RSS
امروز شنبه ، ۸ اردیبهشت ۱۴۰۳
آخرین اخبار

افشای ارزبگیران بزرگ

از جیب حقوق بگیران سرقت می‌کنند‌

وام خواری شرکت های کاغذی بانک ها

رشد ۶۴ درصدی منابع بانک سینا در دو سال گذشته

سفته الکترونیکی بانک کشاورزی، نسل جدید خدمات بانکی

تلاش شبکه فروش، اعتبار و اعتماد به صنعت بیمه را در جامعه افزایش می دهد

نرخ بهره بین بانکی چند درصد شد؟ + جدول

این تازه آغاز راه است...

بزرگترین رویداد فناورانه و نوآورانه چادرملو به ایستگاه آخر رسید

ضرب الاجل یک هفته‌ای قالیباف به بانک مرکزی

روش جایگزینی موبایل با کارت بانکی اعلام شد

دو کارگزاری جدیدالتاسیس مجوز فعالیت دریافت کردند

ظرفیت تامین مالی از محل اوراق جدید برای بازار سرمایه

هشدار درباره نفت ۱۰۰ دلاری و تورم جهانی

نخستین برات الکترونیکی شبکه بانکی صادر شد

زمان بیست و یکمین جلسه حراج شمش طلا

پیش‌بینی جدید درباره قیمت طلا و سکه در بازار

ریال ایران بر لبه پرتگاه

شرایط دریافت سود سهام عدالت

جزئیات نقل و انتقال پول اعلام شد

بحران در کمین اقتصاد جهان

چاپ پول روی کاغذ بانک‌ها

ثبت نام وام مستاجران چگونه است؟

فروش بیشتر برای فروشندگان، بازگشت وجه برای خریداران از طریق "طرح ماندگار" بانک رفاه کارگران

پیام مدیرعامل بیمه تجارت‌نو به مناسبت سالروز تاسیس شرکت

بیمه گران در ۹ ماه امسال چکار کردند؟

۹:۱ - ۱۴۰۲/۱۰/۲۵کد خبر: 359320
ایستانیوز: آمارهای رسمی ۹ ماهه از عملکرد صنعت بیمه نشان می دهد که حق بیمه تولیدی و خسارت پرداختی به ترتیب حدود ۲۰۲ و ۱۰۶.۶ همت رسیده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)، مبالغ حق بیمه تولیدی و خسارت پرداختی نسبت به ۹ ماهه ابتدای سال گذشته به ترتیب ۵۸.۹ و ۶۵.۷ درصد رشد دارد.
 
همچنین حق بیمه تولیدی رشته های بیمه درمان، بدنه اتومبیل، مسئولیت و حوادث راننده به ترتیب با ۳۳.۹، ۶.۴، ۴.۸ و۴.۲ درصد سهم از حق بیمه و رشد حق بیمه معادل ۷۹.۳، ۶۶.۴، ۶۹.۷ و ۷۱ درصد، موجبات رشد ۹/۵۸ درصدی حق بیمه تولیدی بازار در این مدت را فراهم آورده اند.
 
از سوی دیگر رشد بالای ۷/۶۵ درصدی خسارت پرداختی بیشتر ناشی از عملکرد رشته های بیمه درمان، شخص ثالث-مازاد و بدنه اتومبیل با سهم عمده در بازار (به ترتیب ۴۱.۲، ۳۰.۸ و ۹.۵ درصد) و رشد بالای خسارت پرداختی در آنها معادل ۷۴.۲، ۶۸.۱ و ۸۰.۱ درصد بوده است.
نسبت خسارت
 
آمارها نشان می دهد نسبت خسارت بازار با ۲/۲ واحد افزایش در مقایسه با ۹ ماهه اول سال قبل به ۵۲.۸ درصد رسیده است.
 
البته در محاسبه این نسبت (حاصل تقسیم خسارت پرداختی به حق‌بیمه تولیدی ضربدر ۱۰۰)، مبالغ خسارت‌های معوق، ذخایر حق‌بیمه، کارمزد شبکه فروش و هزینه‌های اداری- عمومی شرکت‌های بیمه در نظر گرفته نمی‌شود.
 
همچنین، بررسی آمار عملکرد و رشته های بیمه از حیث “نسبت خسارت” در این مدت ۹ ماهه نمی تواند ارزیابی مطلوبی از عملکرد آنها در دسترس قرار داده و فعالیت واقعی شان را نشان بدهد.
 
بر این اساس ۳ رشته‌ بدنه اتومبیل (با ۷۸%)، درمان (با ۶۴.۱%) و شخص ثالث-مازاد (با ۶۱.۱%) نسبت خسارتی بالاتر از بازار بیمه (با ۵۲.۸ %) داشتند.
سهم شرکت‌ها و رشته‌های بیمه در بازار
 
سهم ۴ رشته بیمه درمان، شخص ثالث-مازاد، زندگی و بدنه اتومبیل به ترتیب ۳۳.۹، ۲۶.۲، ۱۳.۲ و ۶.۴ درصد (در مجموع ۸۰.۲ %) از پرتفوی حق بیمه تولیدی در بازار است (۱۹.۸ درصد مابقی حق بیمه به ۱۲ رشته دیگر اختصاص دارد).
 
یادآور می شود، افزایش سهم بیمه درمان در بازار بیمه با پیشی گرفتن از سهم بیمه شخص ثالث-مازاد، به علت حق بیمه دریافتی بابت تمدید قرارداد بزرگ درمان در سال جاری با سازمان بنیاد شهید (در اردیبهشت) و وزارت آموزش و پرورش (در خرداد) است.
 
بر این اساس بیشترین سهم از خسارت پرداختی در بازار بیمه همچنان به ۴ رشته درمان، شخص ثالث-مازاد، بدنه اتومبیل و زندگی به ترتیب با ۴۱.۲، ۳۰.۸، ۹.۵و ۸.۵درصد (در مجموع۹۰ %) اختصاص دارد (۱۰ درصد مابقی خسارت در ۱۲ رشته دیگر پرداخت شده است).
 
پوشش ریسک‌های مرتبط با وسایل نقلیه (با صدور بیمه نامه های شحص ثالث-مازاد، بدنه اتومبیل و حوادث راننده) موجبات اختصاص ۳۷.۲درصد از حق بیمه تولیدی و ۴۴ درصد از خسارت پرداختی بازار را فراهم آورده است.
تعداد بیمه نامه صادره و تعداد (موارد) خسارت پرداختی
 
بیش از ۵۵.۵ میلیون بیمه نامه صادر و ۵۳.۹ میلیون فقره خسارت پرداخت شده است. همچنین تعداد بیمه نامه‌های صادره و تعداد موارد خسارت پرداختی نسبت به ۹ ماهه سال گذشته، به ترتیب ۶.۳ درصد رشد و ۳.۴ درصد کاهش داشته است.
 
علت اصلی رشد ۶.۳درصدی تعداد بیمه نامه های صادره در بازار، متأثر از رشد این تعداد در ۲ رشته شخص ثالث-مازاد و حوادث راننده، در مجموع با ۷۰.۵درصد سهم (هر یک به ترتیب با سهم ۳۵.۶و ۳۴.۹درصد) از کل بیمه نامه ها و نرخ رشد حدود ۷ درصدی در تعداد صدور هر یک از آنها بوده است.
 
کاهش ۳.۴درصدی تعداد خسارت‌های پرداختی بازار، در اصل به دلیل کاهش ۲و۶درصدی این تعداد در بیمه درمان با سهم عمده (۹۳ درصد) از کل تعداد خسارات پرداختی بازار است.
 
همچنین در رشته های بیمه اشخاص (شامل حوادث، درمان و زندگی)، بیمه نامه هم به صورت گروهی و هم به صورت انفرادی صادر می شود ولی تعداد بیمه شدگان تحت پوشش این گونه بیمه نامه‌ها در محاسبات دخالت داده نمی‌شوند و فقط تعداد بیمه‌نامه‌های صادره ملاک عمل قرار می گیرد.
 
براین اساس، تعداد بیمه نامه صادره (تعداد قراردادهای بیمه) در مقایسه با حق بیمه تولیدی به مراتب کمتر است و این شاخص برای سه رشته مذکور، شاخص معناداری نیست.
 
با این وجود، از آنجا که در تمام رشته‌های بیمه (به جز سه رشته مذکور)، از تعداد بیمه نامه صادره استفاده می‌شود، طبق رویه قبل برای رشته‌های گروهی نیز از تعداد بیمه نامه صادره استفاده شده است.
 
وفق توضیحات فوق، در ۹ ماهه اول سال ۱۴۰۲، با وجود آن که حق بیمه تولیدی رشته های بیمه درمان، زندگی و حوادث به ترتیب ۷۹.۳، ۴۷.۴ و ۳۸.۱درصد رشد داشته اند.
 
تعداد بیمه نامه صادره درمان و حوادث با ۴۰.۵ و ۲.۵ درصد رشد و در رشته زندگی با ۰.۵ درصد کاهش مواجه بوده است. از طرف دیگر، تورم نیز می تواند نقش اساسی در افزایش حق بیمه ایفا نماید.
 
بنابر اعلام اداره تحلیل های آماری بیمه مرکزی با توجه به رشد ۷۴.۲درصدی خسارت پرداختی درمان نسبت به مدت مشابه سال قبل، تعداد خسارت پرداختی این رشته با ۲.۶ درصد کاهش روبرو بوده است که علت عمده کاهش در تعداد خسارت پرداختی درمان نسبت به مبلغ خسارت پرداختی، برداشت نادرست شرکت های بیمه در ثبت تعداد پرونده های خسارت درمان به جای تعداد حواله های پرداختی در این رشته است.
ارزش بیمه نامه، سرانه خسارت پرداختی و سرانه تعداد خسارت
 
«ارزش بیمه نامه» عبارت است از: نسبت حق بیمه تولیدی به تعداد بیمه نامه صادره که نشانگر متوسط حق بیمه تولیدی در هر بیمه نامه است.
 
در ۹ ماهه اول ۱۴۰۲، این میزان به نحو کلی در بازار بیمه ۳۶.۴ میلیون ریال است که در مقایسه با مدت مشابه سال گذشته ۴۹.۵ درصد رشد نشان می دهد.
 
همچنین طی این دوره، “ارزش بیمه نامه” در رشته های بیمه نفت و انرژی، هواپیما، اعتبار و کشتی و به ترتیب حدود ۳۷.۶، ۱۴.۳، ۵ و ۱.۷ میلیارد ریال و در سایر رشته ها به مراتب کمتر می باشد.
 
«سرانه خسارت پرداختی» که حاصل تقسیم خسارت پرداختی به تعداد موارد خسارت است، حاکی از متوسط مبلغ پرداختی در هر مورد خسارتی می باشد.
 
این نسبت در ۹ ماهه نخست سال ۱۴۰۲، معادل ۱۹.۸ میلیون ریال است که ۷۱.۶ درصد در مقایسه با دوره مشابه سال قبل افزایش نشان می دهد.
 
به علاوه در این مدت، “سرانه خسارت پرداختی” در رشته های بیمه هواپیما، کشتی، نفت و انرژی، پول و باربری به ترتیب حدود ۷.۲، ۶.۵، ۳.۶، ۱.۶ و ۱.۶ میلیارد ریال و در سایر رشته‌ها به مراتب پایین تر است.
 
«سرانه تعداد خسارت» که از نسبت تعداد موارد خسارت به تعداد بیمه نامه صادره بدست می آید، مبیّن آن است که به طور متوسط در هر بیمه نامه چه تعداد خسارت پرداخت شده است.
 
طی ۹ ماهه اول سال ۱۴۰۲، این نسبت در بازار بیمه معادل ۱ واحد است (۰.۱ واحد کمتر از ۹ ماهه نخست سال قبل).
 
اما در رشته های بیمه درمان و اعتبار به ترتیب حدود ۳۰.۹ و ۳/۳ واحد بوده و در سایر رشته های بیمه به مراتب کمتر از یک واحد است.
 

خبرهای مرتبط:



» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *