RSS
امروز سه شنبه ، ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
آخرین اخبار

کار ویژه عجیب بانک های خصوصی!

کانون کارگزاران بورس آخرین هشدار درباره آثار مخرب بند "س" را به رئیس مجلس داد

چرخ اقتصاد و تولید کشور با دست‌های توانمند کارگران می‌چرخد

رشد ۴۲ درصدی درآمدهای بانک سینا از محل تسهیلات اعطایی

طرح آرام بام پارسیان برای آسودگی خیال ساکنین و مدیران ساختمان ها

معرفی محصولات بیمه سامان در نمایشگاه اکسپو

خبر خوش درباره گشایش‌های جدید ارزی

شرایط و روش دریافت وام بهین کارت ۲ سپه

کلیات لایحه بودجه تصویب ۱۴۰۳ شد

دلارهای نفتی زیر چرخ مونتاژی‌ها

بررسی بودجه شرکت‌های دولتی از سوی مرکز پژوهش‌های مجلس

هشدار بیمه مرکزی به خودروهای فاقد بیمه شخص ثالث

مهلت بخشودگی جرایم مالیاتی تمدید شد

حداقل دستمزد در ایران پایین‌تر از کشورهای منطقه

کالری مصرفی خانوارها روی خط خطر

پیش‌بینی مهم یک فعال اقتصادی درباره نرخ ارز

ریزش سنگین قیمت‌ها در بازار خودرو

خریدار باشگاه استقلال در صدد تغییر نام باشگاه

بیمه ملت مجوز قبولی اتکایی از داخل را دریافت کرد

پشت‌پرده علاقه مجلس به طرح مالیات بر سوداگری

هفت نکته طلایی از حراج شمش مرکز مبادله ایران

ابربدهکاران بانکی چقدر بدهی دارند؟

پیش‌بینی سقوط قیمت بیت‌کوین به کانال ۴۲هزار دلار

حاشیه‌های واگذاری تیم استقلال به بزرگترین هلدینگ پتروشیمی کشور

با تسهیل گری بیمه البرز، مسیر دریافت کارت سبز هموار شد

تلاش بانک مرکزی برای تک نرخی کردن ارز

۱۳:۲۳ - ۱۴۰۱/۵/۳۱کد خبر: 338900
ایستانیوز:قائم مقام بانک مرکزی از تلاش این بانک برای تثبیت نرخ ارز خبر داد و گفت: اگر چند نرخی بودن ارز و نوسانات نباشد وام گیرنده‌ها تسهیلات اخذ شده را بازپرداخت می کنند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)، اصغر ابوالحسنی قائم مقام بانک مرکزی در مراسم معرفی قرارداد‌های مانایی صندوق توسعه ملی با بیان اینکه در ایران دو تجربه وام‌دهی ارزی غیر از بانک‌ها داریم که حساب ذخیره ارزی و صندوق توسعه ملی بود، اظهار کرد: در حساب ذخیره ارزس، بانک‌ها برگشت وام را دنبال نکردند و سال ۹۰ که دولت تصمیم گرفت بدهی خودش را به بانک‌ها بدهد حساب ذخیره ارزی را مقابل قرارداد‌ها قرار داد که به طلبکار تبدیل شد، اما نتوانست بدهی خود را وصول کند. در آن زمان دلار هزارتومان بود.
 
وی ادامه داد: تجربه دوم صندوق توسعه ملی بود که در دهه اول فعالیت خود همان تجربه نادرست حساب ذخیره ارزی دنبال شد و، چون همه چیز ریالی شده بود باز هم وام‌های ارزی را پس ندادند. در این زمان با نرخ‌های مختلف ارز هم مواجه شدیم و بدهکاران درخصوص نرخ چانه‌زنی می‌کردند و در نهایت هم خیلی‌ها وام ارزی خود را پس ندادند.
 
ابوالحسنی تصریح کرد: در دوره قبلی صندوق، با بدهکاران برخورد جدی نمی‌شد، اما در دوره جدید برخورد‌های تند و جدی را شاهد هستیم. ما نیز صندوق توسعه ملی را بانک مرکزی دوم می‌دانیم که در همه دنیا نیز همینطور است.
 
قائم مقام بانک‌مرکزی با تاکید براینکه نباید اجازه دهیم ارز صندوق تبدیل به ریال شود، تاکید کرد: در حال حاضر صندوق برای آینده برنامه دارد که مشکلات گذشته ایجاد نشود و براین اساس قرارداد‌های مانایی را مطرح کرده است.
 
ابوالحسنی با تاکید بر اینکه ماهیت صندوق ارزی است، گفت: قرارداد‌های مانایی راه حلی است برای اینکه مطالبات غیرجاری کاهش پیدا کند و منابع نیز در هرصورت ارزی برگرداند. این روش تامین مالی برای آینده صندوق و همچنین برای مملکت هم بسیار مفید است؛ اگر بانک‌ها بتوانند مشتریان را آگاه و مسائل را به طور شفاف تبیین کنند منافع آن بیشتر خواهد بود.
 
وی تصریح کرد: هر ارزی که به ریال تبدیل شود تاثیر مستقیم بر پایه پولی و نقدینگی خواهد داشت، اما بحث ما بازگشت وام‌های ارزی به صورت ارزی است. ما نیز سعی داریم سیاست تثبیت را دنبال کنیم.
 
قائم مقام بانک‌مرکزی گفت: وقتی ریال مانا را تعریف می‌کنیم یعنی با یک ارز متصل می‌شود که اگر این روش در بخش‌های دیگر هم باب شود که بگویند وام ریالی می‌دهیم و معادل ریال ارزی بگیریم، درست نیست و جامعه با مشکلاتی مواجه می‌شود. این موضوع استثنا برای صندوق توسعه ملی است چرا که ماهیت ارزی دارد و پول نفت را دارد.
 
وی ادامه داد: نرخ نکول بانک‌ها در حال حاضر ۸.۵ درصد است و یکی از دلایل مهم آن، این است که اشخاصی که وام‌ارزی از بانک‌ها گرفتند، تسهیلات را هنوز پس نداده‌اند و حکومت و بانک‌ها و همه را سرکار می‌گذارند و برخی هم حامی آن‌ها خواهند بود. باید این مسائل را حل کرد وگرنه فشار می‌آورند که قرارداد‌های مانایی متوقف شود.
 
ابوالحسنی تاکید کرد: تلاش می‌کنیم در سیاست‌های بانک مرکزی تا حد ممکن ارز را تثبیت کنیم که نوسانات وجود نداشته باشد. اگر چند نرخی بودن ارز و نوسانات نباشد این مسائل ایجاد نخواهد شد که وام گیرنده‌ها تسهیلات اخذ شده را بازپرداخت نکنند. در صورت تثبیت سیاست ارزی فعالان اقتصادی قدرت برنامه ریزی خواهند داشت و با ریسک بالایی روبرو نخواهند بود.

خبرهای مرتبط:



» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *