RSS
امروز شنبه ، ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
آخرین اخبار

ضرب الاجل یک هفته‌ای قالیباف به بانک مرکزی

روش جایگزینی موبایل با کارت بانکی اعلام شد

دو کارگزاری جدیدالتاسیس مجوز فعالیت دریافت کردند

ظرفیت تامین مالی از محل اوراق جدید برای بازار سرمایه

هشدار درباره نفت ۱۰۰ دلاری و تورم جهانی

نخستین برات الکترونیکی شبکه بانکی صادر شد

زمان بیست و یکمین جلسه حراج شمش طلا

پیش‌بینی جدید درباره قیمت طلا و سکه در بازار

ریال ایران بر لبه پرتگاه

شرایط دریافت سود سهام عدالت

جزئیات نقل و انتقال پول اعلام شد

بحران در کمین اقتصاد جهان

چاپ پول روی کاغذ بانک‌ها

ثبت نام وام مستاجران چگونه است؟

فروش بیشتر برای فروشندگان، بازگشت وجه برای خریداران از طریق "طرح ماندگار" بانک رفاه کارگران

پیام مدیرعامل بیمه تجارت‌نو به مناسبت سالروز تاسیس شرکت

امضاء تفاهم‌نامه همکاری بانک مسکن و بیمه مرکزی

معاملات بورس از مالیات بر عایدی سرمایه معاف شد

غافلگیرکننده؛ مدیریت پرسپولیس به شهرداری تهران رسید

تشریح برنامه راهبردی بیمه ایران

آیا تابستان ۱۴۰۳ با شوک تورمی آغاز می‌شود؟

طرح «زوج و فرد» حذف شد؟

سناریو‌های پیش‌روی مستاجران در سال ۱۴۰۳

قیمت‌ جهانی غذا در سال ۲۰۲۴ به پایین ترین حد می رسد

جهان ثروتمند ۵۰۰ میلیارد دلار «بدهی اخلاقی» به کشورهای فقیر دارد

نقش شرکت های خصولتی در بازگشت ارز نادیده گرفته شده است

رضی حاجی آقامیری، عضو هیئت نمایندگان اتاق تهران
۱۱:۵۶ - ۱۳۹۹/۴/۲۸کد خبر: 308777
ایستانیوز:شرکت های بزرگی که عمده ارز حاصل از صادرات را به کشور بازنگردانده اند، از شرکت های خصولتی اند که دولت هم در آن ها سهمی دارد.
هدف از بخشنامه جدید بازگشت ارز صادراتی، کنترل نرخ ارز و و تامین نیاز ارزی کشور است اما عملکرد دولت در این باره به نتیجه ای خلاف انتظار می رسد. بانک مرکزی به طور دائم قانون بازگشت ارز صادراتی را تغییر می دهد و به بی ثباتی در فضای اقتصاد کشور دامن می زند. علاوه بر این، تلاش می کند با تهدید و ارعاب به نتیجه مورد نظر برسد اما این مشی و منش در رفتار با صادرکنندگان به تحقق اهداف مورد نظر دولت آسیب می زند و چه بسا اگر مسئولان چنین رویه ای در پیش نمی گرفتند، به نتیجه بهتری می رسیدند. 
 
شرکت های بزرگی که عمده ارز حاصل از صادرات را به کشور بازنگردانده اند، از شرکت های خصولتی اند که دولت هم در آن ها سهمی دارد. عمده ارز حاصل از صادرات غیرنفتی مثل پتروشیمی ها و میعانات گازی دست این شرکت هاست و سهم ارز صادراتی بخش خصوصی واقعی ناچیز است. برای رویارویی با تخلفات شرکت های عمده خصولتی در بازگشت ارز صادراتی نیازی به التهاب فضای اقتصاد کشور نیست اما متاسفانه دولت با در پیش گرفتن این رویه، در عمل به مشوقی برای ترک فعالیت اقتصادی تبدیل شده است. کسانی که سال ها با صداقت در فضای کسب وکار کشور فعالیت کرده اند و از فعالان اقتصادی معتبر کشور به شمار می روند و سالانه با عمل به تعهدات خود به کمک اقتصاد کشور آمده اند، به دست کشیدن از فعالیت اقتصادی ترغیب می شوند. 
 
در فضای بی ثباتی ناشی از تغییر مداوم قوانین، چطور باید یک قرارداد صادراتی بست؟ چطور باید به فعالیت صادراتی ادامه دارد درحالیکه نمی دانیم بانک مرکزی در 24 ساعت آینده چه تصمیم تازه ای برای بازگشت ارز حاصل از صادرات می گیرد؟ بی ثباتی و عدم وفای دولت به عهد خود زمینه خروج صادرکنندگان بخش خصوصی واقعی از عرصه فعالیت اقتصادی را رقم می زند و در نهایت، مشتریان خارجی هم به دلیل بالا رفتن سطح ریسک فعالیت با طرف های ایرانی از همکاری با ایرانیان امتناع می کنند. دولت در تغییر قوانین مربوط به بازگشت ارز حاصل از صادرات چطور هزینه فایده کرده و قانون را عطف به ماسبق می کند؟ آسیب این تصمیم در مقایسه با منافع ارزی آن برای دولت بیشتر است و مهم ترین آسیب هم در این بین، بی اعتمادی هرچه بیشتر مردم به دولت و صحه گذاشتن بر بی ثباتی فضای اقتصادی است.

خبرهای مرتبط:



» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *