RSS
امروز جمعه ، ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
آخرین اخبار

ثبت نام وام مستاجران چگونه است؟

فروش بیشتر برای فروشندگان، بازگشت وجه برای خریداران از طریق "طرح ماندگار" بانک رفاه کارگران

پیام مدیرعامل بیمه تجارت‌نو به مناسبت سالروز تاسیس شرکت

امضاء تفاهم‌نامه همکاری بانک مسکن و بیمه مرکزی

معاملات بورس از مالیات بر عایدی سرمایه معاف شد

غافلگیرکننده؛ مدیریت پرسپولیس به شهرداری تهران رسید

تشریح برنامه راهبردی بیمه ایران

آیا تابستان ۱۴۰۳ با شوک تورمی آغاز می‌شود؟

طرح «زوج و فرد» حذف شد؟

سناریو‌های پیش‌روی مستاجران در سال ۱۴۰۳

قیمت‌ جهانی غذا در سال ۲۰۲۴ به پایین ترین حد می رسد

جهان ثروتمند ۵۰۰ میلیارد دلار «بدهی اخلاقی» به کشورهای فقیر دارد

فعلاً بازار سهام توان آغاز روند صعودی ندارد

روزگار سخت حقوق بگیران

این حساب ها تجاری محسوب می شود

یورو رکورد زد

پرویزیان از بانک پارسیان خداحافظی کرد/ جواد شکرخواه سرپرست شد

عرضه صکوک مرابحه ۲۰۰ میلیارد تومانی

فصل شگفت‌انگیز بیمه‌های مسئولیت بیمه پارسیان با تسهیلات و طرح‌های متنوع

دستور دادستانی لرستان درباره رفع توقیف وسایل نقلیه فاقد بیمه شخص ثالث

افزایش دوبرابری سقف تراکنش غیرحضوری در شبکه بانکی

آغاز پذیره‌نویسی چهارمین صندوق سرمایه‌گذاری املاک و مستغلات

تأخیر بانک مرکزی در تأمین ارز دارو محرز است

دهن‌کجی به اصول معماری از سوی بانک‌های تجارت و ملت

کم‌ اثرترین کار رئیس کل بانک مرکزی

دلیل تدوام ریزش بازار با وجود محدودیت دامنه نوسان چیست؟

۲۳:۴۷ - ۱۳۹۹/۱۲/۱۴کد خبر: 317940
ایستانیوز:این کارشناس بازار سرمایه گفت: یکی از این موضوعات وضعیت فعلی سیاسی کشور است که خیلی شفاف نیست و هر روز یک خبر جدید می‌آید و نرخ دلار هم همچنان تثبیت نشده است و مشخص نیست که قرار است پایین بیاید یا بالا برود و این در بازار باعث ترس می‌شود.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)،سعید کرداری کارشناس بازار سرمایه در واکنش به تدوام ریزش بازار با وجود محدودیت دامنه نوسان می‌گوید: وضعیت بنیادی بازار سرمایه تا حد زیادی خوب است و قیمت‌ها هم وضعیت مناسبی دارند. به خصوص در سهام‌های بنیادی مثل فلزات اساسی، پتروشیمی ها، شیمیایی ها. این‌ها به نظر سهم‌های بنیادی خوبی هستند که هم اکنون قیمت مناسبی دارند. اما این سوال پیش می‌آید که چرا با این وجود باز هم قیمت‌ها پایین می‌آید و ریزش داریم؟ این موضوع را از چند بعد می‌توان بررسی کرد.
 
او ریزش مجدد قیمت‌ها را اینگونه تشریح کرد: یکی از این موضوعات وضعیت فعلی سیاسی کشور است که خیلی شفاف نیست و هر روز یک خبر جدید می‌آید و نرخ دلار هم همچنان تثبیت نشده است و مشخص نیست که قرار است پایین بیاید یا بالا برود و این در بازار باعث ترس می‌شود.
 
کرداری ادامه داد که به طور کلی در بازار‌های مالی ترس مثل سم است و حتی اگر از لحاظ بنیادی بازار وضعیت خوبی داشته باشد به جهت وجود ترس امکان رشد بازار وجود ندارد.
 
این کارشناس بازار سرمایه تشریح می‌کند: مورد بعدی وضعیت نرخ بهره و سود سپرده‌های بانکی و نرخ اوراق است که با وجود شرایط این روز‌ها ثابت مانده است و حدود ۲۰، ۱۹ درصد است. این سود اکنون توسط بانک‌ها پرداخت می‌شود و شاید در آینده این اعداد بیشتر هم بشود. زیرا باتوجه به وضعیت نقدینگی بالا، بانک مرکزی فشار زیادی به بانک‌ها نمی‌آورد.
 
یکی از این موضوعات وضعیت فعلی سیاسی کشور است که خیلی شفاف نیست و هر روز یک خبر جدید می‌آید و نرخ دلار هم همچنان تثبیت نشده است و مشخص نیست که قرار است پایین بیاید یا بالا برود و این در بازار باعث ترس می‌شود
 
کرداری توضیح داد که این باعث می‌شود تا از جذابیت بازار سرمایه کاسته شود و درحال حاضر نرخ سود بانکی به عنوان یکی از اصلی‌ترین رقیب‌های بازار سرمایه است و نه تنها شرکت‌ها را با حاشیه سود‌های ۳۰،۴۰ درصد آنچنان انگیزه‌ای نمی‌دهد تا وام بگیرند و کار کنند و سودسازی کنند، بلکه سهم‌ها هم به طبع آن با P/E بالاتر از ۵ توجیهی برای حرکت ندارند و از همین رو می‌بینیم که بازار در همین رنج‌ها در نوسان است و سرمایه گذاران سهم‌های بالاتر از p/e ۷،۸ را برای سرمایه گذاری مناسب نمی‌بینند.
 
او گفت: تا زمانی که شرایط تغییر نکند بازار در همین محدوده یک میلیون و دویست هزار درجا میزند و شاید کمی بالا برود و دوباره با ریزش بیشتری کاهشی شو ...، اما در همین محدوده باقی خواهد ماند. اما به دلیل اینکه سهم‌ها ارزندگی دارند شاهد ریزش‌های خیلی زیاد نیز نخواهیم بود.
 
تحلیلگر بازار سهام درواکنش به اینکه آیا مداخلات دولتمردان و رفتار‌های حقوقی‌ها در شرایط فعلی موثر است؟ تاکید کرد: به هرحال هرگونه دخالتی که در اقتصاد یا بازار‌ها باشد به نفع سرمایه گذار تمام نمی‌شود. چرا که ضرر این تصمیمات گریبان سهام داران را می‌گیرد و موضوعی که وجود دارد این است که مداخلات در بازار هم می‌تواند به عنوان یکی از دلایل جانبی ریزش‌های بازار، اما از دلایل اصلی نیست.
 
حس می‌شود که بخش بیشتر رفتار حقوقی‌ها در این روز‌ها دستوری است وبه دلیل فروش اوراق دولت است که اجازه نمی‌دهند که قیمت‌ها از یک حدی بیشتر رشد داشته باشند و این باعث می‌شود تا سهام دار‌های خرد هم بترسند و فروشنده باشند
 
کرداری افزود: حس می‌شود که بخش بیشتر رفتار حقوقی‌ها در این روز‌ها دستوری است وبه دلیل فروش اوراق دولت است که اجازه نمی‌دهند که قیمت‌ها از یک حدی بیشتر رشد داشته باشند و این باعث می‌شود تا سهام دار‌های خرد هم بترسند و فروشنده باشند.
 
وی خاطرنشان کرد: تا زمانی که فروش اوراق دولتی داریم و فعلا قصد حمایت از بازار وجود ندارد باوجود درخواست برای رشد بیشتر قیمت ها، رشدی را شاهد نخواهیم بود و با این فشار فروش‌ها حقوقی‌ها تا آنجایی که می‌تواندد در منفی‌ها خریدارند و در بازار مثبت فروشنده هستند و اجازه نمی‌دهند تا قیمت‌ها از یک حدی بالاتر برود.
 
کرداری درانت‌ها یادآورشد که این فعلا شرایط کلان بازار و هدف دولت است و واقعا نه در بالا رفتن و نه در پایین آمدن بازار هیچ مدیریتی را مشاهده نکردیم و قسمت زیادی از این بی اعتمادی‌ها و هیجان شدید بدون تردید به علت رفتار‌های دولتی‌ها بوده است.
 
 
 

خبرهای مرتبط:



برچسب‌ها:بازارسرمایه
» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *