RSS
امروز یکشنبه ، ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
آخرین اخبار

جزییات افزایش وام بازنشستگان و مبلغ اقساط

آمار جدید از فقر در کشور+ نمودار

شناسایی بالاترین نرخ سود در صندوق تداوم اطمینان تمدن

سمت وسوی آینده اقتصاد ایران

عوامل کاهنده قیمت دلار

بیمه مستمری باران با شاخص تورم رونمایی شد

روزهای درخشان بورس تکرار می‌شود؟

بیمه پارسیان آماده دستیابی به قله های موفقیت در سال جاری

بسته تأمین مالی غیر نقدی زنجیره تأمین بانک صادرات ایران در خدمت تولید است

رشد ۱۰۳ درصدی حق بیمه تولیدی بیمه ملت در فروردین ۱۴۰۳

برات الکترونیک بهترین روش تأمین مالی غیرنقدی است

دوراهی سخت دولت سیزدهم در بازار ارز

جهش نرخ ارز در راه است؟

کدام بانک ها بیشترین سود را داشتند

شیبا اینو و دوج کوین در حال سقوط!

بانک های متخلف چگونه منحل می شوند؟

حساب‌ بانکی که مشمول مالیات می‌شود

زمان و مبلغ واریز سود سهام عدالت مرحله سوم

مبلغ وام ازدواج براساس سن اعلام شد

پیش بینی تحلیلگر وال استریت از قیمت طلا

افشای ارزبگیران بزرگ

از جیب حقوق بگیران سرقت می‌کنند‌

وام خواری شرکت های کاغذی بانک ها

رشد ۶۴ درصدی منابع بانک سینا در دو سال گذشته

سفته الکترونیکی بانک کشاورزی، نسل جدید خدمات بانکی

دلایل برنگشتن ارز حاصل از صادرات

۱۱:۳۲ - ۱۳۹۹/۴/۳کد خبر: 307757
ایستانیوز:رئیس کنفدراسیون صادرات ایران با انتقاد از عملکرد دیرهنگام بانک مرکزی در مورد عدم بازگشت ارز حاصل از صادرات توسط ۲۵۰ صادرکننده، گفت: ۴ دلیل و مشکل عمده برای عدم بازگشت ارز حاصل از صادرات وجود داشته است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)، محمد لاهوتی در برنامه گفت‌وگوی ویژه خبری گفت: از مورخ 97.1.22 صادرکنندگان مکلف به برگشت ارز حاصل از صادرات به چرخه اقتصاد کشور شده‌اند و اگرچه در ابتدا مشکلاتی وجود داشت اما با حل این مشکلات در کمیته ارزی، تقریبا بانک مرکزی تا اواسط سال 98 از بازگشت ارز حاصل از صادرات ابراز رضایت داشت. 
 
رئیس کنفدراسیون صادرات ایران با تاکید بر اینکه تمام صادرکنندگان با توجه به تعهدی که در گمرک می‌دهند مکلف به بازگشت ارز حاصل از صادرات هستند، افزود: اما به دلایل مختلف از جمله مشکلات صادرکنندگان در عراق و افغانستان امکان بروز برخی برخی سوء استفاده‌ها وجود دارد. 
 
وی در ادامه با اشاره به مشکلات صادرکنندگان در عراق و افغانستان بیان داشت: به دلایل ناکارآمدی سیستم بانکی،  در این دو کشور عملا امکان نقل و انتقال ارز در سامانه نیما وجود ندارد و استفاده از صرافی‌ها در نقل و انتقال ارز نیز برای صادرکنندگان هزینه‌بر است. 
 
لاهوتی به سایر دلایل در مورد عدم بازگشت ارز حاصل از صادرات اشاره کرد و  افزود: بخشی از ارزی که به کشور بازنگشته مربوط به کالاهای ورود موقتی است که قبل از مورخ 91.1.22 تحت عنوان ورود موقت به کشور وارد شده اما از آنجا که هنوز از سوی بانک مرکزی تعیین تکلیف نشده، به عنوان بدهی ارزی لحاظ می‌شود. 
 
وی افزود: برخی صادرکنندگان و واحدهای تولیدی نیز کالاهای صادراتی‌ آنها مرجوع شده است اما کماکان این افراد به عنوان بدهکار ارزی مطرح هستند. 
 
رئیس کنفدراسیون صادرات ایران بیان داشت: از دلایل  دیگر عدم بازگشت ارز حاصل از صادرات می‌توان به کارت‌های بازرگانی فیک و اجاره‌ای اشاره کرد که توسط این کارت‌ها کالا صادر می‌شود اما استفاده کنندگان از این کارت‌ها وجود خارجی ندارند و عملا ارزی توسط این افراد به کشور بازگردانده نمی‌شود. 
 
لاهوتی با تاکید بر اینکه اشکال اساسی در صدور کارت‌های بازرگانی است، بیان داشت: ما قدرت نظارتی نداریم ضمن اینکه تخلفات پس از صدور کارت بازرگانی اتفاق می‌افتد و لذا باید از روش‌هایی را پیش گرفت که پیش از وقوع تخلف از آن جلوگیری کرد. 
 
وی با بیان اینکه دارندگان کارت‌های بازرگانی هر کالایی را می‌توانند وارد و یا صادرکنند گفت: کارت‌های بازرگانی باید تخصصی باشد و عضویت در تشکل‌ها می‌تواند به عنوان راستی آزمایی و تعیین اهلیت تولید‌کننده و یا صادرکننده موثر باشد. 
 
لاهوتی افزود: در یک سال و نیم گذشته حدود 7 هزار کارت بازرگانی صادر شده که مبالغ هنگفتی صادرات اجام داده‌اند در حالی که برای جلوگیری از تخلفات باید این کارت‌ها دارای محدودیت‌هایی برای صادرات باشند و قبلا اتاق بازرگانی پیشنهاد داده بود که برای صادرات کارت اولی‌ها سقف تعیین شود. 
 
رئیس کنفدراسیون صادرات ایران گفت: چرا پس از یکسال و نیم اعلام می‌شود 250 نفر 6.8 میلیارد یورو تخلف کرده‌اند در حالی که باید زودتر با آن‌ها برخورد می‌شد؟
 
وی بیان داشت: قیمت ارز نیمایی دست صادرکننده است اما خریداری برای آن وجود ندارد به این دلیل که صادرکنندگان بزرگ با نرخ‌های بسیار پایین ارز خود را در سامانه عرضه می‌کنند. 

خبرهای مرتبط:



» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *