RSS
امروز یکشنبه ، ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
آخرین اخبار

سازوکار اخذ مالیات بر عایدی سرمایه تعیین شد

تقدیر از بانک مسکن برای پرداخت تسهیلات ساخت

تولید ۲۹.۴ هزار میلیارد تومانی بیمه آسیا در سال ۱۴۰۲

جزئیات نحوه بررسی صلاحیت متقاضیان بلوک ۸۵ درصدی سرخابی‌ها

بازارگردانیِ الزامی در بورس و فرابورس لغو شد

ادعاهای ضدونقیض آقای رئیس!

شیوه بیمه خودرو تغییر می‌کند

بانک سینا جایزه خوش حسابی گرفت

ارزهای دیجیتالی که باید زیر نظر داشته باشید

سقف معافیت مالیاتی اشخاص غیرتجاری مشخص شد

روند صعودی رشد وسودآوری همچنان ادامه دارد

جزییات افزایش وام بازنشستگان و مبلغ اقساط

آمار جدید از فقر در کشور+ نمودار

شناسایی بالاترین نرخ سود در صندوق تداوم اطمینان تمدن

سمت وسوی آینده اقتصاد ایران

عوامل کاهنده قیمت دلار

بیمه مستمری باران با شاخص تورم رونمایی شد

روزهای درخشان بورس تکرار می‌شود؟

بیمه پارسیان آماده دستیابی به قله های موفقیت در سال جاری

بسته تأمین مالی غیر نقدی زنجیره تأمین بانک صادرات ایران در خدمت تولید است

رشد ۱۰۳ درصدی حق بیمه تولیدی بیمه ملت در فروردین ۱۴۰۳

برات الکترونیک بهترین روش تأمین مالی غیرنقدی است

دوراهی سخت دولت سیزدهم در بازار ارز

جهش نرخ ارز در راه است؟

کدام بانک ها بیشترین سود را داشتند

چرا نفت ارزان شد؟

رضا پدیدار، عضو هیئت نمایندگان اتاق تهران
۱۶:۵ - ۱۳۹۸/۳/۱۱کد خبر: 278370
ایستانیوز:مجموع عرضه از سوی شرکت های تولیدکننده ۹۴.۳ میلیون بشکه در روز و مجموع تقاضا ۱۰۰.۲ میلیون بشکه در روز است. تفاوت این و گویای این است که تقاضای نفت شش میلیون بشکه از عرضه بیشتر است و همین مسئله به رشد قیمت ها دامن می زند اما در این مقطع تلاش بعضی کشورهای بزرگ مصرف کننده برای جلوگیری از افزایش قیمت به کاهش قیمت نفت منجر شده است.
دلیل اصلی کاهش قیمت استفاده کشورهای بزرگ مصرف کننده از ذخایر جاری و ذخایر استراتژیک بود. این کاهش قیمت در حالی رخ داد که عرضه نفت خام در جهان افزایش نیافته بود و کشورهای اوپکی و غیراوپکی در آخرین اجلاسی که در پایان ماه جون برگزار شد، بر کاهش تولید براساس سهمیه بندی اصرار کردند.
 
به طور معمول در سال چندبار پیک قیمت نفت تجربه می شود که یکبار آن در تابستان رخ می دهد. با افزایش سفر در نیم کره شمالی تقاضای جدیدی وارد بازار شده و همین قیمت ها را افزایش می دهد اما کانون کشورهای مصرف کننده با استفاده از ذخایر استراتژی خود تقاضای خرید را کاهش داده اند درحالیکه طی دو هفته گذشته عرضه هم رشد نکرده است.
 
برای درک بهتر وضعیت بازار نفت باید جغرافیای عرضه و تقاضای نفت خام در جهان در سال 2019 را ترسیم کرد. در حال حاضر کشورهای خاورمیانه 30.9 میلیون بشکه در روز نفت عرضه می کنند. این میزان در آمریکای شمالی 22.8 میلیون بشکه، در روسیه 14.6 میلیون بشکه، در آفریقا 8.4 میلیون بشکه، در آسیا، 7.5 میلیون بشکه، در آمریکا جنوب 6.6 میلیون بشکه و در اروپا جمعا 3.5 میلیون بشکه در روز است.
 
از سوی دیگر باید براساس آخرین اطلاعات از جغرافیایی تقاضای نفت خام در جهان در سال 2019، تقاضای طلای سیاه در سال جاری میلادی در آسیا 35.4 میلیون بشکه در روز، در آمریکای شمالی 24.9 میلیون بشکه در روز، در اروپا، 15.2 میلیون بشکه، در خاورمیانه 8.6 میلیون بشکه، آمریکای جنوبی 7 میلیون بشکه، روسیه، 5 و آفریقا 4.1 میلیون بشکه در روز است.
 
مجموع عرضه از سوی شرکت های تولیدکننده 94.3 میلیون بشکه در روز و مجموع تقاضا 100.2 میلیون بشکه در روز است. تفاوت این و گویای این است که تقاضای نفت شش میلیون بشکه از عرضه بیشتر است و همین مسئله به رشد قیمت ها دامن می زند اما در این مقطع تلاش بعضی کشورهای بزرگ مصرف کننده برای جلوگیری از افزایش قیمت به کاهش قیمت نفت منجر شده است. این کشورها در واقع از ذخایر تجاری که حمل از مبدا به مقدص است استفاده می کنند. از سوی دیگر پیشنهاد رییس جمهور آمریکا برای میانجیگری ژاپن در مورد ایران به آرامش نسبی و کاهش تنش در مبادلات نفت خام در خلیج فارس اجامیده و این ضریب اطمینان از تداوم عرضه منظم نفت در آینده میزان تقاضا را کاهش داده است.



برچسب‌ها:قیمت نفت
» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *