RSS
امروز دوشنبه ، ۱۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
آخرین اخبار

چرا ناترازی تجاری در سال ۱۴۰۲ رکورد زد؟

چگونه ارزش پول خود را در برابر تورم حفظ کنیم؟

جزییات دریافت وام حرکت بانک رفاه

خریداران طلا توجه کنند

چرا میلیاردرها از مالیات بر عایدی سرمایه هراس دارند؟

افزایش ۲۰۰ میلیون دلاری دارایی‌های ارزی

شاخص رشد پول کاهش یافت

به مردم وام نمی‌دهید،پول‌ها را بین دولتی‌ها پخش می‌کنید

دیدار هیئت‌رئیسۀ کانون بازنشستگان بانک صادرات با مدیرعامل بیمه سرمد

روزگاه سیاه بازار سهام در سالگرد تاریک‌ترین روز!

ارزش سهام عدالت چقدر شد ؟

۵ دلیل بازگشت و افزایش دوباره قیمت ارزهای دیجیتال

بیمه پارسیان، سرمایه جدیدش را ثبت کرد

نوسان قیمت بیمه ملت ناشی از شرایط عرضه و تقاضا بوده است

جرایم رانندگی به اعتبارسنجی بانکی اضافه می‌شود

« استقرار حاکمیت شرکتی» برای پذیرش در فرابورس الزامی شد

سقف روزانه تراکنش‌های بانکی چقدر شد؟

کوچ سپرده‌ها به سمت سپرده‌های بلندمدت؛ چرا؟

سکه صعود می کند یا سقوط؟

یارانه این افراد حذف می‌شود

۷ قانون پس انداز پول نجات بخش

روزگار سپری شده اسکناس ایرانی

طلا ۳۰۰۰ دلار را می بیند؟

بازار سهام پشت سد نیما و مالیات

تورم یازدهم یا سیزدهم؟

تنبیه بانک‌های ضعیف

۱۳:۳۱ - ۱۴۰۰/۸/۳۰کد خبر: 329570
ایستانیوز: یک مقام آگاه در بانک مرکزی از افزایش نرخ سپرده قانونی ۵‌بانک به ۱۳‌درصد، به‌دلیل رعایت نکردن ضوابط ناظر بر کنترل مقدار دارایی‌های شبکه بانکی، خبر داد.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)، بانک مرکزی در اسفند‌ماه سال گذشته ضوابط ناظر بر کنترل مقداری از دارایی‌های شبکه بانکی را ابلاغ کرد که براساس آن سقف رشد ماهانه دارایی‌های بانک‌های تجاری و تخصصی دولتی به‌ترتیب 2و 2.5درصد تعیین شده است.
 
 به‌تازگی وزیر اقتصاد هم با انتشار کلیاتی از نقشه راه وزارتخانه‌اش قول داده که از طریق کنترل ترازنامه بانک‌ها، یکی از راه‌های ایجاد تورم را خواهد بست. اینکه افزایش نرخ سپرده قانونی بانک‌های ضعیف و حتی جریمه آنها تا چه اندازه کارگشا خواهد بود، هنوز نمی‌توان نظر قطعی داد اما مهم‌تر از دستور وزیر اقتصاد یا رئیس‌کل بانک مرکزی، این است که برنامه بانک‌های مورد تأیید بانک مرکزی برای تقویت ترازنامه بانک‌ها چیست؟ آیا این برنامه‌ها به شکلی شفاف اعلام خواهد شد؟
 
اثربخشی تصمیم سیاستگذار پولی برای سخت‌گرفتن بر دخل و خرج بانک‌ها وقتی قابل سنجش خواهد بود که همه بانک‌ها ملزم شوند گزارش عملکرد خود، ازجمله حساب سود و زیان و وضعیت مالی‌شان را، شفاف و در مقطع زمانی 3ماهه، 6ماهه، 9ماهه و یکساله منتشر کنند و تبعیضی هم در کار نباشد. در این صورت می‌توان دریافت که کدام بانک بر افزایش ضریب فزاینده نقدینگی می‌افزاید.
 
البته بانک مرکزی اگر بخواهد و مهم‌تر از آن اگر دولت و وزیر اقتصاد هم همراه شوند، راه برای حل بحران ناترازی بانک‌ها هموار خواهد شد و راه مطمئن اجرایی استانداردها و مقررات بین‌المللی به جای تکیه بر نامه‌ها و دستور‌هاست.
 
این راهی است که بانک‌های دنیا پیموده‌اند و به نظم درآورده شده‌اند و راه جدید ایجاد کردن و تکیه بر وعده‌ها بدون برنامه شفاف، تنها باعث لاپوشانی خواهد شد وگرنه اگر خبر افزایش نرخ سپرده قانونی 5بانک درست باشد، بهتر است بانک مرکزی شفاف آن را اعلام کند تا به نقل خبر از یک مقام آگاه نیازی نباشد.
 
از سوی دیگر نباید فراموش کرد تبدیل بخشی از دارایی‌های مشهود بانک‌ها ازجمله اموال و املاک آنها برای بهبود وضع ترازنامه و سرمایه‌شان، وقتی راهگشا خواهد بود که حرف بانکداران هم شنیده شود و سیاستگذار به ابلاغ بخشنامه اکتفا نکند.
 
درمان یک بیماری بدون اعتماد بیمار به مهارت پزشک، اگر هم ممکن باشد، پرهزینه خواهد بود. افزون بر این ریشه‌یابی علت واقعی ناترازی بانک‌ها و تأثیر سیاست‌های پولی و مالی بر وضع مالی آنها هم ضرورت دارد.
 
 
 



» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *