RSS
امروز پنج شنبه ، ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳
آخرین اخبار

برگزاری نشست تحلیلی صنعت فولاد با محوریت فولاد ارفع

پرداخت بیش از ۲۲۷ میلیارد ریال وام قرض الحسنه ازدواج و فرزندآوری

قیمت بیت کوین کجا به کف می‌رسد؟

بانک سپه ۹۹ ساله شد

مردم کدام استان ها بیشترین شاخص فلاکت را دارند؟

پشت سر سکه دولتی چه می‌گویند؟

جدیدترین تمهیدات بانک صادرات برای پشتیبانی از دانش‌بنیان‌ها

بانک شهر عضو متولی ریال دیجیتال شد

چک‌های ۱ میلیارد ریالی به دست برندگان وین‌کارت رسید

تبریک مدیرعامل بانک سپه به مناسبت «روز معلم»

دلایل بازنگری مصوبه جدید بازارگردانی تشریح شد

جمعیت خانه‌ندار‌ها

علی ابدالی سرپرست بانک سینا شد

رفتار مشکوک بانک مرکزی و صدای دیوان محاسبات

پیشرفت جامعه در گرو نظام آموزشی پویا و معلمان فرهیخته و متعهد است

آیین تجلیل از بازنشستگان بیمه آسیا برگزار شد

بانک مرکزی شرط صدور چک را اعلام کرد

برات سپامی به تأمین مالی کسب‌و‌کار‌ها کمک می‌کند

پرداخت عوارض آزادراهی دیگر شرط صدور بیمه‌نامه نیست

حضور اثربخش بانک رفاه کارگران در نمایشگاه ایران اکسپو

تقدیر نخبگان شاهد و ایثارگر از خدمات شرکت بیمه دی

جزئیات قانون جدید بانک مرکزی

پرداخت بدهی دولت به تامین اجتماعی در لایحه بودجه تصویب شد

آشِ شورِ دلار چند نرخی

استراتژی بهینه رشد تولید

اصلاح قیمت یا پرداخت مطالبات؛

فاجعه خرید تضمینی گندم

۸:۵۸ - ۱۴۰۲/۵/۱۶کد خبر: 353690
ایستانیوز:قیمت خرید تضمینی گندم تا همین چند هفته پیش مورد اعتراض کشاورزان بود اما حالا پرداخت مطالبات به دغدغه شماره یک آن‌ها بدل شده است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)، گندمکاران تا همین چند هفته گذشته نسبت به قیمت خرید تضمینی گندم ۱۵ هزار تومانی معترض بودند. اما حالا عملکرد دولت در پرداخت مطالبات آن‌ها کار را به جایی رسانده که عطای اصلاح قیمت گندم را به لقایش بخشیدند و تنها خواستار پرداخت مطالبات خود هستند.
 
عدم اصلاح قیمت خرید تضمینی گندم و پرداخت نامنظم مطالبات کشاورزان در حالی است که هر روز صحبت از رکوردشکنی خرید تضمینی گندم می‌شود.
امن ترین روش سرمایه گذاری در ایران برای دریافت مشاوره کلیک کنید
محسن فتحی، نماینده سنندج در مجلس در تذکری به رئیس جمهور، وزیر جهاد کشاورزی و رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: تاکنون  ۸۴۰ هزار تن گندم مربوط به استان کردستان تحویل سیلو شده است. ارزش آن حدود ۱۲ هزار میلیارد تومان است اما تنها ۳۰۰ میلیارد یعنی کمتر از ۳ درصد پرداخت شده است.
 
این وضعیت پاسخگوی کار و تلاش کشاورزان استان کردستان نیست و باعث بروز مشکلات عدیده ای می‌شود. لازم است اعتبارات لازم تخصیص داده شود.
 
چنین وضعیت پرداخت مطالبات کشاورزان در حالی است که استان کردستان در کنار کرمانشاه مجموعاً بیش از یک‌ونیم میلیون تُن گندم تحویل داده‌اند.
رکورد شکنی‌ها در سایه عملکرد ضعیف
 
این شرایط در حالی است که مدیرعامل شرکت بازرگانی دولتی ایران خبر از رکوردشکنی خرید تضمینی گندم داده است.
 
سید سعید راد اعلام کرده که از ابتدای امسال تاکنون، ۸ میلیون و ۹۳۴ هزار تُن گندم خریداری شده است. در صورتی که سال گذشته تا همین زمان، ۶ میلیون و ۶۰۹ هزار تُن گندم خریداری شده بود.
 
به طور کلی خرید تضمینی گندم در ۴ ماه و نیم نخستِ سال ۱۴۰۲ نسبت به مدت مشابه سال ۱۴۰۱ از رشدی بالغ بر ۲ میلیون و ۳۲۵ هزار تُن برخوردار بوده است.
 
میزان خرید گندم در استان خوزستان یک میلیون و ۷۲۰ هزار تُن، استان فارس نزدیک به یک میلیون تُن، استان‌های کردستان و کرمانشاه مجموعاً بیش از یک‌ونیم میلیون تُن و استان‌های گلستان و آذربایجان غربی مجموعاً بیش از یک میلیون تُن بوده است.
 
بعد از این ۶ استان به‌ترتیب در هر یک از استان‌های لرستان، خراسان رضوی، همدان و ایلام بین ۳۰۰ هزار تا نیم میلیون تُن گندم خریداری شده است.
قیمت خرید تضمینی گندم ۱۵ هزار تومانی آرزو شد!
 
در حالی که تا همین چند وقت پیش قیمت خرید تضمینی گندم ۱۵ هزار تومانی با اعتراض کشاورزان همراه بود اما حالا عملکرد ناامید کننده دولت در پرداخت مطالبات کشاورزان،‌ باعث شده که به همین قیمت هم راضی باشند!
 
قیمت گندم با وجود گذشت حدود پنج ماه از سال همچنان بلاتکلیف است. دولت وعده خرید هر کیلو گندم به نرخ ۱۵ هزار تومان را به کشاورزان داده بود اما در عمل ۱۱۵۰۰ تومان با آنها حساب کرد.
 
 گندمکاران به این قیمت اعتراض کردند و مسئولان، نمایندگان مجلس و فعالان صنفی به آنها وعده اصلاح آن را دادند اما تا کنون دولت تصمیم خاصی در این زمینه نگرفته است.
 
تنها نکته‌ای که فعلا مسئولان وعده آن را داده‌اند پرداخت مابه‌التفاوت نرخ پرداختی تا ۱۵ هزار تومان است. حتی با وجودی که قاسم پیشه‌ور رئیس اتاق اصناف کشاورزی در دومین روز مرداد وعده بود که دولت در جلسه‌ای که قرار بود آن روز برگزار شود در مورد نرخ خرید تضمینی گندم تصمیم می‌گیرد، همچنان خبری در این مورد منتشر نشده است.
 
این در حالی است که گندمکاران خواهان افزایش قیمت گندم به نرخ ۱۷ هزار تومان هستند.
 



» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *