RSS
امروز یکشنبه ، ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
آخرین اخبار

سازوکار اخذ مالیات بر عایدی سرمایه تعیین شد

تقدیر از بانک مسکن برای پرداخت تسهیلات ساخت

تولید ۲۹.۴ هزار میلیارد تومانی بیمه آسیا در سال ۱۴۰۲

جزئیات نحوه بررسی صلاحیت متقاضیان بلوک ۸۵ درصدی سرخابی‌ها

بازارگردانیِ الزامی در بورس و فرابورس لغو شد

ادعاهای ضدونقیض آقای رئیس!

شیوه بیمه خودرو تغییر می‌کند

بانک سینا جایزه خوش حسابی گرفت

ارزهای دیجیتالی که باید زیر نظر داشته باشید

سقف معافیت مالیاتی اشخاص غیرتجاری مشخص شد

روند صعودی رشد وسودآوری همچنان ادامه دارد

جزییات افزایش وام بازنشستگان و مبلغ اقساط

آمار جدید از فقر در کشور+ نمودار

شناسایی بالاترین نرخ سود در صندوق تداوم اطمینان تمدن

سمت وسوی آینده اقتصاد ایران

عوامل کاهنده قیمت دلار

بیمه مستمری باران با شاخص تورم رونمایی شد

روزهای درخشان بورس تکرار می‌شود؟

بیمه پارسیان آماده دستیابی به قله های موفقیت در سال جاری

بسته تأمین مالی غیر نقدی زنجیره تأمین بانک صادرات ایران در خدمت تولید است

رشد ۱۰۳ درصدی حق بیمه تولیدی بیمه ملت در فروردین ۱۴۰۳

برات الکترونیک بهترین روش تأمین مالی غیرنقدی است

دوراهی سخت دولت سیزدهم در بازار ارز

جهش نرخ ارز در راه است؟

کدام بانک ها بیشترین سود را داشتند

بررسی وضعیت بازار سرمایه در سال ۹۶

۱۰:۲۸ - ۱۳۹۶/۱۲/۲۹کد خبر: 238691
ایستانیوز:امیرعلی امیرباقری با اشاره به وضعیت بازار سرمایه در سالی که گذشت اظهار کرد: در ابتدای سال ۹۶ شاخص کل بورس حرکت خود را از سطح ۷۷۴۸۶ واحد آغاز کرد و در چهارم بهمن ماه سقف جدیدی در سطح ۹۹۵۲۲ واحد به ثبت رساند. همگام با این روند، شاخص بازار فرابورس نیز با رشد مناسبی در این مدت مواجه شد. بطوریکه از سطح ۸۸۰ واحدی در ابتدای سال، در روندی صعودی تا سقف تاریخی ۱۱۰۸ واحدی افزایش یافت.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)،وی ادامه داد:در بازه زمانی اخیر، شاخص قیمت (وزنی-ارزشی) از ۲۶۹۱۵ واحد به سقف موضعی ۳۱۷۹۴ واحد رسید. از سوی دیگر شاخص قیمت هموزن که به عنوان معیاری از رشد واقعی ارزش پرتفو‌ها از سوی سرمایه گذاران در نظر گرفته می‌شود، از ۱۲۴۹۰ واحد در ابتدای فروردین ماه حرکت خود را آغاز کرد و تا سطح ۱۳۹۱۶ واحد در بازه تقریبا دوماهه دست یافت. سپس نمودار این شاخص پس از نزول به کانال افقی، بین دو سطح ۱۳۰۰۰ و ۱۳۵۶۰ دچار حرکت نوسانی، اصطلاحا ساید شد.
کارشناس بازار سرمایه بیان کرد: در این میان یکی از پربازده‌ترین شاخص ها، شاخص ۳۰ شرکت بزرگ بود. میانگین متحرک این بازده در بازه یکساله رقمی در حدود ۴۰ درصد رشد را ثبت کرد. بطوریکه از ۳۱۰۶ واحد در ابتدای سال تا سطح ۴۳۸۰ واحد با رشدی مطلوب همراه شد. این بازدهی با وجود در نظر گرفتن نماد‌های بانکی در محاسبه این شاخص کسب شده است. چراکه شاخص بانک‌ها طی مدت اخیر مذکور با نزولی فرسایشی از سطح ۵۸۸ واحد تا محدوده ۵۵۰ واحد مواجه شد. یکی از مهمترین گروه‌های محرک در افزایش شاخص‌های مذکور، گروه فلزات اساسی بود.
امیر باقری تصریح کرد:شاخص این گروه با حرکت از محدوده ۳۳۹۸۲ واحدی در ابتدای سال تا محدوده ۶۱۰۰۰ واحد رشد داشت و بازدهی چشمگیر ۸۰ درصدی را در بازه تحت بررسی به ثبت رساند. پربازده‌ترین شاخص‌ها در یکسال گذشته، شاخص‌های فراورده‌های نفتی، فلزات اساسی و قند و شکر بودند. بیشترین بازدهی منفی نصیب شاخص‌های استخراج نفت به جز اکتشاف، محصولات فلزی و سایر معادن بود.
وی با بیان اینکه مهمترین عامل رشد شاخص‌ها در سال اخیر، افزایش قیمت‌های جهانی و نرخ ارز بود گفت: بنابر اهرم این متغیرها، سود شرکت‌های وابسته افزایش یافته و منجر به رشد قیمت سهام و شاخص‌های مربوط شد.
به نوشته باشگاه خبرنگاران ، کارشناس بازار سرمایه یادآورشد: در سال ۹۵ یکی از مهمترین منابع ریسک قیمتی بازار نرخ متوسط سود سپرده‌های بانکی بود که در روندی ملایم با بهبود نسبی مواجه شده بود. متوسط نرخ سود بانکی به عنوان نرخ بازده مورد انتظار بازار قلمداد شده و کاهش آن منجر به کاهش نرخ تنزیل و افزایش قیمت اوراق می‌شود. همگام با کاهش نرخ سود بانکی، نرخ سود بین بانکی و بطور کلی هزینه پول روندی کاهنده را تجربه کرد. این روند با شیب مناسب تا التهاب ارزی اخیر ادامه یافت. پس از بروز التهابات اخیر بانک مرکزی با ارائه بسته ضد التهاب ارزی به یکباره نرخ سود بدون ریسک را حدود پنج درصد افزایش داد که منجر به فشار بر قیمت‌ها در بازار سهام شد.
امیر باقری گفت: علاوه بر شرایط محیط اقتصادی، شرایط سیاسی و روابط بین المللی پیچیده با محوریت جنگ اقتصادی امریکا و چین و باز شدن پای اروپا در این مناقشه، پیش بینی‌ها برای روند سال آتی با دشواری مواجه است. سال آینده به احتمال زیاد سال پرنوسانی برای بازار‌های مالی خواهد بود. پس از رشد اخیر سهام و شاخص‌ها در بازار بورس امریکا، احتمال اصلاح قیمتی و به تبع آن تلاطمات در سایر بازار‌های مالی جهان، دور از ذهن نخواهد بود.
 

خبرهای مرتبط:



» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *