RSS
امروز سه شنبه ، ۱۱ اردیبهشت ۱۴۰۳
آخرین اخبار

برات سپامی به تأمین مالی کسب‌و‌کار‌ها کمک می‌کند

پرداخت عوارض آزادراهی دیگر شرط صدور بیمه‌نامه نیست

حضور اثربخش بانک رفاه کارگران در نمایشگاه ایران اکسپو

تقدیر نخبگان شاهد و ایثارگر از خدمات شرکت بیمه دی

جزئیات قانون جدید بانک مرکزی

پرداخت بدهی دولت به تامین اجتماعی در لایحه بودجه تصویب شد

آشِ شورِ دلار چند نرخی

استراتژی بهینه رشد تولید

تکرار تجربیات موفق تأمین مالی بانک صادرات ایران برای صنعت خودرو

شیوه بیمه خودرو تغییر می‌کند

انتقال ۲۰ درصد سهام باشگاه پرسپولیس به بانک ملت

درخشش نام بیمه البرز در دایره طلایی

کدام بانک ها دستور رئیسی را وتو کردند

قیمت دلار تا کجا تغییر می‌کند؟

نات کوین کی عرضه می‌شود و چطور بخریم؟

کار ویژه عجیب بانک های خصوصی!

کانون کارگزاران بورس آخرین هشدار درباره آثار مخرب بند "س" را به رئیس مجلس داد

چرخ اقتصاد و تولید کشور با دست‌های توانمند کارگران می‌چرخد

رشد ۴۲ درصدی درآمدهای بانک سینا از محل تسهیلات اعطایی

طرح آرام بام پارسیان برای آسودگی خیال ساکنین و مدیران ساختمان ها

معرفی محصولات بیمه سامان در نمایشگاه اکسپو

خبر خوش درباره گشایش‌های جدید ارزی

شرایط و روش دریافت وام بهین کارت ۲ سپه

کلیات لایحه بودجه تصویب ۱۴۰۳ شد

دلارهای نفتی زیر چرخ مونتاژی‌ها

راهکارهای موثر در توسعه بانکداری اسلامی

۱۱:۴۸ - ۱۴۰۱/۶/۱۱کد خبر: 340104
ایستانیوز:مدیر عامل بانک رفاه کارگران گفت: در کشورهایی که بانکداری اسلامی رونق دارد و موسسات مالی خود را ملزم به رعایت اصول اسلامی می‌دانند در صورتی که بانکی با قوانین شریعت انطباق نداشته باشد، "ریسک شریعت" پیدا می کند؛ این در حالی است که در ایران چنین ریسکی در نظام بانکی تعریف نشده است.
به گزارش روابط عمومی بانک رفاه کارگران، دکتر اسماعیل لـله گانی با بیان این مطلب در میزگرد تخصص "آسیب شناسی نظارت و تطبیق در نظام بانکداری بدون ربای کشور" در دومین روز از سی‌ودومین همایش بانکداری اسلامی در محل بانک مرکزی، افزود: در نظام بانکداری کشور ریسک های مختلفی تعریف شده است که از آن جمله می توان به ریسک شهرت و اعتبار اشاره کرد اما جایگاهی برای "ریسک شریعت" دیده نشده است. 
 
وی به جایگاه جهانی بانکداری اسلامی اشاره کرد و گفت: این موضوع در 50 سال اخیر در بیش از 100 کشور دنیا مطرح و در حال اجرایی شدن است.
 
دکتر لـله گانی تصریح کرد: صنعت بانکداری اسلامی با بیش از 2.7 تریلیون دلار دارایی مالی، یکی از صنایع رو به جلو در سطح جهانی به شمار می رود که به شکل روز افزونی در حال گسترش است. 
 
وی به استاندارهای جهانی در حوزه بانکداری اسلامی اشاره کرد و گفت: حرکت به سمت تدوین و تکمیل این استاندارها آغاز شده است و اقدامات در این زمینه به سرعت در حال انجام است؛ اگر چه تا نهایی شدن همچنان فاصله زیادی دارد.
 
دکتر لـله‌گانی تصریح کرد: در سنوات قبل قانون بانکداری بدون ربا در کشور ما تصویب شده ولی این قانون در حوزه اجرا با مشکلاتی همراه است که ضرورت دارد به‌روزرسانی شود.
 
وی به بانکداری الکترونیک و نقش آن در بانکداری اسلامی اشاره کرد و گفت: بدون شک تجهیز سامانه های بانکداری الکترونیک و اتصال سامانه های مختلف به یکدیگر می تواند نقش تعیین ‌کننده ای در اجرای بانکداری اسلامی داشته باشد.
 
دکتر لـله گانی به راهکارهای موثر در توسعه بانکداری اسلامی اشاره کرده و گفت: از جمله راهکارها می توان به آموزش نیروی انسانی بانک ها اشاره کرد؛ بدون شک در حال حاضر در این زمینه کمبودهایی وجود دارد.  
 
وی اجرای سلیقه‌ای استانداردهای بانکداری اسلامی را یکی از نواقص این مقوله بر شمرد و گفت: یکی دیگر از راهکارهای موثر در حوزه بانکداری اسلامی تدوین و تکمیل استانداردهای این مهم است.
 
دکتر لـله‌گانی از "توسعه زیر ساخت های حقوقی" به عنوان یکی دیگر از راهکارهای موثر در تکمیل استانداردهای بانکداری اسلامی نام برد و گفت: در حال حاضر در این زمینه تفکیک مشخصی بین "بازار مالی اسلامی" و بازار سرمایه وجود ندارد. 
 
وی به تبادل دانش بین کشورهای اسلامی اشاره و از این مهم نیز به عنوان یکی دیگر از راهکارهای موثر در حوزه بانکداری اسلامی نام برد و گفت: طبیعتاً تبادل اطلاعات بین کشورهای اسلامی و استفاده از راهکارهای مربوطه، نقش بسیار مهمی در اجرای بانکداری اسلامی دارد.
 
به گفت وی، فین‌تک های اسلامی، توسعه ابزارهای دیجیتال و به روز رسانی ابزارهای گزارش‌گیری از دیگر راهکارهای موثر در امر بانکداری اسلامی محسوب می شوند.
 
مدیر عامل بانک رفاه کارگران در پایان تصریح کرد: بانکداری اسلامی انطباق عملیات های بانکی با شرع اسلامی است و برای نیل به این مهم ضرورت دارد تدوین استانداردهای مربوطه تسریع شود. 
 
 
 

خبرهای مرتبط:



» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *