RSS
امروز جمعه ، ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
آخرین اخبار

ضرب الاجل یک هفته‌ای قالیباف به بانک مرکزی

روش جایگزینی موبایل با کارت بانکی اعلام شد

دو کارگزاری جدیدالتاسیس مجوز فعالیت دریافت کردند

ظرفیت تامین مالی از محل اوراق جدید برای بازار سرمایه

هشدار درباره نفت ۱۰۰ دلاری و تورم جهانی

نخستین برات الکترونیکی شبکه بانکی صادر شد

زمان بیست و یکمین جلسه حراج شمش طلا

پیش‌بینی جدید درباره قیمت طلا و سکه در بازار

ریال ایران بر لبه پرتگاه

شرایط دریافت سود سهام عدالت

جزئیات نقل و انتقال پول اعلام شد

بحران در کمین اقتصاد جهان

چاپ پول روی کاغذ بانک‌ها

ثبت نام وام مستاجران چگونه است؟

فروش بیشتر برای فروشندگان، بازگشت وجه برای خریداران از طریق "طرح ماندگار" بانک رفاه کارگران

پیام مدیرعامل بیمه تجارت‌نو به مناسبت سالروز تاسیس شرکت

امضاء تفاهم‌نامه همکاری بانک مسکن و بیمه مرکزی

معاملات بورس از مالیات بر عایدی سرمایه معاف شد

غافلگیرکننده؛ مدیریت پرسپولیس به شهرداری تهران رسید

تشریح برنامه راهبردی بیمه ایران

آیا تابستان ۱۴۰۳ با شوک تورمی آغاز می‌شود؟

طرح «زوج و فرد» حذف شد؟

سناریو‌های پیش‌روی مستاجران در سال ۱۴۰۳

قیمت‌ جهانی غذا در سال ۲۰۲۴ به پایین ترین حد می رسد

جهان ثروتمند ۵۰۰ میلیارد دلار «بدهی اخلاقی» به کشورهای فقیر دارد

بازار سرمایه بچه بین‌راهی وزرا شده‌ است

شاهین چراغی -کارشناس بازار سرمایه
۱۳:۵۷ - ۱۴۰۱/۶/۲۱کد خبر: 340336
ایستانیوز:ما مشکلاتی را در ساختار اقتصاد داریم که در صورتی که هر دولتی با هر گرایش سیاسی بر سرکار آید این مشکلات به بزرگترین چالش‌های آن بدل خواهد شد.
یکی از این چالش‌ها نقدینگی است، بزرگترین عارضه‌ای که هر دولتی با هر گرایش سیاسی روی کار بیاید تحت تاثیر آن قرار خواهد گرفت؛ در 8 سال پیش و در زمان ریاست جمهوری آقای روحانی نیز دولت با چنین چالشی مواجه بود اما با شدت کمتر و دولت سیزدهم تاکنون نتوانسته است بر چالش نقدینگی غلبه کند.
 
تورم دومین چالشی است که دولت با آن مواجه است و همین نقدینگی در حوزه تورم نیز اثرگذار است. در این دولت دو عامل باعث تورم شده است یکی از آنها فضای جهانی است و دومین عامل نیز میزان نقدینگی در کشور است.
 
در بازار سرمایه دولت کارهایی را انجام داده است که هم مثبت بوده است و هم منفی؛ در حوزه مالیاتی، رئیس سازمان امور مالیاتی بخشنامه‌هایی را اعلام کرده است که کاملا به نفع بازار سرمایه بوده است. مالیات اوراق سپرده کالایی برای چندین سال مسکوت مانده بود که امسال حل شد و می‌توان گفت در حوزه‌هایی عملکرد دولت مثبت بوده است و در حوزه‌هایی کارشناسان عملکرد دولت را قبول ندارند مانند حوزه‌هایی از قبیل رانت خودرو و باید پرسید که دولت بر چه استدلالی اجازه می دهد که خودروسازان زیان‌ده قرعه کشی برگزار کنند؟
 
ماه‌عسل عملکرد دولت را بنده مثبت تلقی می‌کنم اما به طور جداگانه در برخی از حوزه‌ها عملکرد دولت مثبت نبوده‌است؛ متاسفانه بخشی‌نگری همچنان که در دولت‌های قبلی بوده است در این دولت نیز دیده می‌شود به عنوان مثال وزیر صمت تنها به حوزه خود توجه می‌کند و وزیر نفت نیز تنها توجه‌اش به وزارت‌خانه خود است و به طور کلی بخشی از انتقاداتی که وجود دارد به عملکرد وزارت صمت و تاثیر گذاری این وزارتخانه بر ساختار بازار سرمایه بازمی‌گردد.
 
وزارت صمت احساس می‌کند که بورس کالا یکی از اداره‌های زیرمجموعه آن است و با این تفکر عمل می کند؛ متاسفانه بازار سرمایه بچه بین‌راهی وزرا مختلف شده است و شورایی ایجاد شده به عنوان شورای عالی بورس که مصوبات آن ضمانت اجرایی ندارد و این شورا متشکل از رییس بانک مرکزی و وزیر اقتصاد است و در نهایت وزیر اقتصاد را مجلس برای پاسخگویی فرا می‌خواند در صورتی که خیلی از اتفاقاتی که در بازار سرمایه رخ می‌دهد ناشی از دخالت های وزیر صمت است و به همین جهت بازار سرمایه توجه ویژه‌ای را می‌خواهد.
 
 

خبرهای مرتبط:



برچسب‌ها:بازار سرمایه
» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *