RSS
امروز جمعه ، ۷ اردیبهشت ۱۴۰۳
آخرین اخبار

ثبت نام وام مستاجران چگونه است؟

فروش بیشتر برای فروشندگان، بازگشت وجه برای خریداران از طریق "طرح ماندگار" بانک رفاه کارگران

پیام مدیرعامل بیمه تجارت‌نو به مناسبت سالروز تاسیس شرکت

امضاء تفاهم‌نامه همکاری بانک مسکن و بیمه مرکزی

معاملات بورس از مالیات بر عایدی سرمایه معاف شد

غافلگیرکننده؛ مدیریت پرسپولیس به شهرداری تهران رسید

تشریح برنامه راهبردی بیمه ایران

آیا تابستان ۱۴۰۳ با شوک تورمی آغاز می‌شود؟

طرح «زوج و فرد» حذف شد؟

سناریو‌های پیش‌روی مستاجران در سال ۱۴۰۳

قیمت‌ جهانی غذا در سال ۲۰۲۴ به پایین ترین حد می رسد

جهان ثروتمند ۵۰۰ میلیارد دلار «بدهی اخلاقی» به کشورهای فقیر دارد

فعلاً بازار سهام توان آغاز روند صعودی ندارد

روزگار سخت حقوق بگیران

این حساب ها تجاری محسوب می شود

یورو رکورد زد

پرویزیان از بانک پارسیان خداحافظی کرد/ جواد شکرخواه سرپرست شد

عرضه صکوک مرابحه ۲۰۰ میلیارد تومانی

فصل شگفت‌انگیز بیمه‌های مسئولیت بیمه پارسیان با تسهیلات و طرح‌های متنوع

دستور دادستانی لرستان درباره رفع توقیف وسایل نقلیه فاقد بیمه شخص ثالث

افزایش دوبرابری سقف تراکنش غیرحضوری در شبکه بانکی

آغاز پذیره‌نویسی چهارمین صندوق سرمایه‌گذاری املاک و مستغلات

تأخیر بانک مرکزی در تأمین ارز دارو محرز است

دهن‌کجی به اصول معماری از سوی بانک‌های تجارت و ملت

کم‌ اثرترین کار رئیس کل بانک مرکزی

دبیر کمیته اقدام ارزی خبر داد:

بازگشت ۶۴ میلیارد یورو ارز صادراتی به کشور

۱۳:۵۷ - ۱۴۰۰/۸/۱۵کد خبر: 329214
ایستانیوز: دبیر کمیته اقدام ارزی گفت: تا ۱۰ آبان ماه از ۸۰ میلیارد یورو تعهدات سررسید شده، ۶۴ میلیارد یورو به چرخه اقتصادی کشور بازگشته و ۳۸۹۱ صادرکننده به صورت صد درصدی ایفای تعهدات ارزی کرده‌اند.
به گزارش پایگاه اطلاع رسانی بازارهای مالی(ایستانیوز) ، احسان قمری در مورد آخرین وضعیت بازگشت ارز حاصل از صادرات اظهار کرد: تا تاریخ 10 آبان 1400، 81 درصد تعهدات سررسید شده صادرکنندگان ایفا شده است.
 
دبیر کمیته اقدام ارزی ادامه داد: کل تعهدات صادراتی از 97/01/22 تا 1400/08/10، 91 میلیارد یورو و تعهدات سررسید شده 80 میلیارد یورو است که از این میزان 61 میلیارد یورو به چرخه اقتصادی کشور بازگشته است.
 
بازگشت 41 میلیارد یورو توسط 3891 نفر
 
قمری افزود: تاکنون 3891 صادرکننده از مجموع 28 هزار و 815 صادرکننده، صد درصد تعهدات ارزی خود را که 41 میلیارد یورو بوده، ایفا کرده‌اند.
 
وی گفت: این 3891 نفر، از نظر تعداد، 14 درصد صادرکنندگان را تشکیل می‌دهند اما از نظر میزان ارزش صادراتی، 64 درصد از کل تعهدات ارزی را بازگردانده‌اند.
 
قمری اظهار کرد: برخی از افراد بیان می‌کنند که X یورو به کشور برنگشته درحالی که ما باید به دنبال ارزی باشیم که ایفای تعهداتش صفر است. باید بین گروهی که از سال 97 به صورت کامل ایفای تعهد کرده‌اند و گروهی که هیچ ارزی به کشور عودت نداده‌اند، فرق گذاشت.
 
60 درصد فروش ارز صادراتی در سامانه نیما
 
دبیر کمیته اقدام ارزی تأکید کرد: برای ایفای تعهدات ارزی 9 روش داریم که شامل فروش ارز در سامانه نیما، واردات در مقابل صادرات خُرد، واگذاری ارز پروانه صادراتی، فروش ارز در سنا، تهاتر ارزی، صادرات ریالی تائید شده (برای سال 97)، پرداخت بدهی ارزی و … می‌شود. در حال حاضر صادرکنندگان (غیر از صادرات ریالی که برای سال‌های قبل بوده است) به هر روشی که بخواهند بدون سقف می‌توانند ایفای تعهد کنند. پیش از این محدودیت بود که 80 درصد ایفای تعهد باید از طریق سامانه نیما باشد.
 
وی ادامه داد: خوشبختانه استفاده از روش‌های واردات در مقابل صادرات خُرد و واگذاری ارز پروانه صادراتی 30 درصد از ایفای تعهدات ارزی را به خود اختصاص داده است.
 
قمری گفت: 60 درصد ایفای تعهدات ارزی نیز از طریق فروش ارز در سامانه نیما است که این رقم قبلاً 80 درصد بود. باید توجه داشت که فروش ارز در نیما بیشتر برای پتروشیمی‌ها، فولادی‌ها و معدنی‌ها است و باقی صادرکنندگان تمایل به استفاده از دو روش فوق‌الذکر دارند. شاید نسبت کم باشد اما فضا باز شده تا صادرکنندگان به ویژه صادرکنندگان کوچک و متوسط با استفاده از روش‌های دیگر غیر از سامانه نیما اقدام به ایفای تعهدات ارزی کنند.
 
وی در مورد مهلت ایفای تعهدات ارزی گفت: صادرکنندگان سال 99 تا پایان آبان سال 1400 و صادرکنندگان سال 98 تا پایان آذر 1400 فرصت دارند که ایفای تعهدات ارزی کنند.
 
دبیر کمیته اقدام ارزی در خصوص صادرکنندگان سال 97 نیز گفت: فرصت ایفای تعهدات ارزی این گروه تمام شده مگر اینکه با کمیته اقدام ارزی مکاتبه‌ای انجام دهند و در این کمیته تصمیماتی گرفته شود.
 
 
 

خبرهای مرتبط:



برچسب‌ها:ارز صادراتی
» ارسال نظر
نام:
آدرس ایمیل:
متن: *