RSS
امروز دوشنبه ، ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
آخرین اخبار

۵ دلیل بازگشت و افزایش دوباره قیمت ارزهای دیجیتال

بیمه پارسیان، سرمایه جدیدش را ثبت کرد

نوسان قیمت بیمه ملت ناشی از شرایط عرضه و تقاضا بوده است

جرایم رانندگی به اعتبارسنجی بانکی اضافه می‌شود

« استقرار حاکمیت شرکتی» برای پذیرش در فرابورس الزامی شد

سقف روزانه تراکنش‌های بانکی چقدر شد؟

کوچ سپرده‌ها به سمت سپرده‌های بلندمدت؛ چرا؟

سکه صعود می کند یا سقوط؟

یارانه این افراد حذف می‌شود

۷ قانون پس انداز پول نجات بخش

روزگار سپری شده اسکناس ایرانی

طلا ۳۰۰۰ دلار را می بیند؟

بازار سهام پشت سد نیما و مالیات

تورم یازدهم یا سیزدهم؟

معرفی سه محصول جدید بیمه‌ای توسط بیمه ایران

پایتخت خادمین سیدالشهدا(ع) میزبان مدیرعامل بیمه کوثر

تخصیص ارز تاکسی‌های برقی تهران توسط بانک مرکزی

جزئیات و نحوه دریافت ارز دانشجویی

پیش‌بینی صعودی رشد اقتصادی جهان

توصیه بلومبرگ به سرمایه گذاری در بورس ایران

معمای بنزین در ایران

طلا و سکه چه قیمت‌هایی را تجربه می‌کنند؟

دانستن، خواستن و توانستن، شعار و رمز موفقیت شرکت در تحقق اهداف است

ارزش آفرینی برای مشتریان، جریان پایدار رشد صنعت بیمه است

شروع پرقدرت بیمه پارسیان در سال ۱۴۰۳

جلوگیری از صف‌نشینی با روش حراج در عرضه اولیه

۱۴:۱۶ - ۱۴۰۰/۹/۲۰کد خبر: 330026
ایستانیوز:یک کارشناس بازار سرمایه گفت: بازار دوم فرابورس ایران امروز شاهد عرضه اولیه ۵ درصد از سهام یکی از شرکت‌های صنعتی است که برای نخستین بار به روش حراج آن هم به سرمایه‌گذاران واجد شرایط انجام می‌شود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)،مصطفی صفاری ، در مورد شیوه جدید عرضه‌های اولیه سهام شرکت‌ها عنوان کرد: این روش همان روال ثبت سفارشی است که همیشه در عرضه‌های اولیه بازارهای مالی دنیا انجام می‌شود.
 
به گفته وی در روش ثبت سفارش، قیمت آزاد است و هیچ محدودیتی وجود ندارد، بلکه سرمایه‌گذاران و صندوق‌ها با تجزیه و تحلیل شرکت، ارزش واقعی آن را محاسبه کرده و در عرضه اولیه مشارکت می‌کنند.
 
صفاری با اشاره به اینکه هلدینگ سیمانی غدیر اولین شرکتی است که با این روش جدید عرضه اولیه می‌شود، افزود: این هلدینگ از شرکت‌های مختلف و متنوعی تشکیل شده که با بررسی P/NAV (قیمت به ارزش خالص دارایی)  می‌توان ارزش آن را برآورد کرد.
 
این کارشناس بازار سرمایه با اشاره به اینکه بررسی P/NAV یک تحلیل رایج در تمامی بازارهای مالی دنیا برای شرکت‌های سرمایه‌گذاری و برآورد قیمت سهام آنهاست، اظهار کرد: در همه عرضه‌های اولیه بازارهای مالی دنیا هیچ قیمت مشخصی برای کف یا سقف و سهمیه‌بندی وجود ندارد.
 
وی با اشاره به اینکه برای اولین بار است که این روش در بازار سرمایه کشور ما اجرا می‌شود، ادامه داد: البته در قدم اول برای عرضه اولیه «سغدیر»، کف قیمتی نیز وجود دارد، اما اجرای چنین روش هایی موجب می‌شود، صف‌های خرید و فروش از بین برود و عرضه‌های اولیه با نقدشوندگی معاملات همراه باشند.
 
صفاری عدم وجود پدیده تخصیص و قیمت‌گذاری در عرضه های اولیه بازارهای مالی دنیا را مورد توجه قرار داد و گفت: در سایر بازارهای سهام، با روش حراج یا آکشن مانع ایجاد صف‌های سنگین خرید یا فروش در بازارها می‌شوند، همچنین هیچ تخصیصی وجود ندارد.
 
وی با تاکید بر اینکه در بازارهای مالی دنیا تمامی سرمایه‌گذاران حقیقی و حقوقی با بررسی P/NAV اقدام به برآورد قیمت کرده و در فرایند عرضه اولیه  مشارکت می‌کنند، گفت: عرضه‌های اولیه با این روش بسیار اتفاق خوبی است، اما بهتر است که در قدم‌های بعدی علاوه بر صندوق ها، سبدهای سرمایه‌گذاری و حتی سرمایه‌گذاران حقیقی نیز امکان مشارکت در این عرضه اولیه‌ها را داشته باشند.
 
 
 
 

خبرهای مرتبط:



» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *