RSS
امروز چهارشنبه ، ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳
آخرین اخبار

پرداخت بیش از ۲۲۷ میلیارد ریال وام قرض الحسنه ازدواج و فرزندآوری

قیمت بیت کوین کجا به کف می‌رسد؟

بانک سپه ۹۹ ساله شد

مردم کدام استان ها بیشترین شاخص فلاکت را دارند؟

پشت سر سکه دولتی چه می‌گویند؟

جدیدترین تمهیدات بانک صادرات برای پشتیبانی از دانش‌بنیان‌ها

بانک شهر عضو متولی ریال دیجیتال شد

چک‌های ۱ میلیارد ریالی به دست برندگان وین‌کارت رسید

تبریک مدیرعامل بانک سپه به مناسبت «روز معلم»

دلایل بازنگری مصوبه جدید بازارگردانی تشریح شد

جمعیت خانه‌ندار‌ها

علی ابدالی سرپرست بانک سینا شد

رفتار مشکوک بانک مرکزی و صدای دیوان محاسبات

پیشرفت جامعه در گرو نظام آموزشی پویا و معلمان فرهیخته و متعهد است

آیین تجلیل از بازنشستگان بیمه آسیا برگزار شد

بانک مرکزی شرط صدور چک را اعلام کرد

برات سپامی به تأمین مالی کسب‌و‌کار‌ها کمک می‌کند

پرداخت عوارض آزادراهی دیگر شرط صدور بیمه‌نامه نیست

حضور اثربخش بانک رفاه کارگران در نمایشگاه ایران اکسپو

تقدیر نخبگان شاهد و ایثارگر از خدمات شرکت بیمه دی

جزئیات قانون جدید بانک مرکزی

پرداخت بدهی دولت به تامین اجتماعی در لایحه بودجه تصویب شد

آشِ شورِ دلار چند نرخی

استراتژی بهینه رشد تولید

تکرار تجربیات موفق تأمین مالی بانک صادرات ایران برای صنعت خودرو

نرخ بهره بین بانکی رکورد زد

۸:۴۱ - ۱۴۰۲/۲/۱۳کد خبر: 350983
ایستانیوز:نیاز بانک ها به نقدینگی در بازار باز برابر با ۱۵۶ همت گزارش شده است. بررسی آمارهای بانکی در خصوص نرخ بهره در کنار تزریق پول نشان از کسری شدید منابع در بانک ها داشته است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)، نرخ های سود، هزینه بازار های مالی محسوب می شوند. شمار بازار هایی که رصد می شوند در ابتدای هر سال، دو عدد است. این در حالی است که بازار اولیه  اوراق بدهی دولتی  در نه ماه پایانی سال برگزار شده و شاخصی دیگر در مقایسه نرخ های سود تعریف می کند. 
 
در این بازار دولت  اوراق بدهی دولتی  خود را به مشتریان می فروشد. مشتریان دولت در این بازار عمدتا بورسی ها و بانک ها هستند. این دو خریدار اوراق به نوعی در درآمدزایی دولت از مسیر غیر تورمی مشارکت می کنند. در ادامه بانک ها با وثیقه این دارایی مهم در بازار باز می توانند از بانک مرکزی استقراض پول کنند. قرض دهی بانک ها در بازارباز با تاریخ سررسید میان مدت است. هر چه بانک ها نیاز نقدینگی بیشتری داشته باشند اوراق بیشتری را به بانک مرکزی عرضه می کنند. این نهاد نیز متناسب با سیاست های خود از بانک ها اوراق می خرد که البته این خرید با نرخ سود معلوم و تاریخ سررسید مشخص انجام می شود.
 
بررسی ها نشان می دهد نرخ پذیرش اوراق بدهی از سوی بانک مرکزی در این هفته کم بوده اما سطح تزریق پول در مراتب بالایی رقم خورده که نشان از تقاضای بالای پول در نهادهای مالی داشته است.
طبق داده های بانک مرکزی در هفته اول اردیبهشت ماه، حجم تقاضای نقدینگی بانک ها برابر با 156 همت بوده است. این در حالی است که تنها 64 درصد آن از سوی بانک مرکزی پذیرفته شده است. چیزی در حدود 100 همت. با این وجود نرخ سود تزریق پول در بازار باز همچنان ثابت مانده و در سال جاری نوسانی را ثبت نکرده است.
 
در کنار بازا باز بانک ها می توانند نیازهای فوری را در بازار شبانه و بازار باز بین بانکی برطرف کنند. نرخ بهره بین بانکی در این معاملات به صورت روزانه کشف شده که میانگین آن به عنوان نرخ بهره در هر هفته اعلام می شود.
 
در هفته اخیر، تزریق پول بانک مرکزی در بازار شبانه برابر با 62 همت بوده است. این رقم باوجود افت مقطعی نسبت به هفته گذشته اما همچنان سطح بالایی به شمار می رود. 
 
بررسی نرخ بهره بین بانکی ثبت شده در این بازار نشان می دهد این شاخص در هفته اخیر برابربا 23.62 درصد بوده و تنها 0.38 واحد درصد با سقف جدید فاصله داشته است. شاخص ثبت شده نرخ بهره بین بانکی در هفته گذشته بیشترین سطح را در بازه هفت ساله داشته است. این اتفاق را می توان در نتیجه کسری شدید منابع در بانک ها دانست. 
 

خبرهای مرتبط:



» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *