RSS
امروز چهارشنبه ، ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳
آخرین اخبار

برات سپامی به تأمین مالی کسب‌و‌کار‌ها کمک می‌کند

پرداخت عوارض آزادراهی دیگر شرط صدور بیمه‌نامه نیست

حضور اثربخش بانک رفاه کارگران در نمایشگاه ایران اکسپو

تقدیر نخبگان شاهد و ایثارگر از خدمات شرکت بیمه دی

جزئیات قانون جدید بانک مرکزی

پرداخت بدهی دولت به تامین اجتماعی در لایحه بودجه تصویب شد

آشِ شورِ دلار چند نرخی

استراتژی بهینه رشد تولید

تکرار تجربیات موفق تأمین مالی بانک صادرات ایران برای صنعت خودرو

شیوه بیمه خودرو تغییر می‌کند

انتقال ۲۰ درصد سهام باشگاه پرسپولیس به بانک ملت

درخشش نام بیمه البرز در دایره طلایی

کدام بانک ها دستور رئیسی را وتو کردند

قیمت دلار تا کجا تغییر می‌کند؟

نات کوین کی عرضه می‌شود و چطور بخریم؟

کار ویژه عجیب بانک های خصوصی!

کانون کارگزاران بورس آخرین هشدار درباره آثار مخرب بند "س" را به رئیس مجلس داد

چرخ اقتصاد و تولید کشور با دست‌های توانمند کارگران می‌چرخد

رشد ۴۲ درصدی درآمدهای بانک سینا از محل تسهیلات اعطایی

طرح آرام بام پارسیان برای آسودگی خیال ساکنین و مدیران ساختمان ها

معرفی محصولات بیمه سامان در نمایشگاه اکسپو

خبر خوش درباره گشایش‌های جدید ارزی

شرایط و روش دریافت وام بهین کارت ۲ سپه

کلیات لایحه بودجه تصویب ۱۴۰۳ شد

دلارهای نفتی زیر چرخ مونتاژی‌ها

خدمات و کشاورزی کمتر آسیب دیده اند

تحریم روند صعودی اشتغال در بخش صنعت را متوقف کرد

۱۲:۵۸ - ۱۴۰۰/۸/۲۹کد خبر: 329549
ایستانیوز:تحریم ها، اشتغال در بخش های صنعت و خدمات را کاهش داده است. اشتغال بخش صنعت بیشترین آسیب را نسبت به بخش های کشاورزی و خدمات از تحریم ثبت کرده است و روند صعودی تعداد شاغلان در گروه صنعت متوقف شده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)،تحریم سلاحی اقتصادی و مبارزه ای غیرنظامی است. ایده تحریم اقتصادی با هدف کاهش هزینه های نظامی کشورهای مسلط  و قدرت های بزرگ در جهان شکل گرفته است. این کشورها تلاش می کنند تجارت و سرمایه گذاری بین المللی را در کشوری محدود کنند و هدف آن ها وادار کردن تغییر سیاستی در این کشورهاست. کمیسیون حقوق بین الملل تحریم را اقدامی می داند که از سوی گروهی از دولت ها و یا در چارچوب یک سازمان بین الملل اعمال می شود.
 
تحریم ایران توسط غرب قدمتی طولانی در تاریخ معاصر دارد. نخستین تجربه غرب در ارتباط با تحریم ایران به دولت مصدق و سیاست او مبنی بر ملی شدن صنعت نفت باز می گردد. آمریکا و انگلستان در آن زمان درصدد برآمدند تا با استفاده از ابزار تحریم و فشار اقتصادی بر ایران، که تنها درآمدش منابع حاصل از فروش نفت بود، جریان ملی شدن نفت را مهار کنند.
 
 تجربه دوم، مربوط به سال 1357 و وقوع انقلاب در ایران است. پس از این سال، می توان تحریم های اعمال شده علیه ایران را به شش دوره تقسیم کرد که دوره نخست، تحریم های پس از گروگان گیری (1979-1981)، تحریم های دوره جنگ ایران و عراق (1981-1988)، تحریم های دوره بازسازی(1989-1992)، تحریم های دوره ریاست جمهوری کلینتون (1993-2001) و تحریم های پس از واقعه 11سپتامبر 2001 و پس از آن تحریم های پس از قطع نامه شورای امنیت است. پس از این می توان یک دوره دیگر را برای تحریم های بی سابقه غرب علیه ایران در نظر گرفت که از سال 1397 آغاز می شود.
 
درباره اثر تحریم ها بر بخش های مختلف اقتصاد کشورهای مورد تحریم، پژوهش های متفاوتی انجام شده است. یک پژوهش خارجی در سال 2019 نشان داد شاخص عملکرد محیطی در کشورهای  تحریم شده متاثر از تحریم کاهش یافته است. یک بررسی دیگر در سال 2016 اثر تحریم بر نابرابری درآمد در 68 کشور تحریم شده را بررسی کرد و به این نتیجه رسید که در کشورهای مورد تحریم، هزینه های زندگی افزایش یافته است و اثر تحریم های تجاری و مالی بر نابرابری درآمدی در این کشورها زیان بار است. هم چنین یک بررسی در ایران اثر تحریم ها بر رفاه مصرف کنندگان ایرانی را سنجیده است. این مطالعه نشان داد تحریم ها سطح رفاه مصرف کنندگان نهایی کالاها و خدمات را کاهش داده است. یک پژوهش دیگر در سال 1397، می گوید تحریم های شدید اثر قابل ملاحظه ای بر صادرات و واردات کالای تجاری ایران داشته است.
 
یک پژوهش دیگر اثر تحریم بر اشتغال و بیکاری در ایران را بررسی کرده است.  مرکز آمار و اطلاعات راهبردی وزارت کار می گوید سهم اشتغال در بخش صنعت به 33.6 درصد می رسد و بخش های کشاورزی و خدمات به ترتیب 18.9 و 47.5 درصد در اشتغال ایران نقش دارند. یافته های این پژوهش نشان می دهد تحریم ها، اشتغال در بخش های صنعت و خدمات را کاهش داده است. اشتغال بخش صنعت بیشترین آسیب را نسبت به بخش های کشاورزی و خدمات از تحریم ثبت کرده است و روند صعودی تعداد شاغلان در گروه صنعت متوقف شده است. تعداد شاغلان بخش کشاورزی به دلیل افزایش نرخ ارز و افزایش قیمت محصولات کشاورزی نسبت به سال های گذشته بیشتر شده است و  تحریم های اقتصادی بر اشتغال بخش خدمات به دلیل وابستگی کم به خارج از کشور اثر زیادی نداشته و تنها در بخش خدمات بین المللی مثل گردشگری دچار آسیب  شده است.
 
برای مطالعه بیشتر مقاله «برآورد تاثیر تحریم های اقتصادی بر اشتغال بخش های صنعت، کشاورزی و خدمات» را بخوانید. این مقاله در تابستان سال جاری در نشریه سیاستگذاری اقتصادی منتشر شده است.
 
 



» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *