RSS
امروز یکشنبه ، ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
آخرین اخبار

با تسهیل گری بیمه البرز، مسیر دریافت کارت سبز هموار شد

سازوکار اخذ مالیات بر عایدی سرمایه تعیین شد

تقدیر از بانک مسکن برای پرداخت تسهیلات ساخت

تولید ۲۹.۴ هزار میلیارد تومانی بیمه آسیا در سال ۱۴۰۲

جزئیات نحوه بررسی صلاحیت متقاضیان بلوک ۸۵ درصدی سرخابی‌ها

بازارگردانیِ الزامی در بورس و فرابورس لغو شد

ادعاهای ضدونقیض آقای رئیس!

شیوه بیمه خودرو تغییر می‌کند

بانک سینا جایزه خوش حسابی گرفت

ارزهای دیجیتالی که باید زیر نظر داشته باشید

سقف معافیت مالیاتی اشخاص غیرتجاری مشخص شد

روند صعودی رشد وسودآوری همچنان ادامه دارد

جزییات افزایش وام بازنشستگان و مبلغ اقساط

آمار جدید از فقر در کشور+ نمودار

شناسایی بالاترین نرخ سود در صندوق تداوم اطمینان تمدن

سمت وسوی آینده اقتصاد ایران

عوامل کاهنده قیمت دلار

بیمه مستمری باران با شاخص تورم رونمایی شد

روزهای درخشان بورس تکرار می‌شود؟

بیمه پارسیان آماده دستیابی به قله های موفقیت در سال جاری

بسته تأمین مالی غیر نقدی زنجیره تأمین بانک صادرات ایران در خدمت تولید است

رشد ۱۰۳ درصدی حق بیمه تولیدی بیمه ملت در فروردین ۱۴۰۳

برات الکترونیک بهترین روش تأمین مالی غیرنقدی است

دوراهی سخت دولت سیزدهم در بازار ارز

جهش نرخ ارز در راه است؟

یک استاد دانشگاه مطرح کرد:

ورشکستگی شرکت‌های دانش بنیان در فضای تورمی

۱۵:۸ - ۱۴۰۱/۱/۱۹کد خبر: 333211
ایستانیوز:ماهیت شرکت‌های دانش بنیان بر اساس تحقیق و توسعه است. وقتی شرایط تورمی باشد سرمایه‌گذاری در بخش تحقیق و توسعه توجیه خود را از دست می‌دهد و نابودی این شرکت‌ها و تولیدات آنها قطعی می‌شود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)ُ یک استاد دانشگاه با بیان اینکه ماهیت فعالیت‌های دانش بنیان و اقتصاد دانش بنیان این است که از مرحله نوآوری شروع شده و این فرآیند تا رسیدن به تولید یک محصول، تجاری سازی و بازاریابی آن ادامه دارد به سناگفت: فعالیت شرکت‌های دانش بنیان نسبت به شرکت‌های سنتی از مرحله شروع تا رسیدن به تولید، مدت زمان زیادی می‌طلبد. این فعالیت‌ها به ثبات بیشتری نیازمند هستند. به عبارت دیگر فضای اقتصاد کلان باید ثبات بیشتری داشته باشد. در فضای تورمی شرکت‌های دانش بنیان آسیب پذیری بیشتری خواهند داشت.
 
محمد حسن زاده در ادامه گفت: زمانی که در اقتصاد تورم وجود داشته باشد اقدام به هرگونه سرمایه‌گذاری در تولید هم کاهش می‌یابد. کاهش سرمایه‌گذاری در تولید در فعالیت‌های زمان بر بیشتر خود را نشان می‌دهد. ماهیت تولید در بخش دانش بنیان بسیار پر ریسک است. وقتی شرکت دانش بنیان یک محصول جدید را وارد بازار می‌کند احتمال شکست آن بیشتر است. هر اندازه فضا تورمی‌تر باشد تمایل به سرمایه‌گذاری در این بخش‌ها کاهش پیدا می‌کند.
 
وی گفت: ارزیابی اقتصادی از فعالیت‌ها نشان می‌دهد هرقدر نرخ تورم افزایش یابد میزان توجیه‌پذیری فعالیت‌های اقتصادی کاهش می‌یابد. بنابراین، تورم همه فعالیت‌های اقتصادی را به شکل سختی تحت تاثیر قرار می‌دهد. هرچه زمان تولید یا راه اندازی تولید بیشتر باشد تاثیرپذیری بیشتری خواهد داشت. بنابراین، شرکت‌های دانش بنیان و تولیدات آنها قطعا از تورم تاثیر بیشتری می‌پذیرد. به طور کلی تورم هرگونه فعالیت اقتصادی و تولیدی را ضعیف کرده و در عوض فعالیت‌های تجاری یا دلالی را که از لحاظ اقتصادی لازم هم هستند را افزایش می‌دهد.
 
این استاد دانشگاه گفت: در بسیاری از کشورها برای تداوم تولید تسهیلات یا یارانه‌ای جهت گسترش دامنه فعالیت ها به شرکت‌ها داده می‌شود که به دلیل پر ریسک بودن فعالیت شرکت‌های دانش بنیان است. در شرکت‌های دانش بنیان صاحب ایده با استفاده از شتاب دهنده‌ها یا سرمایه‌گذاران تولید می‌کنند بنابراین تولیدکننده و سرمایه‌گذار با صاحب ایده از هم جدا هستند. در فضای تورمی تمایل به اخذ تسهیلات از نظام بانکی بیشتر می‌شود پس نظام بانکی هم به فعالیت‌هایی که ریسک کمتری دارند متمایل می‌شود. پس به این ترتیب مزیت تولید در اقتصاد دانش بنیان ارزش بیشتری پیدا می‌کند.
 
وی افزود: از ویژگی‌های شرکت‌های دانش بنیان نوپا بودن آنها است. تحلیل‌ها و بررسی‌های اقتصادی نشان می‌دهد فضای تورمی شرکت‌های دانش بنیان را بیشتر تحت تاثیر قرار می‌دهد زیرا این شرکت‌ها پشتوانه مالی کافی برای پاسخگویی به تغییرات بازار را ندارند. شرکت‌های دانش بنیان در ابتدای فعالیت خود کوچک و متوسط هستند اما تحلیل ها نشان می‌دهد این شرکت‌ها در فضای تورمی شکست بیشتری دارند بنابراین آسیب پذیری از فضای تورمی افزایش می‌یابد.
 
حسن زاده خاطر نشان کرد: ماهیت شرکت‌های دانش بنیان بر اساس تحقیق و توسعه است. وقتی شرایط تورمی باشد سرمایه‌گذاری در بخش تحقیق و توسعه توجیه خود را از دست می‌دهد.



» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *