RSS
امروز جمعه ، ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
آخرین اخبار

ضرب الاجل یک هفته‌ای قالیباف به بانک مرکزی

روش جایگزینی موبایل با کارت بانکی اعلام شد

دو کارگزاری جدیدالتاسیس مجوز فعالیت دریافت کردند

ظرفیت تامین مالی از محل اوراق جدید برای بازار سرمایه

هشدار درباره نفت ۱۰۰ دلاری و تورم جهانی

نخستین برات الکترونیکی شبکه بانکی صادر شد

زمان بیست و یکمین جلسه حراج شمش طلا

پیش‌بینی جدید درباره قیمت طلا و سکه در بازار

ریال ایران بر لبه پرتگاه

شرایط دریافت سود سهام عدالت

جزئیات نقل و انتقال پول اعلام شد

بحران در کمین اقتصاد جهان

چاپ پول روی کاغذ بانک‌ها

ثبت نام وام مستاجران چگونه است؟

فروش بیشتر برای فروشندگان، بازگشت وجه برای خریداران از طریق "طرح ماندگار" بانک رفاه کارگران

پیام مدیرعامل بیمه تجارت‌نو به مناسبت سالروز تاسیس شرکت

امضاء تفاهم‌نامه همکاری بانک مسکن و بیمه مرکزی

معاملات بورس از مالیات بر عایدی سرمایه معاف شد

غافلگیرکننده؛ مدیریت پرسپولیس به شهرداری تهران رسید

تشریح برنامه راهبردی بیمه ایران

آیا تابستان ۱۴۰۳ با شوک تورمی آغاز می‌شود؟

طرح «زوج و فرد» حذف شد؟

سناریو‌های پیش‌روی مستاجران در سال ۱۴۰۳

قیمت‌ جهانی غذا در سال ۲۰۲۴ به پایین ترین حد می رسد

جهان ثروتمند ۵۰۰ میلیارد دلار «بدهی اخلاقی» به کشورهای فقیر دارد

بانک مهر ایران حامی اشتغال پایدار روستاییان:

پرداخت وام ارزان قیمت برای نوسازی مسکن روستاییان توسط بانک قرض الحسنه مهر ایران

۹:۱۶ - ۱۳۹۷/۱۱/۱۵کد خبر: 270842
ایستانیوز:بانک قرض الحسنه مهر ایران در راستای ایجاد رونق و اقتصاد پویا در روستاها، اقدام به اجرای فعالیت های جهادگونه کرده است. در این راه، بانک با بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و بنیاد برکت که وابسته به ستاد اجرایی فرمان امام (ره) است به منظور حمایت از تولید داخلی و اجرای سیاست های اقتصاد مقاومتی تفاهم نامه هایی را منعقد کرده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)، در فاز اول بانک قرض الحسنه مهر ایران در تفاهم نامه با بنیاد مسکن انقلاب اسلامی نسبت به تامین مسکن روستایی و بازسازی بافت های فرسوده برای روستاییانی که تاکنون از امکانات این بنیاد استفاده نکرده اند اقدام کرده است.
 
تاکنون بیش از ۷ هزار و ۸۰۰ خانواده روستایی از تسهیلات قرض الحسنه بانک برای احداث و نوسازی خانه های خود استفاده کرده اند و با معرفی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی به شعب این بانک بالغ بر ۴۰۵ میلیارد ریال وام ارزان قیمت با کارمزد ۳ تا ۴ درصد به متقاضیان دارای شرایط پرداخت شده است.
 
در فاز دوم با انعقاد تفاهم نامه با بنیاد برکت وابسته به ستاد اجرایی فرمان امام (ره)، بانک قرض الحسنه مهر ایران برای رونق اقتصادی و ایجاد اشتغال اقدام کرده است. مبلغ این تفاهم نامه تا ۱۵۰۰ میلیارد ریال قابلیت هم افزایی دارد که بر اساس آن قرار است تسهیلات قرض الحسنه تا سقف ۴۰۰ میلیون ریال با کارمزد ۳ تا ۴ درصد در اختیار روستاییان قرار بگیرد. زمینه سرمایه گذاری این تسهیلات که توسط بنیاد برکت تعیین شده است در مواردی همچون قالی بافی، گوسفند پرواری، خیاطی، پارچه بافی، پرورش شتر مرغ و پرورش دام های سبک است.
 
هم اکنون در بسیاری از استان های دارای مناطق محروم، روستاییان از این تسهیلات استفاده می کنند. به طوریکه تاکنون ۷۳۷۰ نفر از روستاییان و کشاورزان نزدیک به ۸۴۵ میلیارد ریال تسهیلات قرض الحسنه دریافت کرده اند.
 
اجرای این طرح که همچنان نیز ادامه دارد به جریان مهاجرت معکوس (از شهرها به روستاها) کمک فراوانی کرده است.
 
همانگونه که تقویت مسائل اقتصادی در روستاها باعث پاگیر شدن و ماندگاری آنها می شود باید در نظر داشت که آنها به ویژه در بخش کشاورزی در طول ۳۶۵ روز سال زحمت می کشند تا یک بار محصول خود را بفروشند و از درآمد حاصل از آن در طول سال استفاده کرده و می بایست برای کاشت، داشت و برداشت محصول سال آینده هم پول ذخیره داشته باشند. طبعا یک روستایی و یک کشاورز با مشکلاتی همچون سرما زدگی، کمبود آب، عدم اطمینان از خریداری محصولات و مشکلات مالی زیادی روبرو است و ترجیح می دهد از روستا به شهر بیاید اما با اجرای سیاست هایی حمایتی از سوی نهادهای همچون بانک قرض الحسنه مهر ایران و بنیاد برکت روند مهاجرت ها کاسته شده و امیدواریم آبادی و رونق اقتصادی به روستاها بازگردد.
 
امروزه مهاجرت از روستاها به واسطه کمبود امکانات از قبیل مشکلات معیشتی، نداشتن شغل و مسائل اقلیمی و مشکلاتی هم چون افزایش مشاغل کاذب و حاشیه نشینی در شهرهای بزرگ را فراهم آورده است. روستاییان با وجود مشکلات و دغدغه هایی که دارند از کمبود امکانات رنج می برند و شرایط دشوار زندگی کاری می کند تا کار بر روی زمین یا دام های خود را به مشاغل کاذب در شهرهای بزرگ ترجیح دهند.
 
حاشیه نشینی نیز منجر به ایجاد آسیب های اجتماعی و تهدید سلامت و تفاوت های فرهنگی می شود.
 
با توجه به اینکه یک سوم جمعیت کشور در مناطق روستایی زندگی می کنند؛ اغلب این مناطق فاقد فعالیت های اقتصادی پویا و هدفمند است به طوریکه در سال های اخیر میزان مهاجرت از روستاها به شهرها به طور چشمگیری افزایش یافته است. سیاست های دولت در سال های اخیر برای تقویت مسائل اقتصادی در روستاها و کمک به بخش کشاورزی و دامپروری بوده است به همین دلیل دولت در پروژه های مختلف، سرمایه گذاری در روستاها را تقویت کرده است و سازمان ها، نهادهای مالی و مردمی هم به این حوزه وارد شده اند تا جریان مهاجرت در کشور معکوس شود.
 

خبرهای مرتبط:



» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *