RSS
امروز جمعه ، ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
آخرین اخبار

ضرب الاجل یک هفته‌ای قالیباف به بانک مرکزی

روش جایگزینی موبایل با کارت بانکی اعلام شد

دو کارگزاری جدیدالتاسیس مجوز فعالیت دریافت کردند

ظرفیت تامین مالی از محل اوراق جدید برای بازار سرمایه

هشدار درباره نفت ۱۰۰ دلاری و تورم جهانی

نخستین برات الکترونیکی شبکه بانکی صادر شد

زمان بیست و یکمین جلسه حراج شمش طلا

پیش‌بینی جدید درباره قیمت طلا و سکه در بازار

ریال ایران بر لبه پرتگاه

شرایط دریافت سود سهام عدالت

جزئیات نقل و انتقال پول اعلام شد

بحران در کمین اقتصاد جهان

چاپ پول روی کاغذ بانک‌ها

ثبت نام وام مستاجران چگونه است؟

فروش بیشتر برای فروشندگان، بازگشت وجه برای خریداران از طریق "طرح ماندگار" بانک رفاه کارگران

پیام مدیرعامل بیمه تجارت‌نو به مناسبت سالروز تاسیس شرکت

امضاء تفاهم‌نامه همکاری بانک مسکن و بیمه مرکزی

معاملات بورس از مالیات بر عایدی سرمایه معاف شد

غافلگیرکننده؛ مدیریت پرسپولیس به شهرداری تهران رسید

تشریح برنامه راهبردی بیمه ایران

آیا تابستان ۱۴۰۳ با شوک تورمی آغاز می‌شود؟

طرح «زوج و فرد» حذف شد؟

سناریو‌های پیش‌روی مستاجران در سال ۱۴۰۳

قیمت‌ جهانی غذا در سال ۲۰۲۴ به پایین ترین حد می رسد

جهان ثروتمند ۵۰۰ میلیارد دلار «بدهی اخلاقی» به کشورهای فقیر دارد

صندوق‌های درآمد ثابت، حامی بازارند نه مخل آن

۱۱:۵۸ - ۱۴۰۱/۵/۱۸کد خبر: 338616
ایستانیوز:برای بررسی وضعیت خرید سهام از طرف صندوق‌های درآمد ثابت باید نگاهی همه‌جانبه به ماموریت‌ها، وظایف، قوانین و همچنین مصوبات هیئت‌مدیره سازمان بورس به عنوان نهاد ناظر بر عملکرد صحیح این صندوق‌ها داشت.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز)به نقل از روابط عمومی سبدگردان مفید، جدولی در مورد عملکرد صندوق‌های درآمد ثابت منتشر شده است که در آن با نگاهی تک‌بعدی به وظایف و عملکرد این صندوق‌ها، نتیجه‌گیری غیرواقعی از آن صورت گرفته است. 
 
در میان 34 صندوق ذکر شده در این جدول، به صندوق های حامی و نامی مفید هم اشاره شده که حدود 12 درصد از سهام خود را به خرید سهام اختصاص داده‌اند و تفاضل ناچیز تا الزام 15 درصدی را حمل بر اثرگذاری بر افت کل بازار قرار داده است! در حالی که باید در این زمینه به مسائل دیگری نیز توجه داشت که در ادامه به آن اشاره می‌شود.
 
برای بررسی وضعیت خرید سهام از طرف صندوق‌های درآمد ثابت باید نگاهی همه‌جانبه به ماموریت‌ها، وظایف، قوانین و همچنین مصوبات هیئت‌مدیره سازمان بورس به عنوان نهاد ناظر بر عملکرد صحیح این صندوق‌ها داشت.
 
در برخی گزارش‌های غیرکارشناسی و غیردقیق اشاره شده است که صندوق‌های درآمد ثابت در زمینه خرید سهام حد نصاب 15 درصد را رعایت نکرده‌اند و این موضوع را به افت بازار ربط داده‌اند. این در حالی است که هم فرض و هم حکم در این معادله نادرست است. در محاسبات فرض این معادله، سرمایه‌گذاری در صندوقهای سرمایه‌گذاری مشترک سهامی و مختلط، قراردادهای اختیار معامله و گواهی سپرده‌های کالایی محاسبه نشده است. در مورد حکم این معادله نیز باید تاکید کرد که صندوق‌های درآمدثابت در سال ۹۹ وظیفه ملی خود را در قبال بازار انجام داده‌اند و کمک شایانی به حفظ آن کرده‌اند. در حال حاضر نیز نظارت جدی و دائمی روی عملکرد این صندوق‌ها وجود دارد.
 
در مورد عملکرد صندوق‌های درآمد ثابت و رعایت حد 15 درصدی در خرید سهام باید همه ابلاغیه‌ها، مصوبات و جهت‌گیری‌های ارائه شده از سوی ارکان بازار را در نظر گرفت.
 
هیئت مدیره سازمان بورس و اوراق بهادار در تاریخ 11 اسفند 1399 صندوق‌های درآمد ثابت را ملزم کرد تا حداقل 15 درصد از دارایی خود را به سرمایه‌گذاری در سهام اختصاص دهد. همچنین هیئت مدیره محترم سازمان بورس در تاریخ 25 فروردین 1400 یعنی 44 روز پس از آن، اعلام کرد که سرمایه‌گذاری صندوق‌های سرمایه‌گذاری در اوراق بهادار تأمین مالی اسلامی که با هدف تأمین نقدینگی جهت خرید سهام شرکت‌های پذیرفته شده در بورس اوراق بهادار تهران و فرابورس ایران منتشر شده باشد، در ردیف نصاب سرمایه‌گذاری در سهام و حق تقدم سهام قرار گیرند، از این رو در محاسبه انجام شده در جدول فوق الذکر، این اوراق مورد محاسبه قرار نگرفته است.
 
باید در نظر داشت که رعایت نصاب سهام در صندوق‌های سرمایه‌گذاری به دلایلی همچون تغییر قیمت سهام، ورود و خروج مداوم سرمایه‌گذاران و تقسیم سودهای شرکت‌های سرمایه‌گذاری شده می‌تواند در بازه کوچکی جابجا شود بنابراین باید فرصتی برای تنظیم نصاب مورد نظر با توجه به اتفاقات بازار در نظر گرفت. همچنین صندوق‌های تازه‌تاسیس نیز تا مدتی برای تشکیل ترکیب دارایی خود در نصاب تعیین شده فرصت دارند.
 
بنابراین حد نصاب خرید سهام در صندوق‌های سرمایه‌گذاری درآمد ثابت مطابق با نوسانات بازار و تغییراتی که در ترکیب دارایی صندوق‌ها به واسطه عملکرد سرمایه‌گذاران اتفاق می‌افتد، کاملا رعایت می‌شود و به هیچ وجه نمی‌توان این عملکرد عادی و قانونی را عاملی برای افت بازار قلمداد کرد. 
 
از سوی دیگر توجه به این نکته لازم است که با تکیه بر یک عامل نمی‌توان شرایط بازار را تحلیل کرد بلکه سیاست‌های اصلاحی و مدبرانه مدیریت سازمان بورس در جهت رفع چالش‌های پیش روی بازار سرمایه چاره مشکلات فعلی بازار در بلندمدت خواهد بود که امید داریم با بسترسازی‌های خوب انجام شده این اتفاق به‌زودی رقم بخورد.



» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *