RSS
امروز چهارشنبه ، ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳
آخرین اخبار

پرداخت بیش از ۲۲۷ میلیارد ریال وام قرض الحسنه ازدواج و فرزندآوری

قیمت بیت کوین کجا به کف می‌رسد؟

بانک سپه ۹۹ ساله شد

مردم کدام استان ها بیشترین شاخص فلاکت را دارند؟

پشت سر سکه دولتی چه می‌گویند؟

جدیدترین تمهیدات بانک صادرات برای پشتیبانی از دانش‌بنیان‌ها

بانک شهر عضو متولی ریال دیجیتال شد

چک‌های ۱ میلیارد ریالی به دست برندگان وین‌کارت رسید

تبریک مدیرعامل بانک سپه به مناسبت «روز معلم»

دلایل بازنگری مصوبه جدید بازارگردانی تشریح شد

جمعیت خانه‌ندار‌ها

علی ابدالی سرپرست بانک سینا شد

رفتار مشکوک بانک مرکزی و صدای دیوان محاسبات

پیشرفت جامعه در گرو نظام آموزشی پویا و معلمان فرهیخته و متعهد است

آیین تجلیل از بازنشستگان بیمه آسیا برگزار شد

بانک مرکزی شرط صدور چک را اعلام کرد

برات سپامی به تأمین مالی کسب‌و‌کار‌ها کمک می‌کند

پرداخت عوارض آزادراهی دیگر شرط صدور بیمه‌نامه نیست

حضور اثربخش بانک رفاه کارگران در نمایشگاه ایران اکسپو

تقدیر نخبگان شاهد و ایثارگر از خدمات شرکت بیمه دی

جزئیات قانون جدید بانک مرکزی

پرداخت بدهی دولت به تامین اجتماعی در لایحه بودجه تصویب شد

آشِ شورِ دلار چند نرخی

استراتژی بهینه رشد تولید

تکرار تجربیات موفق تأمین مالی بانک صادرات ایران برای صنعت خودرو

بانک جهانی گزارش داد؛

درآمد سرانه ملی ایرانی‌ها کمتر از نصف شد

۱۳:۳ - ۱۴۰۱/۶/۴کد خبر: 339959
ایستانیوز:درآمد سرانه ملی ایران در دولت‌های یازدهم و دوازدهم بر اساس آمار بانک جهانی به کمتر از نصف رسیده و رتبه جهانی ایران از این نظر ۴۰ پله تنزل داشته است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)، آمار‌های منتشر شده از سوی بانک جهانی نشان می‌دهد درآمد سرانه ملی ایران در دولت قبل به شدت کاهش یافته و طی سال‌های ۲۰۱۴ تا ۲۰۲۰ با شیب تندی، روندی نزولی به سمت پایین را طی کرده است.
 
بر اساس آمار‌های این نهاد بین‌المللی درآمد سرانه ملی ایران از سال ۱۹۹۵ تا ۲۰۱۳ روند صعودی خوبی را طی کرده و طی این مدت حدود ۶ برابر شده بود. درآمد سرانه ملی ایران در سال ۱۹۹۵ تنها ۱۲۹۰ دلار بوده که این رقم در سال ۲۰۱۳ به ۷۵۳۰ دلار رسید.
 
اما با روی کارآمدن دولت قبل درآمد سرانه ملی ایران شیب نزولی تندی را به سمت پایین طی می‌کند و طی سال‌های فعالیت دولت‌های یازدهم و دوازدهم به کمتر از نصف می‌رسد. درآمد سرانه ملی ایران در سال ۲۰۲۰ به ۳۳۷۰ دلار می‌رسد که این رقم کمتر از نصف درآمد سرانه ملی ۷۵۳۰ دلاری ثبت شده در آغاز فعالیت این دولت یعنی در سال ۲۰۱۳ است. بر این اساس دولت قبل درآمد سرانه ملی ایرانی‌ها را به میزان ۵۵ درصد کاهش داده است.
 
 بجز سال‌های ۲۰۱۶ و ۲۰۱۷ که اندکی بر درآمد سرانه ملی ایران افزوده می‌شود در بقیه سال‌های فعالیت این دولت شاهد سقوط درآمد سرانه ملی ایران هستیم. در سال ۲۰۱۴ رقم درآمد سرانه ملی ایران به ۶۹۶۰ دلار و در سال ۲۰۱۵ به ۵۷۱۰ دلار کاهش می‌یابد. در سال ۲۰۱۶ این رقم اندکی افزایش می‌یابد و به ۵۷۳۰ دلار و در سال ۲۰۱۷ به ۵۷۵۰ دلار افزایش پیدا می‌کند. سقوط درآمد سرانه ملی ایران در سال ۲۰۱۸ دوباره آغاز می‌شود و طی سال‌های ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۰ به ترتیب به ۵۱۱۰ دلار، ۴۲۶۰ دلار و ۳۳۷۰ دلار می‌رسد.
 
بر این اساس ایران در سال ۲۰۲۰ از نظر درآمد سرانه ملی به ۱۴ سال قبل عقبگرد می‌کند و درآمد سرانه ملی در این سال تقریبا به سال ۲۰۰۶ می‌رسد. بانک جهانی درآمد سرانه ملی ۳۴۸۰ دلاری را برای ایران طی سال ۲۰۰۶ برآورد کرده است.
 
بانک جهانی گزارش داد: دولت روحانی درآمد سرانه ملی ایرانی‌ها را کمتر از نصف کرد
 
 در رده بندی جهانی نیز شاهد سقوط رتبه ایران از نظر درآمد سرانه ملی طی سال‌های فعالیت دولت قبل هستیم. در سال ۲۰۱۳ که فعالیت دولت یازدهم آغاز شد ایران در جایگاه ۸۵ جهان از نظر درآمد سرانه ملی قرار داشت، اما در سال ۲۰۲۰ به رتبه ۱۲۵ سقوط می‌کند که بر این اساس رتبه جهانی ایران از نظر درآمد سرانه ملی طی دوره فعالیت دولت قبل ۴۰ پله نزول داشته است.
 
سوئیس با درآمد سرانه ملی ۸۲۶۲۰ دلاری در صدر رتبه بندی جهانی قرار گرفته است و لوگزامبورگ با ۸۱۱۱۰ دلار و نروژ با ۷۷۸۸۰ دلار به ترتیب در رتبه‌های دوم و سوم از این نظر قرار گرفته‌اند.
 
 
 
منبع: ایرنا
 

خبرهای مرتبط:



» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *