RSS
امروز چهارشنبه ، ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳
آخرین اخبار

برگزاری نشست تحلیلی صنعت فولاد با محوریت فولاد ارفع

پرداخت بیش از ۲۲۷ میلیارد ریال وام قرض الحسنه ازدواج و فرزندآوری

قیمت بیت کوین کجا به کف می‌رسد؟

بانک سپه ۹۹ ساله شد

مردم کدام استان ها بیشترین شاخص فلاکت را دارند؟

پشت سر سکه دولتی چه می‌گویند؟

جدیدترین تمهیدات بانک صادرات برای پشتیبانی از دانش‌بنیان‌ها

بانک شهر عضو متولی ریال دیجیتال شد

چک‌های ۱ میلیارد ریالی به دست برندگان وین‌کارت رسید

تبریک مدیرعامل بانک سپه به مناسبت «روز معلم»

دلایل بازنگری مصوبه جدید بازارگردانی تشریح شد

جمعیت خانه‌ندار‌ها

علی ابدالی سرپرست بانک سینا شد

رفتار مشکوک بانک مرکزی و صدای دیوان محاسبات

پیشرفت جامعه در گرو نظام آموزشی پویا و معلمان فرهیخته و متعهد است

آیین تجلیل از بازنشستگان بیمه آسیا برگزار شد

بانک مرکزی شرط صدور چک را اعلام کرد

برات سپامی به تأمین مالی کسب‌و‌کار‌ها کمک می‌کند

پرداخت عوارض آزادراهی دیگر شرط صدور بیمه‌نامه نیست

حضور اثربخش بانک رفاه کارگران در نمایشگاه ایران اکسپو

تقدیر نخبگان شاهد و ایثارگر از خدمات شرکت بیمه دی

جزئیات قانون جدید بانک مرکزی

پرداخت بدهی دولت به تامین اجتماعی در لایحه بودجه تصویب شد

آشِ شورِ دلار چند نرخی

استراتژی بهینه رشد تولید

۷ بانکی که چک الکترونیکی می دهند

۱۵:۱۴ - ۱۴۰۲/۳/۲۹کد خبر: 351858
ایستانیوز: با اعلام سخنگوی قانون چک، صدور چک الکترونیک در ۴ بانک رفاه، کشاورزی، رسالت و پاسارگاد آغاز شد؛ پیش از این ۳ بانک صادرات، تجارت و پارسیان این خدمت را به مشتریان ارائه می‌دادند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)، نادعلیزاده سخنگوی قانون چک با تأکید براینکه بانک مرکزی تمام بانک‌ها را مکلف به پذیرش بین بانکی چک‌های دیجیتال صادره سایر بانک‌ها در سامانه چکاوک کرده است. بخشنامه های مربوطه نیز به بانک‌ها ابلاغ شده است.
 
از آبان ماه سال گذشته صدور چک الکترونیک توسط بانک‌های صادرات، تجارت و پارسیان با هدف جلوگیری از سوءاستفاده های احتمالی، سرقت، کلاهبرداری و … آغاز شد.
 
با اعلام سخنگوی قانون چک، در ماه های اخیر بر تعداد بانک‌های صادرکننده چک الکترونیک اضافه شده است؛ برهمین اساس نیز صدور چک الکترونیک در ۴ بانک رفاه، کشاورزی، رسالت و پاسارگاد آغاز شده؛ پیش از این ۳ بانک صادرات، تجارت و پارسیان این خدمت را به مشتریان ارائه می‌دادند.
 
بانک‌های آینده، قرض‌الحسنه مهر ایران، توسعه تعاون، ملت، سپه و گردشگری نیز به زودی این خدمت را به مشتریان خود را ارائه خواهند داد. به گفته سخنگوی قانون چک، به لحاظ تست فنی محصول آزمون این بانک‌ها موفق بوده و هم اکنون منتظر آزمون های مربوط به امضای دیجیتال هستند.
 
چک الکترونیک نوع جدیدی از چک است که سرعت، دقت و امنیت بیشتری در عملکرد و نقد شوندگی نسبت به چک‌های کاغذی دارد و تمام قوانین چک کاغذی برای آن قابل اجراست و با یک امضای الکترونیکی اعتبار پیدا می‌‌کند.
 
به همین منظور، سامانه چکاد با هدف ایجاد بستری برای ارائه چک امن دیجیتال و رفع مخاطرات احتمالی چک‌های کاغذی راه‌اندازی شده است که امکان مدیریت و نظارت آنلاین مبادله چک را برای شبکه بانکی و بانک مرکزی فراهم می‌کند.
 
طبق اعلام بانک مرکزی، از مزایای چک الکترونیک می‌توان به سرعت زیاد در ثبت و پردازش چک‌های الکترونیکی، عدم نیاز به ارسال نسخه فیزیکی چک، حذف نگرانی افراد در خصوص ثبت چک در سامانه و امنیت بالا و عدم امکان سرقت یا تحریف چک اشاره کرد.
چک الکترونیکی چیست؟
 
چک دیجیتال موجودیتی مشابه چک کاغذی دارد و تمامی مقررات چک کاغذی در مورد آن صدق می کند. در چک دیجیتال کاغذی از موجودیت چک حذف و با استفاده از امضای دیجیتال چک معتبر می شود.
 
در این خصوص سامانه چکاد با هدف ایجاد بستر امن بین بانکی جهت ارایه چک دیجیتال و برطرف نمودن مشکلات چک فیزیکی ایجاد شده و بانکها با بهره گیری از سرویس های ارایه شده توسط این سامانه می توانند سرویس های چک دیجیتال را برای مشتریان خود عرضه کنند.
 

خبرهای مرتبط:



» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *