این بین کارشناسان معتقدند بخش خصوصی هر قدر هم که توان ساخت و ساز بالایی داشته باشد در شرایطی که مردم قدرت خرید نداشته باشند و قادر به خرید مسکن نباشند مسلما سرمایه‌ گذاری چندانی در این بازار نخواهند کرد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)،در بهار امسال ساخت و ساز در پایتخت به پایین‌ترین میزان خود در چند سال اخیر رسید. به گونه‌ای که آمارها نشان می‌دهد تیراژ تولید مسکن در تهران طی فصل بهار در ۱۸سال گذشته بی‌سابقه بود. به اعتقاد کارشناسان این رکود تاریخی در ساخت و سازها بیش از هر عاملی، متاثر ازجهش دوباره قیمت مسکن در ابتدای سال جاری است که باعث نااطمینانی سرمایه‌گذاران ساختمانی به آینده و ناتوانی بیشتر آنها در فروش و در نتیجه انصراف از ادامه فعالیت‌شان شده است.
 
اگرچه سال ۱۴۰۰ تیراژ ساخت مسکن در تهران به کف تاریخی خود رسید، اما آمار جدید از پروانه‌های ساختمانی صادرشده در سه ماه نخست امسال حکایت از آن دارد که تیراژ تولید مسکن در تهران نسبت به کف تاریخی پارسال ۴۲ درصد دیگر سقوط کرد. بهار پارسال در تهران برای ۱۰ هزار و ۷۰۰ واحد مسکونی پروانه ساختمانی صادر شد که این میزان در بهار امسال به 6 هزار و ۲۰۰ واحد تنزل پیدا کرده است.  روند ساخت‌وساز‌ها در سایر شهرها نیز چندان تعریفی نداشته است؛ به‌طوری ‌که براساس آمار‌های اخیر مرکز آمار ایران، در بهار سال جاری واحد‌های درج ‌شده در پروانه‌های ساختمانی مناطق شهری کشور تعداد ۹۰ هزار و ۲۹۰ واحد بوده که نسبت به بهار ۱۴۰۰ کاهش ۱۲.۷ درصدی و نسبت به زمستان ۱۴۰۰ کاهش ۲۱.۸ درصدی را نشان می‌دهد. این تعداد در استان البرز با کاهش ۴۳.۷ درصدی نسبت به بهار سال ۱۴۰۰ بیشترین افت را تجربه کرده است. پس از این استان، ساخت‌وساز استان گیلان نسبت به بهار سال گذشته کاهش ۴۲.۶ درصدی داشته و این استان در رتبه دوم با بیشترین افت ساخت‌وساز قرار دارد. همچنین طی بهار امسال نسبت به بهار ۱۴۰۰ ساخت‌وساز در استان مرکزی کاهش حدود ۴۰ درصدی، در خراسان‌جنوبی کاهش ۳۸.۸ درصدی، در ایلام کاهش نزدیک به ۳۵ درصدی، در زنجان کاهش ۳۱.۸ درصدی، در استان تهران کاهش ۳۱.۲ درصدی و در استان آذربایجان‌غربی نیز کاهش ۳۱ درصدی داشته است. در خراسان‌رضوی ساخت‌و‌ساز امسال نسبت به بهار سال قبل کاهش ۲۸.۲ درصدی، در مازندران کاهش ۱۸.۵ درصدی، در قم کاهش ۱۷.۷ درصدی، در خراسان‌شمالی کاهش ۱۵ درصدی، در کهگیلویه‌وبویراحمد کاهش ۱۴.۷ درصدی، لرستان کاهش ۱۴.۲ درصدی، خوزستان ۱۳.۳ درصدی و این میزان در استان‌های کرمان، فارس، هرمزگان و گلستان نیز کاهش ۱ تا ۱۲ درصدی داشته است. این آمار‌ها نکته قابل‌ تاملی را نشان می‌دهد؛ به‌طوری‌ که ‌جز استان‌های اصفهان و آذربایجان‌شرقی که دارای کلانشهر هستند، در سایر استان‌های دارای کلانشهر، ساخت‌و‌ساز با افت قابل‌ توجهی روبه‌رو بوده است.
 
نکته مهم این است که بخش عمده مشکلات کمبود مسکن مربوط به کلانشهر‌ها و شهر‌های بزرگ استان‌هایی همچون تهران (کلانشهر تهران)، البرز (کلانشهر کرج)، خراسان‌رضوی (کلانشهر مشهد)، قم (کلانشهر قم)، خوزستان (کلانشهر اهواز) و فارس (کلانشهر شیراز) است.
 
در این بین کارشناسان معتقدند بخش خصوصی هر قدر هم که توان ساخت و ساز بالایی داشته باشد در شرایطی که مردم قدرت خرید نداشته باشند و قادر به خرید مسکن نباشند مسلما سرمایه‌ گذاری چندانی در این بازار نخواهند کرد و عملا به خاطر این شرایط از دو سال گذشته وضعیت در بازار مسکن به جایی رسیده که مردم دیگر حتی با اخذ وام و اعتبار و ... هم نمی‌توانند در این بازار وارد شوند. تنها دلیل آن هم این است که از قدرت خرید مردم کاسته شده است. اینکه می‌گویند 400 میلیون تومان وام به متقاضیان مسکن می‌دهند باز هم مردم چندان استقبالی از این وام‌ها نمی‌کنند، چراکه با وجود این گرانیی ها و درآمدهای اندک بازپرداخت این وام‌ها برای افراد بسیار سخت و تقریبا غیرممکن شده است.



برچسب‌ها:ساخت مسکن
» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *