RSS
امروز پنج شنبه ، ۱۳ اردیبهشت ۱۴۰۳
آخرین اخبار

برگزاری نشست تحلیلی صنعت فولاد با محوریت فولاد ارفع

پرداخت بیش از ۲۲۷ میلیارد ریال وام قرض الحسنه ازدواج و فرزندآوری

قیمت بیت کوین کجا به کف می‌رسد؟

بانک سپه ۹۹ ساله شد

مردم کدام استان ها بیشترین شاخص فلاکت را دارند؟

پشت سر سکه دولتی چه می‌گویند؟

جدیدترین تمهیدات بانک صادرات برای پشتیبانی از دانش‌بنیان‌ها

بانک شهر عضو متولی ریال دیجیتال شد

چک‌های ۱ میلیارد ریالی به دست برندگان وین‌کارت رسید

تبریک مدیرعامل بانک سپه به مناسبت «روز معلم»

دلایل بازنگری مصوبه جدید بازارگردانی تشریح شد

جمعیت خانه‌ندار‌ها

علی ابدالی سرپرست بانک سینا شد

رفتار مشکوک بانک مرکزی و صدای دیوان محاسبات

پیشرفت جامعه در گرو نظام آموزشی پویا و معلمان فرهیخته و متعهد است

آیین تجلیل از بازنشستگان بیمه آسیا برگزار شد

بانک مرکزی شرط صدور چک را اعلام کرد

برات سپامی به تأمین مالی کسب‌و‌کار‌ها کمک می‌کند

پرداخت عوارض آزادراهی دیگر شرط صدور بیمه‌نامه نیست

حضور اثربخش بانک رفاه کارگران در نمایشگاه ایران اکسپو

تقدیر نخبگان شاهد و ایثارگر از خدمات شرکت بیمه دی

جزئیات قانون جدید بانک مرکزی

پرداخت بدهی دولت به تامین اجتماعی در لایحه بودجه تصویب شد

آشِ شورِ دلار چند نرخی

استراتژی بهینه رشد تولید

دو پیش شرط اصلی کاهش نرخ ارز

۱۵:۲۲ - ۱۴۰۱/۱۱/۴کد خبر: 347524
ایستانیوز:عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران می‌گوید برای آنکه بانک مرکزی بتواند در کنترل و مدیریت بازار ارز موفق شود، باید نگاه مردم به آینده اقتصاد تغییر کرده و شاخص های کلان اقتصادی بهبود یابند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)،عضو هیات نمایندگان اتاق تهران می‌گوید برای آنکه بانک مرکزی بتواند در کنترل و مدیریت بازار ارز موفق شود، باید در دو حوزه تغییراتی در اقتصاد ایران به وجود بیاید.
 
عباس آرگون، اظهار کرد: در این تردیدی وجود ندارد که بخش قابل توجهی از التهابات اخیر بازار ارز به شرایط روانی و فضای ایجاد شده در بازار باز می‌گردد، یعنی در شرایطی که ما تغییر عمده ای در فضای واقعی اقتصاد نداشته‌ایم، می‌بینیم که ناگهان قیمت‌ها با تغییراتی جدی مواجه می‌شوند و همین موضوع می‌تواند چالشی تازه در اقتصاد ایران بدل شود.
 
وی با بیان اینکه باید نگاه مردم به آینده اقتصاد تغییر کند، توضیح داد: در زمان‌هایی که جامعه امیدوار به بهبود شرایط و ارتباط با دنیا و افزایش درآمدهاست، ما می‌بینیم که این فضای روانی کاهش یافته و خود را به وضوح در قیمت‌های موجود در بازار نیز نشان می‌دهد، در مقابل اما هر گاه خبرهای منفی و ناامید کننده منتشر می‌شود، این موضوع تاثیر منفی خود در بازار را نیز نشان می‌دهد.
 
عضو اتاق تهران به اهمیت حرکت منابع مالی و نقدینگی جامعه به سمت تولید اشاره کرد و گفت: همین امروز اگر یک بررسی انجام شود می‌بینیم که ذخیره قابل توجهی از دلار و سایر ارزهای خارجی در خانه‌ها و صندوق‌های بانکی مردم وجود دارد که صرفا از ترس اینکه ارزش پول‌شان کم شود نسبت به آن اقدام کرده‌اند. از سوی دیگر همانطور که گزارش‌های رسمی نشان می‌دهند، ما با روند گسترده‌ای از خروج سرمایه مواجه بوده‌ایم و همین موضوع نیز به افزایش تقاضا برای ارز دامن می‌زند. اگر ما شرایطی را فراهم می‌کردیم که مردم افقی روشن از ورود به تولید و سرمایه گذاری در بخش‌های مختلف داشتند، قطعا این فضای روانی نمی‌توانست تاثیر بزرگی داشته باشد و منابع مالی به سمت اهداف اقتصادی کشور حرکت می‌کرد.
 
آرگون از شاخص‌های کلان اقتصاد به عنوان عامل دیگر تاثیرگذار بر نرخ نهایی ارز نام برد و توضیح داد: وقتی ما برای دورانی طولانی با نرخ تورم دو رقمی و حتی بالای 40 درصد مواجه بوده‌ایم و از سوی دیگر رشد نقدینگی نیز ادامه داشته است. به این ترتیب نمی‌توان انتظار داشت که وقتی قیمت سایر کالاها افزایش پیدا می‌کند، نرخ دلار ثابت باقی بماند. از این رو دومین موضوعی که می‌تواند در این مسیر به بانک مرکزی در مدیریت بازار و کاهش قیمت‌ها کمک کند، بهبود وضعیت شاخص‌های کلان اقتصادی کشور است و وقتی در این حوزه آرامش به وجود بیاید، قطعا قیمت ارز نیز از این تغییرات مستثنی نخواهد بود.
 

خبرهای مرتبط:



برچسب‌ها:کاهش نرخ ارز
» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *