RSS
امروز یکشنبه ، ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
آخرین اخبار

با تسهیل گری بیمه البرز، مسیر دریافت کارت سبز هموار شد

سازوکار اخذ مالیات بر عایدی سرمایه تعیین شد

تقدیر از بانک مسکن برای پرداخت تسهیلات ساخت

تولید ۲۹.۴ هزار میلیارد تومانی بیمه آسیا در سال ۱۴۰۲

جزئیات نحوه بررسی صلاحیت متقاضیان بلوک ۸۵ درصدی سرخابی‌ها

بازارگردانیِ الزامی در بورس و فرابورس لغو شد

ادعاهای ضدونقیض آقای رئیس!

شیوه بیمه خودرو تغییر می‌کند

بانک سینا جایزه خوش حسابی گرفت

ارزهای دیجیتالی که باید زیر نظر داشته باشید

سقف معافیت مالیاتی اشخاص غیرتجاری مشخص شد

روند صعودی رشد وسودآوری همچنان ادامه دارد

جزییات افزایش وام بازنشستگان و مبلغ اقساط

آمار جدید از فقر در کشور+ نمودار

شناسایی بالاترین نرخ سود در صندوق تداوم اطمینان تمدن

سمت وسوی آینده اقتصاد ایران

عوامل کاهنده قیمت دلار

بیمه مستمری باران با شاخص تورم رونمایی شد

روزهای درخشان بورس تکرار می‌شود؟

بیمه پارسیان آماده دستیابی به قله های موفقیت در سال جاری

بسته تأمین مالی غیر نقدی زنجیره تأمین بانک صادرات ایران در خدمت تولید است

رشد ۱۰۳ درصدی حق بیمه تولیدی بیمه ملت در فروردین ۱۴۰۳

برات الکترونیک بهترین روش تأمین مالی غیرنقدی است

دوراهی سخت دولت سیزدهم در بازار ارز

جهش نرخ ارز در راه است؟

دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان عنوان کرد

تمایل تولیدکنندگان سیمان، تداوم عرضه در بورس کالا است

۱۵:۷ - ۱۴۰۰/۵/۶کد خبر: 322594
ایستانیوز:عبدالرضا شیخان، دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان، دلیل افزایش قیمت این کالا را محدودیت تولید شده ناشی از قطعی برق دانست و بحث خروج سیمان از بورس کالا را انحرافی خواند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)،  کمبود سیمان و افزایش قیمت این کالا، چند هفته‌ای است که بازار مصالح ساختمانی را ملتهب کرده است. این وضعیت با ورود تدریجی شرکت‌های تولیدکننده سیمان به بورس کالا همزمان شده و دولتی‌ها، بورسی شدن شرکت‌های سیمانی را عامل این تنش در بازار دانسته‌اند؛ چنانکه در روزهای اخیر، محمد اسلامی، وزیر راه و شهرسازی مخالفت خود را با تغییر روش عرضه سیمان بر زبان آورد و آن را به منزله گروگان گرفتن مردم توسط افراد سودجو توصیف کرد.
 
او در این باره گفت: سیمان همواره یک بازار سنتی داشته که در سطح کشور تامین می‌شده است. وقتی وارد بورس ‌می‌شود یک نوع گروگان گرفتن مردم توسط عده‌ای است که بتوانند پولدار شوند و تحصیل مال کنند. دیروز هم این مساله را در دولت مطرح کردم و همه اعضای دولت با من هم‌نظر هستند که این کار نباید صورت می‌گرفت و باید همان روش قبلی باشد. ما هیچ زمانی در کشور مشکل سیمان نداشتیم. اما در یک ماه گذشته قیمت آن چهار برابر شده است. باید اجازه دهند همان فرآیند شبکه‌ای که وجود داشت و راحت سیمان را توزیع می‌کرد ادامه پیدا کند.
 
اما بر اساس آنچه دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان عنوان کرد، قطعی برق عامل کاهش تولید و عرضه و متعاقب‌ آن افزایش قیمت بوده است و تولیدکنندگان نسبت به تداوم عرضه سیمان در بورس کالا تمایل دارند.
 
عبدالرضا شیخان در گفت‌وگو با روابط عمومی اتاق تهران گفت: در حال حاضر به دلیل قطعی برق، سیمان به صورت محدود تولید شده و با همان محدودیت نیز توزیع می‌شود. همچنین بخشی از توزیع سیمان از طریق بورس کالا و بخشی نیز به صورت سنتی انجام می‌گیرد. امروز هم حدود 700 هزار تن عرضه جدید صورت خواهد گرفت و به نظر می‌رسد، تجربه کوتاه عرضه سیمان در بورس کالا نسبتاً موفق بوده است.
 
 او با بیان اینکه «بحث خروج سیمان از بورس کالا، بحثی انحرافی است» ادامه داد: عرضه سیمان در بورس کالا اقدام صحیحی بوده است. اما قطعی برق و اثرات آن بر تولید سبب شد که عده‌ای تصور کنند، بورس کالا عامل ایجاد این وضعیت بوده است. در صورتی این تلاطم در بازار ناشی از کمبود سیمان و کمبود سیمان از ناحیه قطعی برق رقم خورد. این دو مقوله باید از هم جدا شود. البته دولت نیز از طریق مذاکراتی که صورت گرفته، دریافته که بورس کالا تاثیری دراین وضعیت نداشته و بورس کالا، امکان عرضه سیمان به مصرف‌کنندگان واقعی را فراهم کرده‌است. البته جلسات همچنان ادامه دارد و تمایل تولیدکنندگان سیمان و برخی مقامات دولتی،‌ ادامه عرضه سیمان در بورس کالاست.
 
 او با اشاره به مزایای بهره‌گیری از بورس کالا برای عرضه سیمان گفت: خروج این کالا از حیطه قیمتگذاری دستوری مهم‌ترین مزیت بورس کالا برای تولیدکنندگان است؛ ضمن آنکه درآمد حاصل از فروش سیمان به واحدهای تولیدی بازگشته و صرف بازسازی و نوسازی این کارخانجات خواهد شد. اقدامی که واحدهای تولیدی به دلیل عدم دسترسی به منابع مالی قادر به انجام آن نبوده‌اند. حذف دلالی و ایجاد شفافیت نیز از دیگر مزایایی است که سازوکارهای بورس کالا در اختیار تولیدکنندگان قرار می‌دهد. تولیدکنندگان که به دلیل اعمال تحریم‌ها و افزایش سرسام‌آور هزینه‌ها تاکنون به سختی توانسته‌اند تولید خود را حفظ کنند.
 
به گفته دبیر انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان، از میان 77 واحد تولیدی سیمان در کشور، 48 واحد وارد بورس کالا شده و به تعبیری 62 درصد ظرفیت تولید سیمان در بورس‌کالا پذیرش شده است.
 
 شیخان با بیان اینکه بورس کالا امکان نظارت را نیز برای نهادهای نظارتی فراهم می‌کند، ادامه داد: به ما وعده داده شده بود که در زمان تعطیلی 6 روزه، برق واحدهای تولید سیمان به طور 100 درصد برقرار خواهد شد. اما این وعده تحقق پیدا نکرد. اکنون نیز گفته می‌شود برق این واحدها از روز پنجشنبه 7 مرداد ماه وصل ‌می‌شود. ما دیگر نمی‌توانیم روی این وعده‌ها حساب باز کنیم. اکنون برق مختصری به واحدها اختصاص داده‌‌اند و تولید در برخی واحدها به شکل محدود انجام می‌گیرد.

خبرهای مرتبط:



» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *