RSS
امروز چهارشنبه ، ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳
آخرین اخبار

پرداخت بیش از ۲۲۷ میلیارد ریال وام قرض الحسنه ازدواج و فرزندآوری

قیمت بیت کوین کجا به کف می‌رسد؟

بانک سپه ۹۹ ساله شد

مردم کدام استان ها بیشترین شاخص فلاکت را دارند؟

پشت سر سکه دولتی چه می‌گویند؟

جدیدترین تمهیدات بانک صادرات برای پشتیبانی از دانش‌بنیان‌ها

بانک شهر عضو متولی ریال دیجیتال شد

چک‌های ۱ میلیارد ریالی به دست برندگان وین‌کارت رسید

تبریک مدیرعامل بانک سپه به مناسبت «روز معلم»

دلایل بازنگری مصوبه جدید بازارگردانی تشریح شد

جمعیت خانه‌ندار‌ها

علی ابدالی سرپرست بانک سینا شد

رفتار مشکوک بانک مرکزی و صدای دیوان محاسبات

پیشرفت جامعه در گرو نظام آموزشی پویا و معلمان فرهیخته و متعهد است

آیین تجلیل از بازنشستگان بیمه آسیا برگزار شد

بانک مرکزی شرط صدور چک را اعلام کرد

برات سپامی به تأمین مالی کسب‌و‌کار‌ها کمک می‌کند

پرداخت عوارض آزادراهی دیگر شرط صدور بیمه‌نامه نیست

حضور اثربخش بانک رفاه کارگران در نمایشگاه ایران اکسپو

تقدیر نخبگان شاهد و ایثارگر از خدمات شرکت بیمه دی

جزئیات قانون جدید بانک مرکزی

پرداخت بدهی دولت به تامین اجتماعی در لایحه بودجه تصویب شد

آشِ شورِ دلار چند نرخی

استراتژی بهینه رشد تولید

تکرار تجربیات موفق تأمین مالی بانک صادرات ایران برای صنعت خودرو

افزایش نرخ بهره تنها امید اروپا و آمریکا برای کنترل تورم

هدفگذاری اروپا برای بازگشت به تورم ۲ درصدی

۱۲:۲۲ - ۱۴۰۱/۶/۲۰کد خبر: 340298
ایستانیوز:به دنبال این موضوع، کریستین لاگارد، رئیس بانک مرکزی اروپا نیز در این باره گفت که هدف سیاست‌های پولی، کاهش تورم به نرخ ۳/ ۲ درصد در سال ۲۰۲۴ است.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)،نرخ بهره منطقه اروپا ۷۵/ ۰ واحد درصد افزایش یافت. گزارش‌ها از اتخاذ سیاست‌های انقباضی بانک مرکزی اروپا در جهت کنترل تورم حکایت دارد. تا پیش از سال جاری افزایش نرخ بهره در اروپا از زمان تاسیس پول یورو از سال ۱۹۹۹، بی‌سابقه بوده است. جهش تورم کشورهای اروپایی در دو ماه اخیر سبب شد سیاستگذاران از عملکرد بانک مرکزی آمریکا در جهت بهبودی تورم بهره گیرند؛ زیرا فدرال رزرو به سیاستگذاران در سطح جهان اثبات کرد که تنها راه مقابله با تورم فزاینده، اتخاذ سختگیرانه سیاست‌های انقباضی است. بر این اساس پاول، رئیس بانک مرکزی آمریکا توانست تورم در ماه گذشته را کاهش دهد.
 
به دنبال این موضوع، کریستین لاگارد، رئیس بانک مرکزی اروپا نیز در این باره گفت که هدف سیاست‌های پولی، کاهش تورم به نرخ 3/ 2 درصد در سال 2024 است و افزایش نرخ بهره تا ثبت نرخ 2 درصدی تورم ادامه خواهد داشت. تورم دو رقمی در اروپا، سبقت دلار از یورو و همچنین توقف صادرات گاز به منطقه اروپا، عواملی بودند که بانک مرکزی اروپا را تحریک کرد تا نرخ بهره را برای بار دیگر افزایش دهد.
 
در روزهای گذشته رئیس بانک مرکزی اروپا برای دومین بار نرخ بهره را در یک‌سال اخیر افزایش داد. او دلیل خود از افزایش نرخ بهره را سیاست ضد تورمی خواند و اعلام کرد که با تداوم سیاست‌های انقباضی، نرخ تورم در ماه‌های آتی کاهش پیدا خواهد کرد. او بر این اساس تورم در سال 2023 را 5/ 5 درصد و این نرخ را برای سال 2024، معادل 3/ 2 درصد هدف‌گذاری کرد. همچنین رئیس بانک مرکزی اروپا افزود که به‌دلیل کاهش صادرات گاز روسیه به اروپا، وقوع رکود پیش‌خور شده و تغییرات نرخ بهره تاثیرات چندانی بر وقوع رکود نخواهد داشت.  برخی از تحلیل‌گران از صحبت‌های لاگارد این‌چنین برداشت کرده‌اند که او با چشم‌انداز اقتصاد اروپا در زمستان که بر اثر سهمیه‌بندی گاز روند نزولی به خود خواهد گرفت دست به چنین اقدامی زده است تا بتواند اروپا را از غرق شدن در سیل تورم بالا نجات دهد. رئیس بانک مرکزی اروپا گفت که کمتر از پنج جلسه دیگر در ماه‌های آتی، نرخ بهره به مرحله خنثی می‌رسد و در این حالت اقتصاد اروپا نه با رشد همراه است و نه روند کاهشی به خود خواهد گرفت. او افزود که اگر تورم در 6هفته آینده روند کاهشی به خود نگیرد، در نشست بعدی بانک مرکزی نرخ بهره 75/ 0 واحد درصد دیگر افزایش خواهد یافت و این عملکرد تا جایی ادامه پیدا خواهد کرد که تورم به 2 درصد تنزل پیدا کند. پس از انتشار گزارش بانک مرکزی اروپا که تقویت یورو را به دنبال داشت، شاخص دلار با افت 5/ 1 درصدی خود به 665/ 108 واحد رسید. بازارهای پرریسک از جمله بیت‌کوین و اتریوم به ترتیب با رشد 12 و 14 درصدی رو‌به‌رو شدند.
 
در ماه های گذشته جنگ روسیه و اوکراین به شدت در بازارهای جهانی و اقتصاد آمریکا و اروپا به خصوص اروپا اثرات بسیار شدید داشته است. کشورهای اروپایی و آمریکا با تحریم روسیه به دنبال فشار اقتصادی روی این کشور بودند و با تحریم نفتی تلاش کردند اقتصاد روسیه را فلج کنند اما این اتفاق و به دنبال آن قطع صادرات گاز روسیه به اروپا؛ در واقع کشورهای اروپایی را با چالش های جدی برای تامنی انرژی رو به رو کرده است و هزینه های زندگی و تورم را رشد داده است.

خبرهای مرتبط:



» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *