RSS
امروز شنبه ، ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
آخرین اخبار

تلاش شبکه فروش، اعتبار و اعتماد به صنعت بیمه را در جامعه افزایش می دهد

نرخ بهره بین بانکی چند درصد شد؟ + جدول

این تازه آغاز راه است...

بزرگترین رویداد فناورانه و نوآورانه چادرملو به ایستگاه آخر رسید

ضرب الاجل یک هفته‌ای قالیباف به بانک مرکزی

روش جایگزینی موبایل با کارت بانکی اعلام شد

دو کارگزاری جدیدالتاسیس مجوز فعالیت دریافت کردند

ظرفیت تامین مالی از محل اوراق جدید برای بازار سرمایه

هشدار درباره نفت ۱۰۰ دلاری و تورم جهانی

نخستین برات الکترونیکی شبکه بانکی صادر شد

زمان بیست و یکمین جلسه حراج شمش طلا

پیش‌بینی جدید درباره قیمت طلا و سکه در بازار

ریال ایران بر لبه پرتگاه

شرایط دریافت سود سهام عدالت

جزئیات نقل و انتقال پول اعلام شد

بحران در کمین اقتصاد جهان

چاپ پول روی کاغذ بانک‌ها

ثبت نام وام مستاجران چگونه است؟

فروش بیشتر برای فروشندگان، بازگشت وجه برای خریداران از طریق "طرح ماندگار" بانک رفاه کارگران

پیام مدیرعامل بیمه تجارت‌نو به مناسبت سالروز تاسیس شرکت

امضاء تفاهم‌نامه همکاری بانک مسکن و بیمه مرکزی

معاملات بورس از مالیات بر عایدی سرمایه معاف شد

غافلگیرکننده؛ مدیریت پرسپولیس به شهرداری تهران رسید

تشریح برنامه راهبردی بیمه ایران

آیا تابستان ۱۴۰۳ با شوک تورمی آغاز می‌شود؟

کوچ حساب های بزرگ به استان ها

۱۵:۳۹ - ۱۴۰۰/۱۲/۸کد خبر: 331665
ایستانیوز:وزیر اقتصاد از مصوبه انتقال حساب های بانکی شرکت های بزرگ به استان های محل استقرار خبر داد، آمارهای نحوه توزیع سپرده های بانکی بین تهران و استان ها تکان دهنده است و نشان می دهد این انتقال چقدر مهم است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)  سید احسان خاندوزی در نامه‌ای به وزیر صنعت، معدن و تجارت از وی خواست شرکت‌های بزرگ صنعتی و معدنی استان‌ها را ملزم به بازگرداندن حساب‌های بانکی خود به استان محل استقرار شرکت کنند. این در حالی است که آمارها نشان می دهد اقتصاد تهران با وجود سهم 20 تا 25 درصدی از تولید ناخالص داخلی، 53 درصد سپرده های بانکی را جذب و 63 درصد تسهیلات بانکی را دریافت می کند.
 
او در نامه خود به سید رضا فاطمی امین نوشت: با توجه به نامه معاون اول رئیس جمهوری در خصوص اجرای توافقات و تصمیمات سفر رئیس جمهوری به استان یزد، یکی از مسائل مطرح شده در سفرهای استانی، قرار داشتن حساب شرکت‌های بزرگ صنعتی و معدنی استان‌ها در خارج از استان است. وی افزود: این اقدام با اصول عدالت منطقه‌ای و آمایش سرزمینی در تضاد است. پیشنهاد می‌شود در ابلاغیه‌ای این روند اصلاح شود.
 
سهم 25 درصدی تهران از تولید کشور
 
مروری بر وضعیت اقتصاد تهران و سهم استان مرکزنشین از تولید ناخالص داخلی کشور و مقایسه آن با سهم این استان از تسهیلات بانکی نشان می دهد که تهران بین 2 تا 3 برابر سهم خود در اقتصاد کشور از منابع بانکی بهره‌مند است.
 
داده های مرکز آمار از حساب های ملی کشور از جمله تولید ناخالص داخلی به تفکیک استان ها نشان می دهد که طی سال های 90 تا 99، سهم استان تهران از تولید ناخالص داخلی کشور بین 20.5 تا 25 درصد در نوسان بوده و به طور میانگین 22.6 درصد و در سال 99 معادل 24.9 درصد بوده است. این در حالی است که آخرین آمار بانک مرکزی از سپرده ها و تسهیلات بانکی نشان می دهد که تهران به تنهایی بیش از کل کشور، سپرده بانکی جذب و تسهیلات بانکی دریافت کرده است.
 
سهم 53 تا 63 درصدی تهران از سپرده ها و تسهیلات بانکی
 
براساس گزارش بانک مرکزی، تا پایان آبان ماه امسال، 4936 هزار میلیارد تومان مانده سپرده های بانکی در بانک های کشور است که از این میزان، 2633 هزار میلیارد تومان از این سپرده ها در شعب بانک های استان تهران قرار دارد. همچنین تا پایان آبان ماه امسال مانده تسهیلات بانکی پرداخت شده در کل کشور، 3616 هزار میلیارد تومان بوده که از این میزان، 2269 هزار میلیارد تومان در تهران پرداخت شده است.
 
به این ترتیب سهم تهران از سپرده های بانکی، 53 درصد و از تسهیلات بانکی، 63 درصد است که نشان می دهد تهران 2 تا 3 برابر سهم خود از اقتصاد ایران، سپرده بانکی جذب و تسهیلات بانکی دریافت کرده است.
 
بانک مرکزی نیز در آمار سهم استان ها از سپرده ها و تسهیلات بانکی به ریشه این نابرابری اشاره و اعلام کرده است: یکی از علل مهم  بالا بودن رقم تسهیلات و سپرده ها در استان تهران استقرار دفاتر بسیاری از شرکت‌ها ومؤسسات تولیدی سایر استان‌ها در استان تهران بوده وعمده فعالیت‌های بانکی آن‌ها ازطریق شعب بانک‌ها و مؤسسات اعتباری استان مذکور انجام می شود.
 
اکنون پیش بینی می‌شود با انتقال حساب های شرکت‌های بزرگ به استان های محل استقرار آن ها، شاهد کاهش سهم تهران و افزایش سهم استان ها از منابع بانکی و در نتیجه عدالت منطقه ای بیشتری باشیم.
 
 
 

خبرهای مرتبط:



» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *