RSS
امروز جمعه ، ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
آخرین اخبار

چاپ پول روی کاغذ بانک‌ها

ثبت نام وام مستاجران چگونه است؟

فروش بیشتر برای فروشندگان، بازگشت وجه برای خریداران از طریق "طرح ماندگار" بانک رفاه کارگران

پیام مدیرعامل بیمه تجارت‌نو به مناسبت سالروز تاسیس شرکت

امضاء تفاهم‌نامه همکاری بانک مسکن و بیمه مرکزی

معاملات بورس از مالیات بر عایدی سرمایه معاف شد

غافلگیرکننده؛ مدیریت پرسپولیس به شهرداری تهران رسید

تشریح برنامه راهبردی بیمه ایران

آیا تابستان ۱۴۰۳ با شوک تورمی آغاز می‌شود؟

طرح «زوج و فرد» حذف شد؟

سناریو‌های پیش‌روی مستاجران در سال ۱۴۰۳

قیمت‌ جهانی غذا در سال ۲۰۲۴ به پایین ترین حد می رسد

جهان ثروتمند ۵۰۰ میلیارد دلار «بدهی اخلاقی» به کشورهای فقیر دارد

فعلاً بازار سهام توان آغاز روند صعودی ندارد

روزگار سخت حقوق بگیران

این حساب ها تجاری محسوب می شود

یورو رکورد زد

پرویزیان از بانک پارسیان خداحافظی کرد/ جواد شکرخواه سرپرست شد

عرضه صکوک مرابحه ۲۰۰ میلیارد تومانی

فصل شگفت‌انگیز بیمه‌های مسئولیت بیمه پارسیان با تسهیلات و طرح‌های متنوع

دستور دادستانی لرستان درباره رفع توقیف وسایل نقلیه فاقد بیمه شخص ثالث

افزایش دوبرابری سقف تراکنش غیرحضوری در شبکه بانکی

آغاز پذیره‌نویسی چهارمین صندوق سرمایه‌گذاری املاک و مستغلات

تأخیر بانک مرکزی در تأمین ارز دارو محرز است

دهن‌کجی به اصول معماری از سوی بانک‌های تجارت و ملت

طی یک گزارش آماری بررسی شد؛

نرخ تورم: چشم‌انداز تداوم روند نزولی

۱۱:۴۹ - ۱۳۹۸/۸/۲۱کد خبر: 292859
ایستانیوز:گزارش مرکز آمار ایران از تورم شهریور نشان می‌دهد که نرخ تورم نقطه به نقطه برای چهارمین ماه متوالی کاهش یافته است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز) ، نرخ تورم نقطه‌ به نقطه شهریورماه معادل ۳۵ درصد بوده که در مقایسه با نرخ  ۵۲.۱ درصد در اردیبهشت‌ماه، کاهش محسوسی را نشان می‌دهد. نرخ تورم ۳۵ درصدی شهریورماه، کمترین نرخ در یک سال اخیر بوده است. تداوم این روند می‌تواند به تثبیت بیشتر فضای اقتصاد کلان منجر شده و با کاهش نااطمینانی، خروج از رکود را تسریع بخشد.
 
بیشترین نرخ تورم ماهانه کالاها در شهریورماه مربوط به گروه چای، قهوه و آبمیوه (۵.۱ درصد) بوده که به نظر می‌رسد علت اصلی آن حذف نرخ ارز ۴۲۰۰ تومانی برای واردات چای بوده است. در مقابل کمترین نرخ تورم ماهانه نیز متعلق به گروه میوه و خشکبار بوده که با توجه به فصل برداشت بسیاری از محصولات، منطقی به نظر می‌رسد.

 

بررسی اجزاء شاخص قیمت کالاها و خدمات مصرف‌کننده نشان می‌دهد که طی شهریورماه (مشابه ماه‌های اخیر)، نرخ تورم ماهانه کالاها منفی بوده و در مقابل تورم خدمات مثبت بوده است. همین مساله سبب شده تا نرخ تورم نقطه به نقطه در تمام گروه‌های کالایی (شامل بادوام، کم‌دوام و بی‌دوام) روند نزولی خود را ادامه دهد و در شهریورماه نوعی همگرایی بین هر سه گروه در محدوده ۴۰ تا ۵۰ درصد ایجاد شود. نکته قابل ذکر در این میان، کاهش شدید نرخ تورم کالاهای بادوام از محدوده ۱۲۰ درصد در اردیبهشت‌ماه به حدود ۴۰ درصد در شهریورماه است. به نظر می‌رسد ایجاد ثبات در بازار ارز و کاهش حدود ۲۰ درصدی نرخ ارز در نیمه اول سال، از اصلی‌ترین علل این امر بوده است. با توجه به این موارد و با در نظر گرفتن ثبات نسبی ایجادشده در بازار ارز، انتظار کاهش تورم نقطه به نقطه (با روند آرام‌تر) در ماه‌های آینده وجود دارد اما باید توجه داشت که نوسانات دوباره بازار ارز می‌تواند مجددا شرایط تورم را معکوس کند.

از دیگر نکات قابل ملاحظه در مورد اجزاء شاخص قیمت، رشد پیوسته شاخص اجاره در شش ماه اخیر است. محاسبه نسبت شاخص اجاره به شاخص کل کالاها و خدمات نشان می‌دهد که روند افزایش قیمت اجاره در ماه‌های اخیر سریع‌تر از مجموع قیمت‌ها بوده است. با توجه به آنکه این مولفه، سهمی حدود یک-سوم در سبد کالاها و خدمات مصرفی خانوار دارد و با توجه به آنکه قراردادهای اجاره غالبا دوازده‌ماهه هستند، انتظار می‌رود اجاره‌بها، سهم زیاد در کند نمودن آهنگ نزولی تورم در ماه‌های آتی ایفا کند.

در مورد نرخ تورم نیمه دوم سال ۱۳۹۸ نیز می‌توان براساس سناریوی خوشبینانه (میانگین نرخ تورم شش ماه گذشته)، سناریوی محتمل (میانگین نرخ تورم دوازده ماه گذشته) و سناریوی بدبینانه (میانگین نرخ تورم سال ۹۷) به ترتیب انتظار ثبت ارقام ۲۴ درصد، ۲۸ درصد و ۳۲ درصد را برای نرخ تورم نقطه به نقطه در پایان اسفندماه انتظار داشت.

 


خبرهای مرتبط:



برچسب‌ها:نرخ تورم
» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *