RSS
امروز پنج شنبه ، ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳
آخرین اخبار

برگزاری نشست تحلیلی صنعت فولاد با محوریت فولاد ارفع

پرداخت بیش از ۲۲۷ میلیارد ریال وام قرض الحسنه ازدواج و فرزندآوری

قیمت بیت کوین کجا به کف می‌رسد؟

بانک سپه ۹۹ ساله شد

مردم کدام استان ها بیشترین شاخص فلاکت را دارند؟

پشت سر سکه دولتی چه می‌گویند؟

جدیدترین تمهیدات بانک صادرات برای پشتیبانی از دانش‌بنیان‌ها

بانک شهر عضو متولی ریال دیجیتال شد

چک‌های ۱ میلیارد ریالی به دست برندگان وین‌کارت رسید

تبریک مدیرعامل بانک سپه به مناسبت «روز معلم»

دلایل بازنگری مصوبه جدید بازارگردانی تشریح شد

جمعیت خانه‌ندار‌ها

علی ابدالی سرپرست بانک سینا شد

رفتار مشکوک بانک مرکزی و صدای دیوان محاسبات

پیشرفت جامعه در گرو نظام آموزشی پویا و معلمان فرهیخته و متعهد است

آیین تجلیل از بازنشستگان بیمه آسیا برگزار شد

بانک مرکزی شرط صدور چک را اعلام کرد

برات سپامی به تأمین مالی کسب‌و‌کار‌ها کمک می‌کند

پرداخت عوارض آزادراهی دیگر شرط صدور بیمه‌نامه نیست

حضور اثربخش بانک رفاه کارگران در نمایشگاه ایران اکسپو

تقدیر نخبگان شاهد و ایثارگر از خدمات شرکت بیمه دی

جزئیات قانون جدید بانک مرکزی

پرداخت بدهی دولت به تامین اجتماعی در لایحه بودجه تصویب شد

آشِ شورِ دلار چند نرخی

استراتژی بهینه رشد تولید

شاپور محمدی وعده داد:

کاهش هزینه تامین مالی تا جای ممکن

۹:۲۹ - ۱۳۹۷/۱۲/۴کد خبر: 271553
ایستانیوز: شاپور محمدی، رئیس سازمان بورس و اوراق بهادار در حاشیه برگزاری «دومین همایش تامین مالی» با اشاره به لزوم محوریت بازار سرمایه در تامین مالی پروژه‌های بزرگ، به ستاد خبری دومین همایش تامین مالی می‌گوید که «خوشبختانه بازار سرمایه در سال‌های اخیر توانسته که در انواع اوراق اجاره همانند اجاره هواپیما، اجاره لوکوموتیو و واگن‌های قطار و نیز در حوزه‌های تولیدی بخش پتروشیمی و نفت فعال شود و کمک بسزایی به تامین مالی کشور کند.»
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)، وی در بخش دیگری از این گفت‌وگو به انتقادات ناشران در خصوص موانع پیش روی آنها در استفاده از ظرفیت‌های بازار سرمایه برای تامین مالی پروژه‌ها پاسخ داد و گفت: « ما تمامی انتقادات را بررسی می‌کنیم؛ در عین حال هزینه ارکان را تا جایی که ممکن است، کاهش می‌دهیم و در مجموع با نظام پولی کشور همراه خواهیم بود تا بتوانیم نرخ تامین مالی را کاهش دهیم.» مشروح این گفت‌وگو را در ادامه دنبال کنید:
 
 •نقش بازار سرمایه در تامین مالی پروژه‌های بزرگ چیست؟
 
شاید بهتر باشد که بگویم، باید محوریت تامین مالی بلند مدت پروژه‌های بزرگ در کشور، بازار سرمایه باشد. در عین حال بازار پول باید در تامین مالی کوتاه مدت برای خانوارها و بنگاه‌های کوچک متمرکز شود. خوشبختانه بازار سرمایه در سال‌های اخیر توانسته که در انواع اوراق اجاره همانند اجاره هواپیما، اجاره لوکوموتیو و واگن‌های قطار و نیز در حوزه‌های تولیدی بخش پتروشیمی و نفت فعال شود و کمک بسزایی به تامین مالی کشور کند. در همین راستا بخش خصوصی و شرکت‌های تولیدی عموما از این ظرفیت استفاده می‌کنند. سازمان بورس هم تلاش خود را بر تنوع بخشی بر این ابزار قرارداده است؛ ابزارهایی که هم اکنون امکان استفاده برای آنها وجود دارد، تقریبا همه ابزارهای مالی– اسلامی را در بر می‌گیرد. اوراق اجاره، اوراق منفعت، اوراق جعاله، اوراق وکالت، اوراق مشارکت و… در دسته انواع اوراق مالی –اسلامی قرار می‌گیرند. یکی از اقدامات خوبی که در خصوص انواع اوراق مالی – اسلامی انجام شده، ترکیب آنها با اختیار خرید و اختیار فروش و ابزارهای مالی کلاسیک است که در دنیا استفاده می‌شود که از نظر کمیته فقهی سازمان بورس نیز تائید شده‌ و امکان استفاده از آنها وجود دارد. تقریبا می‌توان گفت که سازمان بورس با کمک کمیته فقهی، توانسته‌ایم همه ابزارهای مالی – اسلامی که در دنیا مورد استفاده قرار می‌گیرند را راه‌اندازی و مورد استفاده قرار دهیم. در حوزه ابزارهای مرسوم در دنیا، آتی سبد سهام، آتی تک سهم، اختیار خرید و اختیار فروش، سهام و اسناد خزانه اسلامی را در کنار ابزارهای مالی – اسلامی در بازار سرمایه داریم. در نتیجه ما اوراق مربوط به وارانت و فروش استقراضی را هم که نهایی کنیم، می‌توانیم بگوییم که ابزارهای بازار سرمایه ایران تقریبا تکمیل است.
 
•با توجه به تمامی ظرفیت‌هایی که عنوان کردید، چرا تا به امروز این ابزارهای تامین مالی با اقبال چندانی در اقتصاد ما مواجه نشده است؟
 
قواعد بازار سرمایه به لحاظ کنترل ریسک، قواعد جامعی است؛ طبیعتا بعضی از شرکت‌ها برای اینکه بتوانند قواعد و مقرراتی را که سازمان بورس و قانون بازار اوراق بهادار مشخص کرده، بپذیرند، باید تغییراتی را در ساختار صورت‌های مالی خود اعمال کنند. شفافیت اولین اصل در بازار سرمایه بوده و منصفانه بودن معاملات به عنوان یکی از مهمترین اصول است که باید مورد توجه اهالی بازار سرمایه باشد. طبیعی است که برای برخی از شرکت‌ها که میزان شفافیت‌شان نیاز به تعدیل‌ دارد که بتوانند شرایط ورود به بازار را احراز کنند، ممکن است که در ابتدای امر برای آنها دشوار باشد، البته استقبال هم تاکنون خوب بوده و تامین مالی بخش خصوصی از بازار سرمایه با رشد بسیار مناسبی همراه بوده است. اما به دلیل تکالیف قانونی که در قوانین بودجه سالانه مشخص می‌شود، طبیعتا دولت هم سهم عمده‌ای از تامین مالی را به خود اختصاص داده که برنامه‌ریزی‌های بازار سرمایه در این راستا است که بخش خصوصی قادر باشد بیشتر از گذشته در این فضا وارد شود تا نیاز دولت هم به بازار سرمایه کمتر شود. هنگامی که بخش خصوصی به صورت مستقیم اقدام به تامین مالی می‌کند، نیاز دولت به تامین مالی از بازار سرمایه باید تعدیل شود. امیدواریم که با جهت‌گیری‌های صورت گرفته، در آینده شاهد افزایش سریع سهم تامین مالی بازار سرمایه از کل تامین مالی کشور باشیم.
 
•با توجه به مواردی که عنوان شد، شرکت‌ها و ناشران از روند دستیابی و نرخ تامین مالی از طریق بازار سرمایه گلایه دارند. چه راهکاری برای تسهیل فرآیند تامین مالی ناشران از بازار سرمایه اندیشیده‌اید؟
 
ما تمامی انتقادات را بررسی می‌کنیم؛ در عین حال هزینه ارکان را تا جایی که ممکن است، کاهش می‌دهیم و در مجموع با نظام پولی کشور همراه خواهیم بود تا بتوانیم نرخ تامین مالی را کاهش دهیم.کاهش نرخ تامین مالی حرکتی است که باید به صورت همزمان بین بازار پول، بازار سرمایه و بازار بیمه کشور رخ دهد. ما نیز برای کاهش نرخ تامین مالی در کشور آمادگی داریم، اما فرصت‌های رقیبی همچون احتکار کالا و خرید و فروش طلا و ارز که برخی از مواقع در خارج از این سه بازار ایجاد می‌شود، باید کنترل شود تا بازارها قادر به کاهش نرخ تامین مالی در کشور باشند.
 

خبرهای مرتبط:



برچسب‌ها:تامین مالی
» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *